DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, February 25, 2014

Antara DASAR 'BLUE Ocean' kerajaan yang bakal 'MEMBUNUH' kita SEMUA di kemudian HARI..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Pada HARI Sabtu lepas, kita telah mengunjungi PAMERAN KERJAYA ANJURan sebuah AGENSI mencari perKERJAan secara 'ONLINE' di KLCC.. BANYAK jugaklah AGENSI kerajaan yang turut SAMA menyertai PAMERAN tersebut.. Antara yang menarik perhatian kita ialah sebuah AGENSI seperti TALENT Corporation yang turut memBUKA 'BOOTH' di sana.. Yang menarik perhatian kita ialah bagaimana TALENT Corp. ini turut memBERIkan penerangan kepada WARGA ASING (EXPATRIAT) untuk beKERJA di NEGARA ini selain TUGASan RUTIN mereka yang kita TAHU iaitu menarik TENAGA MAHIR luar NEGARA kembali ke NEGARA ini..


Dalam KONTEKS ini, kita mendapat INFORMASI bahawa keWUJUDan TALENT Corp. ini TIDAK boleh 'OVERLAPPING' dengan mana-mana AGENSI di bawah KeMENTERIan SUMBER Manusia.. Namun demikian, kita jugak terTANYA-TANYA jika TIDAK mahu 'OVERLAPPING', kenapakah FUNGSI TALENT Corp. ini TIDAK diWUJUDkan sahaja dalam KeMENTERIan SUMBER Manusia? Kenapa ianya diLETAKkan di bawah PEMANDU, seBUAH badan 'PUNAH-sihat' yang selalu KONTROVERSI? Sampai sekarang kita GAGAL menDAPAT JAWAPAN walaupun kita TANYAkan sendiri kepada peTUGAS TALENT Corp. di 'BOOTH' tersebut..

Dalam SOAL ini, kita sebenarnya sangat-sangat SAKIT HATI dengan Kerajaan UMNO/BN di bawah kePIMPINan DS Najib.. Sangat SAKIT HATI kerana tatkala kerajaan cuba menarik SEMULA TENAGA MAHIR kembali ke dalam NEGARA, TENAGA MAHIR sedia ada di dalam NEGARA ini pulak diABAIkan sehingga ada yang meREMPAT dari SATU PAMERAN KERJAYA ke PAMERAN KERJAYA yang lain.. Walaupun RAMAI di kalangan mereka ini LULUSan luar NEGARA, RAMAI jugak di kalangan mereka ini diPINGGIRkan dengan SENGAJA BAIK oleh pihak SWASTA dan pihak kerajaan.. Kenapa Kerajaan DS Najib BUTA dalam SOAL ini?


Walaupun ada di antara mereka menDAPAT peKERJAan, keBANYAKkan KERJAYA mereka TIDAK ada PROSPEK samada untuk mereka meMAJUkan diri, apatah lagi POLISI PIHAK ATASan sendiri yang menekan mereka untuk menDAPATkan keUNTUNGan yang MAKSIMUM.. Inilah perkara yang langsung diperSETANkan samada oleh TALENT Corp. atau pun oleh pihak KeMENTERIan SUMBER Manusia.. HARI ini para peKERJA tempatan semakin diTINDAS oleh para MAJIKAN.. IRONInya, walau seTINGGI mana pun SIJIL yang mereka ada, pihak MAJIKAN tetap nak mereka diEKSPLOITASI tanpa menJAGA KEBAJIKan mereka!

Sungguh memeranjatkan apabila PAMERAN KERAJA di KLCC pada hujung minggu lepas turut diHADIRi oleh WARGA ASING yang turut SAMA mengHANTAR 'RESUME' mereka.. Di sini kita terTANYA-TANYA apakah OBJEKTIF PAMERAN KERJAYA ini? Kenapakah tatkala RAKYAT dan GRADUAN tempatan semakin diPINGGIRkan, BANYAK pulak SYARIKAT dan GLC kita memilih WARGA ASING? KeCENDERUNGan ini terlalu KETARA terUTAMAnya dalam SEKTOR ICT yang memPERLIHATkan RAMAI WARGANEGARA India beKERJA di SEKTOR ICT TEMPATAN sebagai EXPATRIAT di GLC-GLC.. Apakah kerajaan PEJAM MATA sahaja terhadap GEJALA ini?


- Apakah TIDAK ada langsung WARGA tempatan yang mampu meLAKUkan KERJA sedemikian? 

- Apakah TIDAK ada langsung WARGA tempatan yang berkeLULUSan seperti mereka?

- Apakah sudah menjadi DASAR di GLC-GLC untuk mengUTAMAkan WARGA ASING meLEBIHi WARGA tempatan?

Kerajaan jugak GAGAL mengawal KONGLOMERAT ASING yang berOPERASI di NEGARA ini daripada mengUTAMAkan peKERJA tempatan.. Tatkala Kerajaan DS Najib mengALU-ALUkan keMASUKan peLABURan ASING ke NEGARA ini, sangat menJELEKkan meLIHAT SEKTOR peKERJAan tersebut diDOMINASI oleh WARGA ASING.. Anda boleh LIHAT sendiri di CYBERJAYA, KL SENTRAL dan sekita Jalan Ampang di mana KONGLOMERAT ASING lebih RELA meng'HIRE' WARGA ASING untuk beKERJA di NEGARA ini daripada meng'HIRE' WARGA tempatan! Apakah ini SATU keBANGGAan oleh DS Najib, PEMANDU, TALENT Corp. dan lain-lain?

Mungkin bagi seorang yang KEMARUKkan GELARan LIBERAL seperti para PEMIMPIN UMNO/BN, GEJALA ini sesuatu yang LUMRAH dan mesti diTERIMA.. Namun demikian, lagi sekali ianya menJELEKkan apabila meLIHAT kePIMPINan UMNO/BN pada HARI ini jugak bukanlah mereka yang beKERJA dari bawah atau pun SPESIS yang menimba PENGALAMAN dan PENGETAHUAN untuk BERJAYA.. KeBANYAKkan PEMIMPIN UMNO/BN ialah SPESIS yang menCARI keSENANGan dengan memPERDAYAkan orang lain.. Nak CONTOH? Anda boleh TANYA kat 'BOSS' Pemuda UMNO dan para rakan 'PUNAH-sihat'nya iaitu 'LEVEL 4 Boys'..

Wallahualam.. 

Saturday, February 22, 2014

Apa yang perlu diLAKUkan oleh BN jika MAHUkan keMENANGan EPIK pada PRK DUN Kajang nanti..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau diLIHAT lebih LANJUT, penCALONan DATIN Chew MEI Fun menentang Penasihat PKR dan DATUK Zaid IBRAHIM di PRK DUN Kajang seUMPAMA 'DAVID VS GOLIATH VS BEHEMOTH'.. Namun demikian, PUJIan harus diBERIkan kepada DATIN Chew kerana dia seorang CALON WANITA yang BERANI meLETAKkan dirinya dalam SITUASI ini.. Kita BERANI KATAkan di sini jika CALON LELAKI samada dari UMNO atau pun MCA diLETAKkan, keKALAHannya pasti berlaku.. Kita KATAkan begitu kerana meRUJUK kepada CALON UMNO/BN di PARLIMEN Permatang Pauh pada PR-13.. CALON yang begitu berILMU pun masih diTOLAK dek kerana pemikiran JAHILLIYAH UMAT Melayu/ISLAM sendiri yang masih berSISA..

Walaupun DATIN Chew pun belum tentu MENANG, tetapi HARAPAN itu masih ada.. ASALkan keSEMUA PIHAK dalam UMNO/BN TIDAK berPUTUS asa hingga ke saat-saat AKHIR.. PRK DUN Kajang WAJIB dijadikkan oleh UMNO/BN sebagai MEDAN perTEMPURan paling SENGIT dalam SEJARAH PRK di NEGARA ini.. Biar pun LAWAN mereka ini SPESIS 'BerDEPAN atau memBELAKANG', dia wajib diTENTANG berMATI-MATIan.. Sepatutnya ketika ini TIDAK patut ada walau seorang pun AHLI UMNO, MCA atau MIC TIDUR senang-lenang untuk PRK ini.. Apakah SUKAR sangat untuk BN mengerahkan hampir 5 JUTA keAHLIan mereka berTEMPUR pada PRK kali ini? Ini pra-SYARAT paling UTAMA.. 


Di PRK DUN Kajang, UMNO dan MCA harus berWASPADA agar TIDAK saling berTIKAM seSAMA sendiri.. Kita TAHU Penasihat PKR sudah 'KONFIDEN' UNDI mereka yang seKAUM dengan MCA di dalam TANGANnya.. Apa yang perlu dia BUAT hanyalah memecahkan UNDI Melayu/ISLAM di DUN Kajang.. Untuk itu perkara ini perlu diambil KIRA..

1) Adalah PENTING bagi MCA TIDAK berSIKAP keterLALUan kepada TUNTUTan 'EKSTREMIS' mereka yang seKAUM dengannya seperti Dong Zhong selagi tiada JAMINan keMENANGan akan diBERIkan..

2) MCA jugak TIDAK perlu mengHALAkan SERANGan mereka kepada NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA, JATI atau pun ISMA bagi meRAIH SOKONGan kerana ianya hanya mengecilkan UNDI untuk CALON BN sendiri.. MCA jugak patut menyerahkan kepada UMNO untuk berHADAPAN dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk sebarang ISU yang diBANGKITkan semasa KEMPEN nanti..

3) MCA patut SEDAR bahawa KAUM mereka yang akan keRUGIan seluruhnya jika DATIN Chew diKALAHkan pada PRK kali ini.. Sepatutnya TIDAK ada lagi KOMPROMI untuk BN menerima PEMIMPIN MCA ke dalam KABINET jika KAUM mereka sendiri menolak mereka..

4) KeLEMAHan KETARA MCA berBANDING mereka yang seKAUM dengannya dalam PKR dan DAP La'anatullah ialah mereka terlalu meLAYAN 'OPERA Cina' tetapi TIDAK pulak TAHU meLAKONkan 'OPERA Cina' mereka seperti para PEMIMPIN DAP La'anatullah dan PKR..


5) MCA masih TIDAK mampu untuk menubuhkan JENTERA SIBERnya sendiri bagi mmemerangi 'RED Bean ARMY'.. Inilah keLEMAHan terBESAR MCA selama ini..


Kalau diKUTkan PE'EL Penasihat PKR, sudah pasti dia akan mengerahkan segala pengIKUT 'JUBOR'nya untuk memecah-BELAHkan antara KAUM Cina dengan UMAT Melayu/ISLAM di DUN Kajang.. Dia sudah tentu ARIF dengan MUSLIHAT sedemikian kerana dia dah memang ASAL dari BN pun.. Sungguh MALANG bagi MCA dan UMNO jika mereka terIKUT dan diPERDAYAkan oleh TAKTIK sebegini.. SeBAIKnya MCA dan UMNO berGERAK seIRING sepanjang tempoh berKEMPEN dan TIDAK ada PEMIMPIN BAWAH diBENARkan memBUAT sebarang KENYATAAN tanpa keBENARan kePIMPINan ATASan di dalam BN.. Kalau SEMUA main lepas CAKAP, lebih BAIK dok berTINJU seSAMA sendiri aje..

Jika MCA sanggup berKOMPROMI dalam perkara-perkara di atas, maka UMNO jugak patut meRAYU kepada NGO-NGO Melayu/ISLAM yang lain agar TIDAK keterlaluan memPERTIKAIkan KERJASAMA UMNO dan MCA untuk PRK kali ini.. Dalam KONTEKS ini, NGO-NGO Melayu/ISLAM patut SEDAR bahawa Penasihat PKR ini ialah MUSUH yang bakal meMUSNAHkan perJUANGan mereka jugak.. Apakah perlu berTOLERANSI dengannya hanya kerana KONONnya dia CALON dari UMAT Melayu/ISLAM sedangkan segala keAIBannya yang menJIJIKan seperti di bawah ini jelas menDATANGkan DOSA dan BENCANA kepada SEMUA? Inilah keBONGOKkan segelntir UMAT Melayu/ISLAM yang perlu diBANTERAS..UMNO dan NGO-NGO Melayu/ISLAM ini sepatutnya mengHALAkan SERANGan mereka kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sanggup mengHALALkan KERJASAMA yang jelas HARAM dalam ISLAM ini.. Apakah UMNO dan NGO-NGO ISLAM ini masih GAGAL untuk meLIHAT tentang BAHAYA keMUDHARATan yang akan dibawa oleh Penasihat PKR ini kepada seluruh UMAT ISLAM? IRONInya, RAMAI di kalangan UMAT ISLAM MUDAH meLENTING dengan DR. KASSIM Ahmad walaupun dia sanggup berDEPAN dengan sesiapa pun tetapi UMAT ISLAM TIDAK pulak meLENTING terhadap Penasihat PKR ini yang jelas JAUH lebih DAHSYAT? Yang paling MUSTAHAK, apakah UMNO sendiri sanggup meLUPAkan sebentar OTAK LIBERAL mereka yang sering diMANIPULASIkan oleh pihak LAWAN?

Kita PERCAYA jika UMNO dan MCA mengetepikan perBEZAan dan mengAJAK SEKUTU masing-masing untuk menumpukan perMUSUHan kepada Penasihat PKR, NESCAYA keMENANGan akan berPIHAK kepada mereka.. SOALnya, apakah mereka mampu meLAKUkannya tanpa sebarang rasa PREJUDIS sesama sendiri? Apakah MCA SUDI menyerahkan kepada UMNO dan NGO-NGO ISLAM untuk berHADAPAN dengan PAS dan apakah UMNO jugak mampu berHARAP kepada MCA untuk berHADAPAN dengan DAP La'anatullah dan 'RED Bean ARMY'nya?  Inilah yang patut diPUTUSkan seCEPAT mungkin dan diSIAP-SIAGAkan segera.. Itu pun kalau RASA nak berLAWAN HABIS-HABISan la pada PRK DUN Kajang..

Wallahualam..

Friday, February 21, 2014

Anda perlu BACA ini jika petang Jumaat ini UMNO/BN memutuskan tak nak berTANDING pada PRK DUN Kajang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SYARATnya ialah apabila ada keKOSONGan maka UMNO/BN perlu berTANDING.. OBJEKTIF untuk berTANDING dalam pilihanraya bukan sahaja kerana nak jadik YB aje.. Bagi sesebuah PARTI POLITIK, mereka berTANDING kerana perlu memBENTUK kerajaan dan perlu menyebarkan IDEOLOGI POLITIK mereka agar diTERIMA oleh RAKYAT.. Itu sebenarnya pra-SYARAT yang perlu ada untuk seseBUAH PARTI POLITIK berTANDING.. Kalau OBJEKTIF sebuah PARTI POLITIK diSAMAkan dengan OBJEKTIF seseorang INDIVIDU untuk berTANDING sebagai CALON bebas, BAIK tak payah 'REGISTER' sebagai PARTI POLITIK langsung.. Itu yang sepatutnya jika BN memutuskan tak nak berTANDING pada PRK DUN Kajang petang esok! ->KLIK<-

Setakat yang kita TAHU, antara PEMIMPIN yang MAHUkan BN berTANDING dalam PRK DUN Kajang ialah TS Muhyiddin, 'BOSS' Pemuda UMNO, kePIMPINan MCA, DS Ahmad MASLAN, TUN DR. Mahathir dan TUN Abdullah BADAWI.. Yang menjadik MASALAH ialah keTAKUTan BN sendiri untuk menerima keKALAHan yang diKHUATIRi akan menjadik 'VIRAL' kepada mana-mana PRK berikutnya.. Dengan KATA lain, BN dalam TRAUMA untuk menerima keKALAHan walaupun ianya belum lagi ditentukan pada PRK kali ini.. BLOG ini pernah mengatakan agar UMNO/BN mengABAIkan seluruh NEGERI Selangor pada PRU-13 lalu.. Malangnya, mereka tak nak pulak BUAT begitu? Kali nih PRK pun dah KECUT?

SEMUA maklum bahawa keTAKUTan BN ialah kepada UNDI KAUM 'AH-Beng'.. CUKUP meMALUkan bahawa UMNO sendiri GAGAL untuk memastikan seKURANG-KURANGnya 65% UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA adalah 'SOLID' kepada UMNO.. Ini kerana UMNO sendiri yang menCIPTA mereka yang akhirnya meMUSUHi PARTI ini sendiri.. Apabila UMNO sendiri berLEBIH-LEBIHan untuk menjadik LIBERAL, maka KAUM Melayu/BUMIPUTRA sendiri akan memBENCI perJUANGan NASIONALISME yang selama ini menjadi NADI SOKONGan mereka kepada UMNO.. Sejak itulah semakin RAMAI SPESIS 'Pak KADOK' dah memBIAK di kawasan URBAN di KL dan Selangor.. Inilah keBODOHan dan DOSA UMNO..

Secara JUJURnya, jika BN ENGGAN berTANDING kerana TAKUTkan UNDI KAUM 'AH-Beng', maka terGADAIlah sudah sebuah NEGARA yang MAJORITInya KAUM Melayu/BUMIPUTRA berAGAMA ISLAM.. DS Najib seharusnya diperSALAHkan dalam SOAL ini kerana dialah yang menyebabkan UNDI KAUM 'AH-Beng' menjadi penentu kepada SEMUA pemilihan termasuk AJK PIBG pun selepas ini.. 


Mungkin keterlaluan KENYATAAN kita ini tetapi itulah HAKIKATnya.. DS Najib yang mengHAPUSkan kePERCAYAan kepada UNDI KAUM MAJORITI kepada PARTInya sendiri.. Pada MASA yang SAMA, DS Najib jugak GAGAL memulihkan SOKONGan KAUM mana-mana pun terhadap PARTInya sendiri sejak PRU-13..


IRONInya, RAMAI di kalangan 'PUNAH-sihat' DS Najib memBANDINGkan PRU-10 pada TAHUN 1999 di ZAMAN TUN DR. Mahathir ialah jauh lebih BURUK daripada PRU-12 dan PRU-13 lalu.. Entah apa 'INDICATOR' mereka tetapi kita CUKUP yakin hanya berapa KERAT aje 'PUNAH-sihat' yang keluar mengUNDI pada TAHUN 1999 dulu.. Selebihnya masih MENTAH atau pun masih terKIAL-KIAL nak DAFTAR mengUNDI.. Itulah keTAKUTan yang mereka sedang 'HYPNOTIZE' untuk DS Najib! Sedangkan dari segi FAKTAnya pulak, ianya seperti di bawah ini..

1) Pada PRU-10 TAHUN 1999, BN MENANG 100% di DUN Johor dan DUN Negeri Sembilan..

2) Walaupun BN keHILANGan separuh KERUSI PARLIMEN di Kedah, BN masih mampu memBENTUK Kerajaan NEGERI lagi..

3) DAP La'anatullah HILANG KUASA di PARLIMEN apabila 'BAPAK Lim' dan 'SINGH is KING' KALAH..

4) Walaupun keHILANGan Terengganu, BN masih memPUNYAi lebih MAJORITI 2/3 di PARLIMEN..

Walaupun diKATAkan UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA dah PECAH pada MASA itu, ianya TIDAKlah seTERUK PRU-12 dan PRU-13.. Malah, ianya langsung TIDAK mematahkan SEMANGAT PM pada MASA itu iaitu TUN DR. Mahathir BAIK di dalam NEGARA atau di luar NEGARA.. Bagaimana pulak dengan DS Najib?


Tatkala DS Najib masih lagi menDAPAT pemBELAan KAUM sendiri apabila KAUM 'AH-Beng mengHINAnya dengan KANGKONG dan PEMIMPIN DAP La'anatullah mengHINAnya dalam VIDEO sempena TAHUN BARU Cina, ianya masih belum CUKUP untuk dirinya.. Walhal, pemBELAan ini sepatutnya diTERJEMAHkan sebagai SOKONGan dan MOTIVASI kepada PARTInya sendiri.. Namun demikian, disebabkan PENYAKIT nak jadik LIBERAL yang ada pada dirinya, DS Najib meRASAkan dia lebih memerlukan 'PUNAH-sihat' dalam BENTUK AJK PEMANDU untuk memulihkan SEMANGATnya.. Mereka akan meNASIHATkan dia bahawa PENYAKIT nak jadik LIBERAL dalam dirinya itu ialah sesuatu yang BETUL..


Bagi kita, jika BN memutuskan untuk TIDAK berTANDING pada PRK DUN Kajang, BN jangan HARAP akan MENANG pada mana-mana PRK dan PRU selepas ini.. Lebih BAIK UMNO menyerahkan kePIMPINan BN kepada PBB dari Sarawak.. Mungkin TS TAIB Mahmud patut mengGANTIkan DS Najib di peringkat NEGARA? SEMUAnya berLAKU apabila DS Najib sendiri TIDAK mahu berUBAH daripada PENYAKIT nak jadik LIBERAL selepas PRU-13.. DS Najib TAKUT untuk meMINTA SOKONGan daripada KAUM Melayu/BUMIPUTRA yang masih KUAT menyokongnya pada PRU-13 lalu.. TAKUT pasal kalau dia berBUAT demikian, dia dah tak lagi jadik LIBERAL dah.. Mungkin baginya itu sesuatu yang TERUK?

Wallahualam..

Thursday, February 20, 2014

HAKIKATnya Sinar Harian dan LEBAI-LEBAI HIPOKRIT yang memBACAnya langsung tak SEDAR pemikiran Kassim AHMAD diJULANG oleh PR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HARI ini beberapa MEDIA yang kita PERHATIkan KHUSUSnya Sinar HARIAN begitu berIYA-IYA dan berSUNGGUH-SUNGGUH memPOPULARkan KENYATAAN Dr. KASSIM Ahmad di dalam AKHBARnya.. Yang lebih menarik jugak tuh, beberapa BERITA di dalam Sinar HARIAN jugak cuba mengaitkan keHADIRan TUN DR. Mahathir ke dalam POLEMIK yang cuba diCETUSkan walaupun keHADIRan TUN hanya sebagai peRASMI MAJLIS sahaja.. Malah, YAYASAN KePIMPINan PERDANA pun hanya berTINDAK sebagai 'VENUE' sahaja.. Untuk MAKLUMan, pengANJUR jugak menJEMPUT DS Mashitah IBRAHIM dan NURUL Izzah ANWAR sebagai TETAMU tetapi perkara ini langsung TIDAK di'VIRAL'kan? Malah, FAKTA tentang BUKU DR. KASSIM Ahmad diHARAMkan semasa TUN jadik PM pun tak diSEBUT?


Itulah Sinar HARIAN yang kita TAHU di belakangnya TIDAKlah seTELUS mana pun.. BAIK SIKIT aje berBANDING The MALAYSIAN Insider dan MALAYSIAKINI.. Namun AGENDAnya tetap SAMA seperti kedua-dua MEDIA ini.. TUN DR. Mahathir telah meLONTARkan CABARan kepada sesiapa sahaja untuk berDEBAT dengan DR. KASSIM Ahmad ini daripada meLABELkan dia dengan pelbagai GELARAN.. Malangnya, TIDAK diSAHUT pun oleh ULAMA-ULAMA atau NGO-NGO yang KONONnya berORIENTASIkan ISLAM.. Kalau dia SESAT, BUKTIkanlah dengan berHADAPAN dengannya? Kenapa hanya meLABELkan orang dari jarak JAUH hanya dengan mengGUNAkan MEDIA sahaja? JELIK sungguh.. ->KLIK<-

IRONInya, mereka yang berSUNGGUH-SUNGGUH mengHENTAM IDEA DR. KASSIM Ahmad ini langsung TIDAK menyedari bahawa hampir keSEMUA IDEAnya ini sedang pun diLAKSANAkan terUTAMAnya oleh PKR dan DAP La'anatullah.. Kita nak TANYAlah kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS dan jugak NGO-NGO ISLAM seperti ISMA, apakah PEMIKIRAN DR. KASSIM Ahmad ini TIDAK diREALISASIkan dalam BANYAK AGENDA PKR dan DAP La'anatullah?

REALITInya, mereka yang mengGILA mengecam DR.KASSIM Ahmad dan memBURUK-BURUKkan TUN DR. Mahathir kerana bertemu dengannya TIDAK pulak mengUTARAkan perkara yang SAMA kepada Mat SABU, Mujahid YUSOF RAWA, NURUL Izzah Anwar, BAPAKnya sendiri, MAHFUZ Omar, HUSAM Musa, Khalid SAMAD dan RAMAI lagi yang KONON-KONONnya diLABELkan ULAMA? Apakah BEZA segala KENYATAAN dan perLAKUan mereka ini yang TIDAK berBEZA pun dengan KENYATAAN DR. KASSIM Ahmad seperti ini? ->KLIK<-

IRONInya lagi, Sinar HARIAN langsung TIDAK menSENSASIkan pun perkara ini sebaliknya cuba seBAIK mungkin untuk menyediakan RUANGan 'COVERLINE' kepada mereka ini setiap kali ada ISU? Ini ke keTELUSan Sinar HARIAN?


Apabila memBACA kenyataan DR. KASSIM Ahmad seperti di dalam BLOGnya, apa yang paling pasti ialah dia TIDAK menyebut pun untuk berKONGSI NAMA Allah SWT? Malah, KENYATAANnya tentang AURAT sepatutnya dilIHAT sebagai SINIS pada HARI ini apabila AURAT yang lebih BESAR sanggup diTUNJUKkan oleh para PEMIMPIN PAS dan PKR yang pernah diCEKUP berKHALWAT, berSEKEDUDUKan dan 'MenJUBOR' sesama JANTINA? Walaupun kita jugak TIDAK berSETUJU dengan KENYATAAN KERAS daripadanya berKAITan ULAMA tetapi itu masih boleh diperBAHASkan jika para ULAMA kita sendiri TAMPIL berHADAPAN dengannya samada dalam bentuk WACANA atau DIALOG? 

Bagi kita, adalah lebih BAIK para ULAMA sendiri BAIK di dalam ISMA, JAKIM atau pun MAJLIS FATWA berHADAPAN dengannya.. TIDAK perlulah berSANDARkan kepada ABIM kerana seperti mana yang kita TAHU, ABIMlah ORGANISASI yang meLAHIRkan para PEMIMPIN yang menDOKONG 'IDEOLOGI' DR. KASSIM Ahmad secara TIDAK langsung pada HARI ini? Orang seperti ini harus berHADAPAN secara 'GENTLEMEN' bukan seWENANG-WENANGnya menJATUHkan HUKUM atau meLABELkan dia.. CONTOHnya PROF. 'KANGKONG lagi KUNYIT' seorang nih.. Orang TUA berUMUR 80-an pun kamu TIDAK sanggup berHADAPAN, lagi PERASAN pulak kamu tuh ialah INTELEK? ->KLIK<-

Wallahualam..   

Tuesday, February 18, 2014

HINDRAF ketawa BESAR kerana ANGKARAnya 'BOSS' Pemuda UMNO meMALUkan DS Najib ?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

NAMPAKnya DS Najib dan Kerajaan UMNO/BN memang TIDAK pernah BELAJAR langsung dari keSILAPan.. KeSILAPan yang kita MAKSUDkan ialah seUMPAMA meLEPASkan ANJING yang terSEPIT untuk diGIGIT semula.. Kita meRUJUK kepada ISU di mana DS Najib sendiri yang memBERIkan JAWATAN dalam KABINET kepada PEMIMPIN HINDRAF yang akhirnya berkeSUDAHan dengan PEMIMPIN tersebut kembali memBURUK-BURUKkan dia.. Apakah ini satu perBUATan yang BIJAK bagi seorang PEMIMPIN UMNO/BN Tatkala NGO-NGO Melayu/ISLAM lain SENGAJA diPERLEKEHkan oleh mereka? Tak NAMPAK lagi ke?

RAKYAT SEMUA tahu siapakah HINDRAF ini.. Asalnya mereka ini perTUBUHan HARAM yang diTUBUHkan ala-ala 'TAMIL Tiger' yang memBUNUH RAMAI RAKYAT Sri Lanka.. Entah kenapa akhirnya perTUBUHan ini jadik HALAL pulak? Sebelum DS Najib menJALINkan HUBUNGan 'TerLARANG' dengan para PEMIMPIN HINDRAF ini, dia sepatutnya TAHU bahawa Penasihat PKR sudah lama 'BerCEMOLOT' dengan mereka ini.. Dia sepatutnya TAHU bahawa HINDRAF dan PKR sebelum ini UMPAMA PASANGan 'CEMOLOT' dengan keadaan 'TOP' atau 'BOTTOM' dalam HUBUNGan mereka ini.. Kenapalah DS Najib ambik bekas 'CEMOLOT' orang nih?


TIDAKlah mengHAIRANkan pun apabila PEMIMPIN HINDRAF yang diambil DS Najib ke dalam KABINETnya ini akhirnya menikam dia balik.. Ini memBUKTIkan keGAGALan STRATEGI LAUTan BIRUnya jugak.. HARI ini kita LIHAT sendiri bagaimana PEMIMPIN HINDRAF ini memperBODOHkan DS Najib dan kerajaan.. Menurut KATA 'BOSS' Pemuda UMNO, PEMIMPIN HINDRAF ini KEMARUK DUIT..

"Waythamoorthy mahu kawalan penuh ke atas wang peruntukkan dan membelakangkan semua kementerian dan agensi berkaitan. Bila hasrat tidak dipenuhi, beliau letak jawatan dan salahkan Perdana Menteri," ->KLIK<-

IRONInnya, 'BOSS' Pemuda UMNO ini dengan TIDAK MALUnya mengAKUi sendiri bahawa dia mengenali PEMIMPIN HINDRAF ini.. Oleh itu, kita ingin TANYAlah kat 'BOSS' Pemuda UMNO ini apakah dia atau mana-mana 'EX-LEVEL 4 Boys' yang menjadi 'PUNAH-sihat' inilah yang meNASIHATkan DS Najib memBERIkan JAWATAN kepada PEMIMPIN HINDRAF ini dulu? Kita RASAkan sedemikian pasal dialah yang ke'PANAS'an apabila PEMIMPIN HINDRAF ini menyerang DS Najib?

Menurut SUMBER yang diPETIK oleh AGENDADAILY lagi, DS Najib ingin menubuhkan JAWATANKUASA PEMANDU (PEMANDU lagi..) untuk mengKAJI ISU-ISU berKAITan KAUM India seperti yang diperSETUJUi mereka sebelum ini..

"Pada mulanya PM telah mencadangkan perlantikan Menteri Kabinet dari kaum India sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pemandu itu, bagaimanapun Waythamoorthy telah menolak dengan alasan tidak mahu ahli politik di dalam jawatankuasa tersebut. Najib kemudiannya mencadangkan pemimpin NGO Pusat Sri Murugan Tan Sri Dr M Thambirajah sebagai pengerusi tetapi ditolak oleh Waythamoorthy dengan alasan  seorang ahli akademik selain berketurunan Ceylon dan tidak memahami sentimen kaum India yang miskin,"

AKHIRnya, DS Najib diLAPORkan memilih TS NOR Mohammed YAACOB dan diperSETUJUi oleh PEMIMPIN HINDRAF tersebut.. Malangnya, seperti biasa bukan semestinya PEMANDU itu mereka yang TAHU dan CEKAP memandu..

"Mesyuarat pertama terpaksa dibatalkan kerana ketiadaan dua wakil Hindraf... Tan Sri Nor Mohamed Yackop menulis surat meletak jawatan pada hari berkenaan juga kerana difahamkan kecewa dengan sikap Waythamoorthy yang tidak serius untuk menjayakan Jawatankuasa Pemandu itu..."

Selain itu, PEMIMPIN HINDRAF ini jugak MAHUkan AKSES secara langsung kepada DANA dari kerajaan kepada KAUM India diLETAKkan di bawahnya.. DANA yang diCADANGkan oleh PEMIMPIN HINDRAF ini diKATAkan berJUMLAH RM4.5 BILION seTAHUN untuk sepanjang 5 TAHUN.. Tu dia.. BESARnya DANA..

"Kaedah pelaksanaan dicadangkan Waythamoorthy ditolak PM kerana bercanggah dengan kaedah penyampaian kerajaan. Bagaimanapun Waythamoorthy tetap mahu bajet RM4.5 bilion diletakkan dibawah beliau, dan sekali lagi Najib terpaksa menolak kerana ianya bukan satu amalan biasa kerajaan untuk meletakkan sejumlah wang yang begitu besar dibawah kawalan seorang individu,"

Ini dah macam SIVAJI 'The BOSS'  nak meROMPAK kerajaan dan menjadik MAFIA yang mengendalikan kerajaan tersebut.. Memanglah kita patut PUJI keBIJAKSANAan DS Najib menolah perMOHONan PEMIMPIN HINDRAF itu.. Namun demikian, kenapakah dari AWAL lagi DS Najib dan para 'PUNAH-sihat' TIDAK menyedari betapa BODOHnya mereka memBERIkan MUKA kepada HINDRAF yang ASALnya seBUAH perTUBUHan HARAM? Dah KEMARUK nak jadik LIBERAL sangat sampai akhirnya menDEDAHkan keBODOHan diri sendiri pulak? 


- UNTUNGnya HINDRAF pasal dapat KOREK keLEMAHan kerajaan..

- UNTUNGnya 'BOSS' Pemuda UMNO pasal dapat memPAMERkan keLEMAHan 'BOSS' nya iaitu DS Najib..

- MALANGnya DS Najib pasal terlalu BANYAK meLAKUkan keSILAPan kerana terlalu KEMARUK nak jadik LIBERAL..

Dalam KONTEKS ini, kita ingin berTANYAkan jugak kepada DS Najib dan jugak 'BOSS' Pemuda UMNO, berapa RAMAI lagi 'PUAKA' dan 'LANUN' yang di bawak mereka ke dalam kerajaan sebegini? Atau lebih TEPAT lagi, berapa RAMAI lagi 'PUAKA' dan 'LANUN' yang telah diNASIHATkan oleh 'PUNAH-sihat' RM7.2 BILION untuk diambil oleh kerajaan demi memBUKTIkan Kerajaan UMNO/BN bawah DS Najib ini keLIHATan LIBERAL dan KONONnya diTERIMA RAMAI? Apabila PEMIMPIN HINDRAF ini mula meLALAK memBURUKkan DS Najib, apakah DS Najib masih meRASAkan 'PUNAH-sihat'nya memBERIkan NASIHAT yang BETUL?


Tatkala NGO-NGO Melayu/ISLAM yang berMATI-MATIan memPERTAHANkan AGAMA, BANGSA dan NEGARA diPINGGIRkan dek UMNO/BN, MUDAH pulak DS Najib menerima NASIHAT 'PUNAH-sihat' seperti 'EX-LEVEL 4 Boys' di dalam PEMANDU untuk mengambil mereka yang bakal menJAHANAMkan NEGARA ke dalam kerajaan? BIJAK sangat ke PEMANDU dan rakan-rakan 'BOSS' Pemuda UMNO iaitu 'EX-LEVEL 4 Boys' itu dalam SOAL ini? PEMIMPIN HINDRAF ini sudah pun mendapat AKSES dalaman untuk memBURUK-BURUKkan Kerajaan UMNO/BN.. Lepas nih dia akan kembali ber'CEMOLOT' dengan Penasihat PKR la pulak!

Wallahualam.. 

Thursday, February 13, 2014

By SUPPORTing DAP La'anatullah, the 'AH-Beng's FUTURE in this COUNTRY will be unCERTAIN..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Pernah tak anda terFIKIR kenapakah agaknya KAUM 'AH-Beng' TIDAK pernah berDEMONSTRASI ala-ala HINDRAF pada TAHUN 2007 dahulu? Jika anda masih INGAT, HINDRAF pada TAHUN 2007 dahulu menyalahkan Kerajaan British yang memBAWA mereka ke Tanah Melayu sebagai BURUH di estet GETAH, bina jalan raya dan landasan keretapi.. Mereka menuntut PAMPASan berBILION daripada Kerajaan British kerana 'KeSALAHan' ini selepas beRATUS TAHUN.. IRONInya, TIDAK ada pulak KAUM 'AH-Beng' yang berDEMONSTRASI sedemikian kepada Kerajaan UMNO/BN agar mengUSAHAkan kePULANGan mereka ke BENUA China?

REALITInya, KAUM 'AH-Beng' lebih CERDIK berBANDING HINDRAF yang MERAPU dan TIDAK berPIJAK di bumi NYATA.. Kalaulah keMAHUan HINDRAF diLAYAN oleh Kerajaan British, rasanya BENUA Amerika pun terpaksa diPULANGkan kepada RED Indian, Apache, Mayan atau segala macam SUKU PRIBUMI di sana.. Kita jugak BERHAK menjadikkan Malaysia ini sebagai Tanah Melayu semula berSAMA-SAMA KAUM BUMIPUTRA lain di Sabah dan Sarawak? Apa pun, SIFAT UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini jauh lebih TOLERAN berBANDING saudara seAGAMA mereka di Timur Tengah atau seBANGSA di Nusantara ini..


Di Timur Tengah, hanya Israel sahaja SATU-SATUnya NEGARA yang bukan Arab.. Di Indonesia pulak, TIDAK ada KAUM 'AH-Beng' yang TIDAK FASIH berCAKAP Bahasa Melayu/Indonesia.. Di Brunei pulak KAUM 'AH-Beng' diKIRA bukan WARGANEGARA.. Malah dalam KONTEKS ASEAN sekalipun, TIDAK ada NEGARA yang menonjolkan ke'AH-Beng'an KAUM ini sehingga sanggup BINAkan SEKOLAH VERNAKULAR untuk mereka? Ini termasuklah Singapork yang sering diDEWA-DEWAkan oleh DAP La'anatullah, PARTI PUJAan KAUM 'AH-Beng' ini.. Jadik? Kenapa agaknya NEGARA kita ini TIDAK pulak sebegitu? PELIK bukan?

KAUM 'AH-Beng' TIDAK boleh berBOHONG dengan mengatakan mereka SEMUA ialah keturunan BABA dan NYONYA dari ZAMAN KeSULTANan Melayu Melaka lagi.. BABA dan NYONYA pada MASA itu hanya beberapa RATUS orang sahaja dan mereka langsung TIDAK berMASALAH untuk berASIMILASI dengan KAUM Melayu/BUMIPUTRA.. KAUM 'AH-Beng' yang ada pada HARI ini bukan sahaja HIDUP dalam KHAYALan seperti KISAH dalam KOMIK Alam PerWIRA, mereka cuba pulak menJANGKITkan KHAYALan mereka itu kepada KAUM lain yang langsung TIDAK ada KAITAN dengan ke'AH-Beng'an mereka? TERUK bukan?

REALITInya, KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini berKIBLATkan Hong Kong, Taiwan dan Singapork.. Walhal, NEGARA-NEGARA ini pun bukan SUKA sangat SIFAT ke'AH-Beng'an KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini? BUKTInya, berapa RAMAI KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini yang nak keRAKYATan Taiwan dan Hong Kong? Mereka lebih SUKA menDAPATkan keRAKYATan samada di Australia, New Zealand atau pun Canada.. PELIKnya, mereka tak MALU pulak men'Taiwan'kan NEGARA ini?


Itulah MESEJ yang kita dapat apabila SALAH seorang peLAKON VIDEO 'BETINA Cock' menyatakan sedemikian bagi memBELA SIFAT peLAMPAUnya tersebut..

HIPOKRIT bukan? Namun, HIPOKRIT inilah yang GAGAL diFAHAMi oleh RAMAI KAUM Melayu/BUMIPUTRA sendiri yang begitu BODOH meng'HANGGUK'kan apa sahaja yang KAUM 'AH-Beng' ini KATAkan.. Macam manalah KAUM 'AH-Beng' ini tak BESAR KEPALA untuk memijak KAUM Melayu/BUMIPUTRA? Anda bukan tak TAHU bahawa KAUM 'AH-Beng' ini sanggup MENIPU dan mengKHIANATi kerana SIFAT TAMAK mereka? Secara FAKTAnya, bukankah SEJARAH BENUA China sendiri memBUKTIkan bagaimana KAUM 'AH-Beng' ini sanggup menJUAL KAUM sendiri dalam SEJARAH PERANG CANDU? Apakah itu yang kita mahu CONTOHi?

Kalau dulu semasa TUNKU Abdul RAHMAN BERIkan SEJUTA keWARGANEGARAan kepada mereka, mereka masih BAIK dan sanggup berKONGSI untuk menJAGA NEGARA ini.. HARI ini GENERASI yang telah diBERIkan SEJUTA keWARGANEGARAan itu semakin PUPUS dan diGANTIkan dengan GENERASI BARU yang meRASAkan mereka langsung TIDAK perlu terIKAT dengan FAKTA SEJARAH yang jelas memBUKTIkan SIFAT peMURAH KAUM Melayu/BUMIPUTRA! Kita CABAR anda TUNJUKkan KAUM mana dalam DUNIA yang memPUNYAi SIFAT sebegini? Arab? Eropah? Amerika? NEGRO? Jepun? Eskimo? Ada ke?

\
HAKIKATnya, tatkala KAUM 'AH-Beng' menDIDIK GENERASI BARU mereka untuk meLUPAkan SEJARAH sebegini, KAUM Melayu/BUMIPUTRA pulak seHARUSnya menDIDIK pulak GENERASI BARU mereka agar TIDAK meLUPAkan SEJARAH yang SAMA.. KAUM 'AH-Beng' memPUNYAi Dong Jiao ZHONG dan 'RED Bean ARMY' sebagai KOMRAD mereka untuk menTARBIAHkan GENERASI BARU mereka.. KAUM Melayu/BUMIPUTRA pulak bagaimana? UMNO di bawah 'AH-Jib-GOR' masih terHEGEH-HEGEH MENAGIHkan SOKONGan KAUM 'AH-Beng' ini? Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak lebih TERUK kerana SUDI menjadi pemBASUH BERAK mereka? 

Wallahualam..   

Wednesday, February 12, 2014

Apabila juruBLOG pro-UMNO/BN sendiri yang GHAIRAH sungguh menyebarkan STATUS FB sebegini JIJIK..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PerBUATan memisahkan ANAK dengan IBU BAPA mereka tanpa ALASAN yang KUKUH ialah perBUATan terKUTUK walaupun ianya diKATAkan atas nama HAK ASASI Manusia.. Sebab itulah kita sangat-sangat MENGUTUK perBUATan Kerajaan Sweden yang 'SNATCH' 4 orang ANAK PASANGan WARGANEGARA kita daripada IBU BAPA mereka.. Walaupun mereka menDAKWA IBU BAPA tersebut telah meLANGGARi UNDANG-UNDANG di NEGARA itu dengan hanya meROTAN di tapak TANGAN, ianya bukanlah ALASAN yang KUKUH untuk 'SNATCH' mereka! TIDAKkah itu memBUKTIkan NEGARA seMAJU Sweden sebenarnya sangat JAHILIYYAH? 

Tatkala ANAK-ANAK mereka terpaksa meneruskan keHIDUPan tanpa IBU BAPA mereka, kita HAIRAN ada pulak 'SYAITAN' yang sanggup menambahkan lagi keSENGSARAan mereka ini.. 'SYAITAN' yang kita MAKSUDkan ialah dengan meRUJUK kepada 'STATUS' dalam FACEBOOK di bawah.. Apa punya manusia la peMILIK AKAUN FACEBOOK nih..


Bagi kita, 'STATUS' FACEBOOK ini langsung TIDAK memBANTU samada ANAK-ANAK PASANGan tersebut, apatah lagi pihak-pihak yang berSIMPATI dengan NASIB mereka berEMPAT itu.. Dalam KONTEKS ini, seWAJARnya pihak berKUASA menyiasat segera peMILIK AKAUN FACEBOOK ini dan DEDAHkan kepada UMUM.. Kita sangat MENYOKONG jika peMILIK FACEBOOK ini terBUKTI memFITNAH, dia wajar diHUKUM di hadapan KHALAYAK RAMAI dan diSAKSIkan seluruh UMAT Melayu/ISLAM.. HUKUMan apa yang sesuai untuk pemFITNAH ini? 

Malangnya, ada jugak juruBLOG pro-UMNO/BN sendiri yang meRELAkan 'STATUS' FACEBOOK sebegini diSEBARkan untuk menyulitkan keadaan mereka seKELUARGA.. Kepada juruBLOG pro-UMNO/BN yang turut SAMA menyebarkan 'STATUS' FACEBOOK ini, SERONOK sangat ke kamu mengANIAYA mereka seKELUARGA ini? SERONOK ke meLIHAT pengunjung BLOG meMASUKi BLOG kamu untuk menambahkan lagi penDERITAan 4 orang ANAK yang diPISAHkan dari IBU BAPA mereka sendiri? SERONOK ke meLIHAT sebuah KELUARGA hancur kerana menyebarkan STATUS FACEBOOK tersebut yang cuba meMALUkan mereka?


Sebelum anda memPERCAYAi 'STATUS' FACEBOOK sebegini, ada BAIKnya anda meneliti KRONOLOGI terhadap MUSIBAH yang berlaku kepada KELUARGA ini..

1) Sebelum 'STATUS' FACEBOOK ini diSEBARkan, anda sepatutnya TAHU bahawa anak SULUNG PASANGan ini sendiri yang menyebarkan 'STATUS' FACEBOOKnya seperti di bawah.. 


Apakah 'STATUS' FACEBOOK anak SULUNG PASANGan ini bukannya LAHIR dari HATI nuraninya sendiri? Apakah dia diPAKSA untuk menulis sedemikian demi meRAIH SIMPATI? Anda sendiri TAHU apakah keBENARannya.. 

2) Apakah peMILIK FACEBOOK itu sebegitu DUNGU hingga langsung TIDAK TAHU bahawa keSEMUA 4 orang ANAK-ANAK ini sedang diJAGA oleh KELUARGA di sebelah IBU mereka di Kelantan? Jika IBU mereka seperti yang diGAMBARkan oleh 'STATUS' FACEBOOK ini, kenapakah ANAK-ANAK ini TIDAK memBANTAH jika PAKCIK dan MAKCIK sebelah IBU mereka yang menJAGA mereka kini?


Dalam SOAL ini, kita CABAR PIHAK berKUASA segera berTINDAK dan menCARI siapakah peMILIK AKAUN FACEBOOK yang jelas UMPAMA BETINA zaman JAHILIYYAH.. Kepada juruBLOG pro-UMNO/BN yang keLIHATan begitu GHAIRAH menyebarkan STATUS FACEBOOK ini menerusi BLOG dan FACEBOOK, SELIDIK dulu latar-belakang PASANGan tersebut menerusi KENALan terDEKAT mereka.. RAMAI yang kamu boleh SELIDIK samada menerusi FACEBOOK jugak atau pun menerusi NGO-NGO yang memBELA mereka seKELUARGA.. Sekali lagi kita TANYA kepada PIHAK berKUASA, apakah anda memBIARkan aje FACEBOOK tersebut?

Wallahualam..

Monday, February 10, 2014

Ada SELEBRITI dalam Pemuda UMNO yang tak FAHAM kenapa orang RAMAI MARAH kat VIDEO 'BETINA Cock'..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalaulah para PEMIMPIN NEGARA yang terDAHULU seperti TUNKU, TUN Razak, TUN Hussein ONN atau TUN DR. Mahathir berCAKAP ala-ala SELEBRITI bukan sebagai NEGARAWAN, dah lama dah NEGARA kita ini HANCUR.. Almaklumlah, seorang NEGARAWAN kot mana pun akan mengUTAMAkan dulu kePENTINGan NEGARA dan RAKYATnya sebelum berTINDAK.. Kalau seorang SELEBRITI pulak, dia akan berMATI-MATIan menCARI PUBLISTI atau mahukan PERHATIAN UMUM terhadap dirinya.. Apa jenis TOPIK pun dia akan bukak MULUT walaupun ianya akan memaparkan keBODOHannya dalam mengULAS ISU tersebut.. HE!HE!HE!

Kita sedia maklum bahawa RAMAI RAKYAT di seluruh NEGARA sangat MARAH dengan TINDAKan 'BETINA Cock' mengeluarkan VIDEO untuk KAUM 'AH-Beng' sempena TAHUN Baru Cina.. KANDUNGan VIDEO tersebut bukan sahaja meMALUkan NEGARA, malah turut mengHINA kePIMPINan NEGARA dan jugak UMAT Melayu/ISLAM apabila perKATAan 'MALAI-Si' (Melayu MATI) diSEBUTnya.. Kalau dulu, mungkin KAUM 'AH-Beng' dan pemBASUH BERAK mereka iaitu Lebai-Lebai DUNGU PAS akan mengatakan bahawa VIDEO ini adalah HAK Asasi Manusia bagi 'BETINA Cock' ini.. Namun, bukan SEMUA orang RELA diperBODOHkan!

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

Maka tak HAIRANlah jika HARI ini 'BETINA Cock' sendiri tak lena TIDUR dan terpaksa berGANTUNG kepada 'BAPAK-BAPAK AYAM' KAUM 'AH-Beng' untuk menDAPATkan perLINDUNGan.. Selain itu, pemBASUH 'BERAK' mereka iaitu Lebai-Lebai DUNGU PAS jugak terpaksa diKERAHkan untuk MENYOKONGnya.. Ye la.. Apabila LAPORan POLIS terhadapnya pun dah menCECAH RATUSan.. Kita pakat-pakat LIHATlah apakah JUMLAH LAPORan POLIS terhadap 'BETINA Cock' ini mampu mengatasi LAPORan POLIS terhadap PENGERUSI PARTInya sebelum ini iaitu 'SINGH is KING' pasal ISU pengHINAan kat SULTAN Perak..


Kita KATAkan lagi, kita tak HAIRAN pun jika orang MARAH terhadap VIDEO 'BETINA Cock' itu.. Malah, jika ada ANCAMan dibuat pun, ianya bukanlah sesuatu yang mengHAIRANkan.. Siapa yang MULAkan 'Lu LANGSI Lu MATI' dulu? Dalam KONTEKS DEMOKRASI sekalipun, KAUM yang MAJORITI tentunya akan MARAH jika KAUM MINORITI sewenang-wenangnya mengHINA mereka? Malah, kalau diGUNAkan ALASAN KONONnya ini 'HAK ASASI Manusia' pun, TINDAKan 'BETINA Cock' ini jugak telah mengGANGGU dan mengHINA 'HAK ASASI Manusia' orang lain? Jadik, sendiri cari PENYAKIT, sendiri TERIMA padah!

Apa pun, bukan ini yang kita nak CERITA kali ini.. Kita terTARIK sungguh dengan RESPON seorang 'SELEBRITI POLITIK' dari Pemuda UMNO berHUBUNG dengan VIDEO 'BETINA Cock' ini.. Siapakah SELEBRITI yang kita MAKSUDkan?


HE!HE!HE! Dia nilah.. Siapa lagi.. Selepas berMINGGU ISU ini HANGAT, BARUlah dia TUNJUK MUKA nak RESPON.. Almaklumlah, SELEBRITI KATAkan.. Tak de 'BUNYI' karang, orang LUPAkan dia pulak.. Nanti HILANG ke'GLAMOUR'an dia.. Maka, terpaksalah dia 'SHOUT' dalam ISU ini.. Kot-kot dapat 'AWARD' lagi ke.. KATAnya si SELEBRITI dari Pemuda UMNO ini seperti diLAPORkan.. ->KLIK<-

"Banyak pihak marah pada Teresa tetapi takkan kita jadi tidak bertamadun hingga nak upah Teresa disepak dan sembelih ayam yang kemudian darahnya disimbah dikain rentang,"

Hmnn.. Kita pun tak TAHUlah apakah perBUATan 'BETINA Cock' menerusi VIDEO ini dengan UNGKAPan 'MALAI-Si' itu jugak perBUATan berTAMADUN? Jadik, kalau orang MARAH dan cuba menunjukkan keMARAHan, bukankah itu jugak satu BENTUK 'HAK ASASI Manusia' yang sering diLAUNGkan DAP La'anatullah?

"Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan dah buat laporan polis dan banyak pihak juga buat tindakan itu. Tetapi kena bertindaklah, kalau tidak kita boleh buat lapuran polis sampai kiamat pun tak ada tindakan."

HE!HE!HE! Ini yang KELAKAR nih.. Dah berMINGGU keMARAHan orang RAMAI memBUAK, inilah dia RESPON oleh SELEBRITI Pemuda UMNO.. UMNO yang ada perKATAan 'M-E-L-A-Y-U' atau diSEBUT 'MALAI' pada NAMAnya hanya mampu ARAHkan 2,3 KERAT Pemuda UMNO NEGERI untuk buat LAPORan POLIS sebagai memBANTAH VIDEO ini.. Yang dia sendiri? Apa dia buat? Opps.. Mungkin dia MALU kot menjadi orang Melayu? Ye la.. LAHIR kat Kuwait, SEKOLAH pun bukan kat NEGARA ini.. JATUHlah la 'STANDARD' SELEBRITInya kalau SEBUT Melayu?

"Polis dan AG (Peguam Negara) la...tanya polis, tanya AG mana siasatan, berapa banyak laporan polis nak buat...cukup hanya satu sahaja yg perlu dibuat. Kita nak tahu apa tindakan, kalau tak ada maka perjelaskan kenapa...kalau tidak perkara ini akan berlarutan.Inilah kesan.. lambat.. lambat... bagilah jawapan, tak nak bertindak pun tapi sekurang-kurangnya jawab...kenapa...apakah tak ada unsur hasutan...jelaskan supaya kita tahu,"

HE!HE!HE! Itulah KATAnya lagi SELEBRITI Pemuda UMNO ini.. CUKUPlah hanya dengan SATU LAPORan POLIS aje.. Lepas tuh SALAHkan POLIS jika LAMBAT berTINDAK.. Err.. POLIS boleh ke TAHAN orang untuk memBANTU SIASATan KES sebegini? Bukankah HAK POLIS untuk berbuat demikian dah pun diCABUL dek perJUANGan SELEBRITI Pemuda UMNO ini dahulu menerusi peMANSUHan ISA, ORDINAN DARURAT dan BANYAK lagi? Apakah SELEBRITI Pemuda UMNO ini buat-buat LUPA apa yang dia dok berIYA sangat suruh MANSUHkan ini dahulu?

Kalau bab SALAHkan PEGUAM NEGARA(AG) tuh mungkin kita SETUJU.. Namun demikian, kita ingin TEGASkan bahawa bukan sebab POLIS dan bukan sebab AG pun jika perkara sebegini terus berlaku.. Penyebab UTAMA kepada apa yang berlaku ini ialah kerana WUJUDnya AHLI POLITIK tahap SAMPAH seperti 'BETINA Cock' ini dan jugak tentunya SELEBRITI Pemuda UMNO ini jugak.. Bukankah mereka ini jugak yang begitu menyanjung KONONnya 'HAK ASASI Manusia' seUMPAMA LEMBU di tengah PADANG tanpa ada BATASan UNDANG-UNDANG? Jadik, inilah yang patut kita 'NIKMATi' HASIL perbuatan mereka ini..

Wallahualam..

Monday, February 03, 2014

Apakah MCA dah KECUT PERUT untuk berHADAPAN dengan LAWAN mereka pada PRK DUN Kajang nanti?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita meneliti beberapa BLOG yang MULA menyuarakan tentang siapakah yang patut menjadik CALON BN di DUN Kajang.. Walaupun itu kerusi TRADISI MCA, sudah ada beberapa DESAKan yang MAHUkan UMNO sebagai PARTI terKUAT menandingi kawasan tersebut.. Ini berDASARkan kepada ANGKA 48% daripada pengUNDI di DUN itu ialah KAUM Melayu/BUMIPUTRA.. KATA DR. Ridhuan TEE,

"Ingat! Majoriti pengundi di situ adalah Melayu, 48%, Cina 41%, India 10%. Pada tahun 2013, PKR menang dengan majoriti 6824. Tahun 2008 - 3268, tahun 2004 - 2773. Maknanya, selama 10 tahun ini, MCA tidak pernah menang. Bayangkan jika kawasan itu majoriti Cina. Lagi putih mata. Jadi, muhasabah dirilah MCA.  

Selama inipun MCA tidak pernah kuat. MCA hanya mendapat sokongan dan menang di kawasan majoriti Melayu sahaja. Peliknya, kenapa MCA begitu yakin dapat menawan DUN Kajang. Ingatan kepada MCA, sembahyanglah banyak kali dulu sempena Tahun Baru Cina ini, untuk minta petunjuk sebelum keluarkan kenyataan sebegini." ->KLIK<-


Hmmn.. Ada beberapa 'POINT' DR. Ridhuan yang kita SETUJU terUTAMAnya apabila diperKATAkan tentang setakat manalah keKUATan MCA pada PRU lalu.. Namun demikian, 'POINT' DR. Ridhuan jugak TIDAK sebegitu KUKUH untuk meYAKINkan bahawa jika CALON UMNO diLETAKkan, UMNO akan MENANG di sana.. Kita TIDAK yakin langsung bahawa 48% pengUNDI Melayu/BUMIPUTRA akan memBERIkan SOKONGan sePENUHnya jika CALONnya dari UMNO.. Malah, jika diTAKDIRkan UMNO mendapat sePENUHnya 48% UNDI Melayu/BUMIPUTRA sekalipun, UNDI KAUM 'AH-Beng' + KAUM India aje dah bolehkan PKR MENANG!

Di sinilah kita BN kena berHATI-HATI mengATUR STRATEGI.. Walaupun UNDI Melayu/BUMIPUTRA pada PRU-13 lalu MAJORITInya berPIHAK kepada UMNO tetapi ia TIDAK berMAKNA UNDI KAUM ini 'SOLID' untuk UMNO.. BerBEZA dengan DAP La'anatullah atau CALON 'AH-Beng' dari PKR.. Jika mereka mendapat 97% UNDI KAUM 'AH-Beng' pada PRU-13 lalu, ianya adalah 'SOLID' untuk PARTI tersebut.. Sekadar FAKTA, UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTERA untuk UMNO sejak MERDEKA TIDAK pernahnya 100%.. Paling BANYAK pun sekitar 65% sahaja.. MUJURlah KAUM Melayu/BUMIPUTERA masih pengUNDI MAJORITI di NEGARA ini..

Lebih MALANG untuk UMNO ialah apabila diTELITI keadaan UMNO Selangor itu sendiri.. Semalam kita dah SEBUTkan tentang UMNO Selangor yang masih berKHAYAL untuk meRAMPAS semula Selangor daripada PR.. KUAT sungguh UMNO Selangor ini berKHAYAL hingga 'SELUAR dah BASAH' pun tak SEDAR lagi! Patutlah bila KAUM Melayu diHINA AGAMAnya sebegini, pakat dok DIAM aje..Itu sebab kita berSETUJU dengan kenyataan BLOG SeKUPANG Dua bahawa UMNO tak perlu TUNJUK JAGUH sebagai CALON kat PRK DUN Kajang.. KATAnya,

"Orang UMNO tak perlulah nak tunjuk jaguh atau hero di PRK Kajang... ini kawasan MCA dan biarlah mereka yg meneraju PRK kali nie dan sebagai rakan kompenan sepatutnya bukan lead atau peneraju utama untuk PRK Kajang. Tak perlulah membukit dilambakan peruntukan sehingga berbukit. Tak kan masih tak sedar apa keluh kesah rakyat atau pengundi.... asyik menabur peruntukan terutama untuk kaum Cina yg bukan sekali tetapi berkali-kali dan akhirnya terima kasih diterjemahkan status PADAN MUKA di kertas undi.dah boleh dianggap pesta peruntukan untuk kaum cina sementara yg kaum melayu hanya dapat nganga melihat berbukit dikhususkan utk kaum Cina...

Pemimpin-pemimpin dan pak Menteri masih tak serik dan tak belajar tauladan yg pernah disejarahkan bila kaum Cina tak beri undi sekalipun tak cukup tangan menadah dengan muka diolokan macam setia... Masa inilah mereka (MCA) patut membuktikan sokongan orang Cina kembali menyokong BN. Biarlah mereka yg buat strategi dan kompenan hanya membantu. Kena ingat dan belajar bila pengakhiran PRU Atau PRK berkesudahan yg ditabur lesap dan yg diharap lebuh. Dan perlu ingat pekara ini juga buat makin banyak parah dan AIB terpaksa ditanggung oleh kompenan dan terutamanya UMNO." ->KLIK<-


Bagi kita, adalah lebih BAIK MCA menunjukkan apakah PARTI ini BENAR-BENAR KUAT seperti yang mereka DAKWA atau sekadar menempel kepada keKUATan UMNO.. TerPULANG kepada STRATEGI MCA sekurang-kurangnya untuk KEMBALIkan SOKONGan KAUM 'AH-Beng' kepada BN walaupun ianya agak MUSTAHIL.. Nak WUJUDkan 'RED Bean ARMY' mereka ke apa ke terPULANGlah.. Bagi UMNO pulak, CUKUPlah memBANTU MCA sebagai RAKAN dalam BN sahaja.. Tak perlulah DS Najib menJELMA menjadik 'AH-Jib-GOR' di DUN Kajang.. Selebihnya biarkan diURUSkan oleh MCA.. MCA bukan takde DANA mereka sendiri.. Malah, keKUATan AHLI pun menCECAH lebih SEJUTA orang..


Sekiranya MCA diTOLAK di DUN Kajang, maka MCA patut merasa MALU dan tentunya Kerajaan PUSAT patut SEDAR tentang 'PRIORITY' yang patut mereka UTAMAkan berASASkan KAUM.. Biarkan 'PenJUBOR' itu menentukan sendiri apakah yang dia nak 'KORBAN'kan kepada KAUM 'AH-Beng' yang berKORBAN termasuklah mengosongkan kerusi DUN Kajang ini.. Tentunya bukan 'JUBOR' mereka yang sekadar LAP dengan TISU aje.. Lebih BAIK keUTAMAan diBERIkan kepada KAUM Melayu/BUMIPUTRA yang TIDAK akan sesekali 'PRODUCE'kan VIDEO begini,


Kalau dah BANGSA sendiri diHINA sebegini pun DS Najib masih nak menjadik 'AH-Jib-GOR' tak TAHUlah kita nak KATA apa.. Kalau takat diHINA batang TUBUH 'AH-Jib-GOR' tuh kita FAHAMlah tapi diKAITkan sekali dengan AGAMA orang Melayu, kePENTINGan orang Melayu dan sebagainya, itu bukan ke dah meLAMPAU? Jadik, DS Najib patut-patutlah seCERDIK TUN DR. Mahathir dalam berPOLITIK!

Wallahualam.. 

Sunday, February 02, 2014

PRK DUN Kajang ~ Antara MCA dan UMNO Selangor, siapa yang akan JARINGkan BOLA ke GOL sendiri?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mintak MAAFlah tetap secara JUJURnya kita ingin mengatakan kepada SEMUA para juruBLOG UMNO/BN dan jugak mereka dok dalam 'MAKMAL' apa ke jadah tuh agar jangan PERASAN bahawa KISAH 'MenJUBOR' Penasihat PKR akan memBERIkannya keKALAHan pada PRK DUN Kajang nanti.. Kita NASIHATkan AWAL-AWAL lagi kepada SEMUA juruBLOG ini.. Kita bukan meNAFIkan tentang DOSA yang diLAKUkan oleh Penasihat PKR itu.. Kita cuma ingin KATAkan yang para pengUNDI di DUN Kajang belum tentu akan terMAKAN dengan KISAH menJIJIKkan Penasihat PKR itu.. Kalau tak, takdenya 'RESULT' PRU-13 begitu..


Kita dah NYATAkan BANYAK kali dah pun.. DUN Kajang bukannya seperti DUN Galas, DUN Batu Sapi atau pun DUN Bagan Pinang.. Para peRANCANG STRATEGI BN patut TAHU bahawa KOMPOSISI pengUNDI DUN Kajang terDIRI daripada:-

1) KAUM 'AH-Beng' yang tentunya PEDULI apa kalau mereka diWAKILi oleh 'PenJUBOR'? Lagi pun mereka pasti tak akan di'JUBOR' kerana tiap kali lepas BERAK mereka main CALIT pakai TISU aje..

2) UMAT Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL yang bakal mengHALALkan AKTIVITI 'MenJUBOR' terMASUK dalam SILIBUS di sekolah nanti KONONnya kerana 'HAK ASASI Manusia'! 

Perlukah kita UNGKIT BALIK bahawa SEMUAnya berPUNCA daripada Kerajaan UMNO/BN ZAMAN TUN Dollah lagi yang memBERIkan RUANG seLUAS-LUASnya kepada para peROSAK NEGARA? Begitu NAIFnya TUN Dollah hingga GAGAL memBEZAkan apakah 'HAK ASASI Manusia' dan apakah peLANGGARan UNDANG-UNDANG dek kerana terlalu SYOK menDENGARkan NASIHAT MENANTU dan RAKAN 'LEVEL 4 Boys'nya.. Lebih MALANG lagi, DS Najib pun turut meneruskan keNAIFan TUN Dollah dengan memBERIkan MUKA kepada puak-puak ini jugak..

Bagi kitalah, KES MAHKAMAH 'PenJUBOR PKR'... Oppss!! 'Penasihat PKR' itu biarlah diselesaikan di MAHKAMAH.. Bagi mengHADAPi PRK DUN Kajang pulak, adalah lebih BAIK diSERAHkan kepada MCA yang diKATAkan mahu menCUBA untuk mengembalikan SOKONGan KAUM 'AH-Beng'.. Itu pun kalau mereka BERJAYA.. Bagi UMNO pulak, adalah lebih BAIK jika SELURUH anggota UMNO diKERAHkan ke DUN Kajang KHUSUSnya di kawasan penempatan UMAT Melayu/ISLAM.. Ada tak 'TELOQ' para PEMIMPIN UMNO untuk bagi TAZKIRAH tentang BAHAYA yang bakal diHADAPi oleh UMAT Melayu/ISLAM di Selangor jika 'EVANGELIST' berKUASA menerusi DAP La'anatullah?


UMNO Selangor sebenarnya UMNO paling LEMAH di seluruh NEGARA.. Takat CAKAP aje berDEGAR-DEGAR semasa pemilihan PARTI lepas tapi selepas itu langsung tak NAMPAK apakah USAHA mereka untuk memulihkan PARTI sendiri! Kita INGAT lagi bahawa kita pernah menyatakan dalam BLOG ini agar UMNO mengABAIkan sahaja Selangor dan menumpukan seluruh keKUATan di NEGERI-NEGERI Melayu lain sebelum PRU-13 lalu.. Bukan kerana keAHLIan UMNO Selangor tak RAMAI tetapi kerana terlalu RAMAI 'KODOK dan KATAK' yang hanya berBUNYI apabila HUJAN dah TURUN.. Inilah peROSAK sebenar UMNO..

Cukup meMALUkan apabila setiap kali PRK, UMNO hanya menJAJA KISAH 'MenJUBOR' untuk menarik pengUNDI.. Segala keLEMAHan pihak LAWAN yang KEMARUK KUASA dalam penTADBIRan Kerajaan NEGERI langsung tak diJAJA.. Ini kerana mereka pun 2X5 jugak.. Segala penindasan oleh DAP La'anatullah dan 'EVANGELIST' Kristian terhadap UMAT Melayu/ISLAM di Selangor langsung takde KELIBAT para PEMIMPIN UMNO Selangor untuk tampil memPERTAHANkannya.. Habis? Selama ini UMNO Selangor buat apa? BerANGAN bagaimana nak meROMPAK semula NEGERI ini jika BERJAYA menawannya semula? 


UMNO Selangor jugak berDIAM diri apabila semakin RAMAI UMAT Melayu/ISLAM menjadi berOTAK LIBERAL hinggakan NAMA Tuhan mereka sendiri pun nak diGADAIkan.. Bagi UMNO Selangor, CUKUPlah dengan kenyataan DS Najib aje.. Selebihnya, HARAPkan RTM, TV3 atau UTUSAN untuk menyebarkannya.. PEMIMPIN UMNO Selangor pulak SYOK dok makan ANGIN dari HOTEL ke HOTEL untuk menunjuk MUKA kat PEMIMPIN itu dan ini.. Tak HAIRANlah DAP La'anatullah begitu BEBAS mengHINA UMAT Melayu/ISLAM seperti BETINA ini..


Dia BERANI kerana dia TAHU UMNO Selangor dan KL langsung tak akan BERANI berTINDAK atau TURUN mengajak UMAT Melayu/ISLAM mengGANYANGnya.. MCA yang TAHU ini perBUATan BIADAB pun takat 'WARNING' aje.. Kita dah TEGASkan bahawa hanya dengan KERJASAMA KUKUH dalam BN seperti zaman 4 PM terdahulu aje mampu memBERIkan keMENANGan kepada BN di DUN Kajang seterusnya mengHALANG AGENDA 'EVANGELIST'! 

Namun ianya MUSTAHIL sekarang kerana MCA dengan AGENDA mereka sendiri dan UMNO pulak dengan ANGAN yang tak keSUDAHan.. Yang RUGInya tentulah UMAT Melayu/ISLAM di Selangor yang seakan semakin memperAKUI NEGERI Selangor ini sebagai DARUL 'AH-Beng'! Segala keGEMILANGan UMAT Melayu/ISLAM di NEGERI ini akan semakin diLENYAPkan apabila GENERASI BARU semakin MUDAH mengANUT FAHAMan LIBERAL AJARan 'EVANGELIST'! Nanti para PEMIMPIN UMNO Selangor MATI pun akan diTANAM kat NEGERI lain pasal TAKUTkan KUBUR mereka di'KENCING' kalau diTANAM di NEGERI mereka!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS