DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, May 08, 2013

GUGURnya AIR MATA DS Liow TIONG Lai terINGATkan 'KeZALIMan' 6 PEMIMPIN UMNO dan UMAT Melayu/ISLAM terhadap KAUMnya?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Hari ini MENANGIS seorang PEMIMPIN MCA mengenangkan betapa RASISnya UMNO/BN terhadap KAUMnya sejak MERDEKA lagi.. SEBAK sungguh dirinya..


Ya.. UMNO/BN memang RASIS terhadap KAUMnya.. UMNO/BN memang KEJAM terhadap KAUMnya.. UMNO/BN memang menZALIMi KAUMnya.. Namun begitu, DS LIOW Tiong Lai tentunya akan GEMBIRA kerana KAUMnya langsung TIDAK menZALIMi dan KEJAM terhadap MCA yang beKERJASAMA secara RASIS dengan UMNO selama 64 TAHUN.. Apa KATA kalau kita LIHAT betapa RASISnya UMNO/BN terhadap KAUMnya selama ini?

1) RASISnya UMNO terhadap KAUM 'AH-Beng' ini kerana PM Al-MARHUM TUNKU Abdul RAHMAN telah memBERIkan SEJUTA 'IC PALSU' kepada KAUM 'AH-Beng' ini selepas keMERDEKAan.. Sedangkan British sendiri ENGGAN memBERIkan 'IC PALSU' kepada KAUM 'AH-Beng' ini walaupun mereka yang meng'IMPORT'nya dari BENUA China?

2) RASISnya UMNO kerana PM Al-MARHUM TUNKU Abdul RAHMAN terpaksa memBEBASkan Singapura untuk mengelakkan perTUMPAHan DARAH yang bakal terjadi kerana KAUM 'AH-Beng' ini 'MALU' nak HIDUP bawah pemerintahan KAUM Melayu/ISLAM pada TAHUN 1967? Hari ini UMNO jugak mengHALANG mereka beKERJA dan meMAJUkan Singapura hingga NEGARA itu jadik MUNDUR?

3) RASISnya UMNO kerana PM Allahyarham TUN Abdul RAZAK sudi menerima PARTI yang meWAKILi KAUM 'AH-Beng' ini seperti MCA dan GERAKAN dalam BN walaupun sebenarnya kedua-dua PARTI ini sangat-sangat ENGGAN berPISAH dengan SAUDARA mereka iaitu PARTI DAP La'anatullah? ZALIMnya UMNO kerana memisahkan mereka dengan SAUDARA mereka hinggakan mereka dianggap pengKHIANAT oleh DAP La;anatullah!

4) RASISnya UMNO kerana MANTAN PM TUN Dr. Mahathir KONONnya 'MENYEKAT' aktiviti EKONOMI dan perNIAGAan KAUM 'AH-Beng' ini semasa pemerintahannya? Sungguh ZALIM hinggakan KAUM AH-Beng' ini 'GAGAL' menempatkan TAIKUN-TAIKUN mereka antara 10 orang BILIONAIR di NEGARA ini? TERUK sungguhkan UMNO hanya kerana meNAIKkan seorang BILIONAIR Melayu/ISLAM?

5) RASISnya UMNO kerana sekali lagi MANTAN PM TUN Dr. Mahathir KONONnya 'TIDAK Menyelamatkan' BANK dan perNIAGAan milik KAUM 'AH-Beng' ini semasa KRISIS EKONOMI pada TAHUN 1997/98? ZALIM sungguh TUN sedangkan Kerajaan Hong Kong sendiri KONONnya sanggup 'MemBANTU' KAUM 'AH-Beng' di sana hingga 'TIDAK seorang' pun yang BANKRAP dan BUNUH diri kerana jatuh MUFLIS sekelip MATA?

6) RASISnya UMNO kerana PM TUN Abdullah Ahmad BADAWI masih SUDI memBERIkan TEMPAT kepada PEMIMPIN MCA dan GERAKAN yang meWAKILi KAUM 'AH-Beng' ini walaupun mereka KALAH teruk selepas PRU-12? Malah, siap bagi JAWATAN MENTERI lagi kepada mereka walaupun KALAH? TIDAK cukup ZALIMkah itu?

7) RASISnya UMNO kerana PM DS Najib membuka segala macam KUOTA untuk KAUM 'AH-Beng' ini yang dahulunya diperuntukkan kepada KAUM Melayu/BUMIPUTRA? ZALIMnya PM DS Najib kerana memekakkan TELINGA walaupun dia diKECAM HEBAT oleh KAUMnya sendiri kerana POLISInya itu?

8) RASISnya UMNO kerana PM DS Najib SUDI memBERIkan PERUNTUKAN kepada SEKOLAH VERNAKULAR dan BIASISWA kepada anak-anak KAUM 'AH-Beng' ini? ZALIMnya DS Najib walaupun HARI ini anak-anak KAUM 'AH-Beng' inilah yang memijak GAMBARnya, menayangkan PUNGGUNG, mengHINA lagu NEGARAKU, mengHINA AZAN dan menjadi AHLI 'RED Bean ARMY' untuk menabur FITNAH terhadap dirinya dan keluarganya? 


9) RASISnya UMNO kerana PM DS Najib KONONnya 'MemperSETANkan' KAUM 'AH-Beng' ini dalam GAGASAN 1Malaysianya? ZALIM bukan DS Najib kerana KONONnya 'MeMINGGIRkan' mereka hingga ENGGAN dipanggil 'AH-Jib GOR' dan ENGGAN berLAKON dalam IKLAN Tahun BARU Cina?

Ya.. ZALIM sungguh UMNO kerana selama 64 TAHUN langsung KONONnya TIDAK berbuat apa-apa dan menJADIkan KAUM 'AH-Beng' dan jugak PEMIMPIN mereka seperti DS LIOW Tiong Lai sebegitu DHAIF.. ZALIMnya UMNO/BN kerana KONONnya terlalu memBERIkan perhatian kepada KAUM Melayu/BUMIPUTRA hinggakan KAUM 'AH-Beng' ini terpaksa MEREMPAT dan menjadi ARTIS untuk kegiatan MURAHan seperti 'UNDERWORLD' di Selangor dan Pulau Pinang.. ZALIM sungguh UMNO/BN kerana KONONnya terlalu RAMAI KAUM 'AH-Beng' ini MATI keBULURan dan terpaksa memangil DR. Pornthip untuk meMANIPULASIkan punca keMATIannya..


Kita sebagai UMAT Melayu/ISLAM patut SEDAR betapa kita terlalu menZALIMi KAUM 'AH-Beng' sejak 64 TAHUN dahulu lagi.. Memang ZALIM kita kerana terus menyukai dan memilih UMNO/BN untuk 13 kali PRU demi menZALIMi mereka.. Sedangkan ada PEMIMPIN yang seKAUM dengan kita sudi memperHAMBAkan diri kepada KAUM ini asalkan dapat diRAKAM bersama AMOI mereka dalam video SEKS? Ya.. ZALIM sungguh kita hinggakan mereka meRASAkan mereka begitu terHINA DARJATnya berBANDING KAUM kerabat mereka di BENUA China! Lihatlah TANGISan DS LIOW Tiong Lai yang SEDIH mengenangkan betapa DAHSYATnya kita menZALIMi KAUMnya ini!

Wallahualam..   

6 comments:

Anonymous said...

So, apa lagi cina mau?

Anonymous said...

Itulah kesilapan terbesar kita, sejuta IC palsu yang Tunku Abdul Rahman beri kepada datuk nenek mereka dulu kesannya kepada kita sehingga ke hari ini...

Anonymous said...

CINA MUDAH LUPA!!!!!!

Anonymous said...

Hantar je diorang ni balik tembok besar. itu pun kalau CHINA nak kutip diorang ni balik.

Anonymous said...

Kepada YB. Perdana Menteri Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak,

Di sini saya ingin mengatakan bahawa BN kalah bukanlah koncern BN tak baik, khas nya MCA kerana kebanyakan Ahli MCA cabangan bawah, pemimpinnya sudah berjaya sombong dan tidak berkhimat dan ular, olih itu mengakibatkan ramai Malay, Cina dan India naik marah dan kalah PRU 13 teruk

Contohnya yang saya tahu Pengerusi MCA GOMBAK YIP KUM FOOK dan Permuda MCA GOMBAK YIP JIUN HANN, mereka ular sampai wang Tokong pun berani telang dan halau Sami Buddha keluar dari tokong, orang ramai benci MCA.

Apabila mereka tolong Donald Lim Siang Chai di Selayang, orang ramai salah sangka Donald Lim sama satu kaki……

Sekira MCA cuba ingin memulit nama baik dan sokongan olih orang ramai semula, pemimpin seperti ini patut di kikis dengan bersih dalam parti, Kalau tidak sampai bila pun susah memulit semangat

Sekian, Terima kasih

Joseph Ramanair said...
This comment has been removed by the author.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS