DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, December 08, 2014

KePIMPINan Melayu/ISLAM di NEGARA ini diSERANG pasal PEMIMPIN sendiri yang memBERIkan PELUANG kepada MUSUH..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau 57 TAHUN dulu selepas diJAJAH lebih 300 TAHUN, RAMAI yang meRAGUi untuk NEGARA kita ini MERDEKA.. RAMAI yang beranggapan bahawa RAKYAT kita pada MASA itu nak menCIPTA sepucuk JARUM pun tak mampu.. Malah, ada jugak yang masih mahukan British sekurang-kurangnya KEKAL jadik peNASIHAT kepada kerajaan yang MERDEKA ini.. Begitu KUAT sekali MENTALITI RAKYAT pada MASA itu.. Tak sangka, selepas 57 TAHUN pun RUPAnya masih RAMAI di kalangan RAKYAT kita sendiri KURANG keYAKINan untuk menTADBIR seBUAH SYARIKAT NEGARA? Maka tak HAIRANlah jika PEMIMPIN dan NEGARAWAN kita ini pun 'HANGIN'..


Memang patut pun beliau MARAH.. Beliau sudah HIDUP di ZAMAN penJAJAHan British, Siam dan Jepun tatkala keBANYAKkan PEMIMPIN kerajaan pada HARI ini masih lagi belu diLAHIRkan.. Beliau TAHU tentang AZAB dan keHINAan apabila keHIDUPan diKAWAL oleh orang luar.. Namun demikian, beliau mungkin tak SEDAR bahawa selepas 57 TAHUN, masih ada lagi mereka yang beFIKIRan LEMAU jauh ke belakang.. Ini ada dalam MINDA terUTAMAnya mereka yang 'GRAD' dari seBUAH SEKOLAH tinggalan penJAJAH di Kuala Kangsar sana tuh..

Sebab itulah kita seBENARnya telah meLETAKkan 'STANDARD' yang TIDAK kena pada tempatnya.. Bolehkah diSAMAkan MAKAN KEJU dengan MAKAN sambal? Namun demikian, itulah 'STANDARD' pemikiran kePIMPINan NEGARA yang ada pada HARI ini hingga terpaksa berGANTUNG kepada para 'PUNAH-Sihat' yang RATA-RATAnya mengAGONGkan 'Mat Salleh' dan berFAHAMan OTAK LIBERAL..


TIDAK mustahil jika SATU demi SATU GLC kita ini akan menjadik tempat orang ASING berSARANG sementara WARGA tempatan pulak hanya LAYAK jadik KULI pembawa BEG kepada mereka.. Kalau ada yang nak jadik 'BOSS' pun mereka kena memBUKTIkan bahawa mereka itu 'PenCACAI' yang SETIA dan OTAK pulak tentunya kena LIBERAL dan memandang HINA kemampuan RAKYAT kita sendiri!

Tak CUKUP dengan GLC, sudah ada beBERAPA AGENSI kerajaan pulak yang dah ada dalam SASARan mereka.. BeBERAPA HARI lepas kita dah TULIS berKENAan penDEDAHan oleh MEDIA PR terhadap AGENSI BERITA kerajaan.. Kenapa ianya berLAKU? Kerana AMANAH dan KUASA diBERIkan kepada GOLONGAN yang ingin memBUAT DUIT dengan CARA yang MUDAH.. KAKITANGAN AWAM jugak tak KISAH pun kalau kerajaan HARI ini diTUMBANGkan pasal JAWATAN mereka sebagai penJAWAT AWAM tetap KEKAL.. Maka, tak HAIRANlah SATU demi SATU kePINCANGan AGENSI-AGENSI kerajaan terDEDAH.. Siapalah yang nak JAWAB SEMUA nih?


Tak KIRAlah samada AGENSI atau GLC tadi diTERAJUi oleh mana-mana AHLI UMNO sekalipun, ianya tetap akan diDEDAHkan keLEMAHan mereka.. Ini kerana ianya berTUJUAN untuk menunjukkan bahawa UMAT Melayu/ISLAM ini TIDAK pandai menTADBIR dan LEMAH dalam segala perkara.. NAMPAK tak TUJUAN ini?


IRONInya, apabila ada seorang PEMIMPIN DAP La'anatullah 'KANTOI' sedang berJUDI di Genting Highland, ianya langsung TIDAK menjadik ISU HANGAT pun? 


Begitu jugak apabila 'KHALIFAH Lim' di Pulau Pinang 'KANTOI' dalam perkara berKAITAN DEFISIT kerajaan NEGERI dan penJUALan TANAH kerajaan, ianya langsung TIDAK diperBESARkan BAIK oleh MEDIA pro-kerajaan, apatah lagi menjadik BUAH MULUT orang RAMAI? ->KLIK<-


Kenapa? Ini kerana PERSEPSI untuk menunjukkan bahawa kerajaan UMNO/BN lebih TERUK telah diMAINkan seBAIK mungkin demi menJATUHkan UMAT Melayu/ISLAM daripada PEMERINTAHAN di NEGARA ini.. Sedangkan, PEMIMPIN kita pulak langsung TIDAK ada PERASAAN CURIGA pun?


Maka, tak HAIRANlah UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini walaupun MAJORITI tetapi semakin HILANG keYAKINan untuk menTADBIR NEGARA ini.. Yang dah ada KUASA, sanggup menyelewengkan KUASAnya.. Manakala yang takde KUASA pulak, sanggup berHEMPAS-PULAS untuk meREBUT KUASA.. Yang 'BANGANG' tuh apabila PEMIMPIN sendiri masih PERCAYAkan mereka yang terBUKTI GAGAL sebagai 'PUNAH-Sihatnya untuk menTADBIR NEGARA ini kerana dia ada 'Inferior COMPLEX', tak YAKIN dengan keMAMPUan ANAK BANGSA seAGAMAnya sendiri..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Artikel yg. BERNAS TH!

Patutnya ISMA/NGO-NGO Islam-Melayu-TULEN MENYAMAN Khazanah Nasional/Kem. Pengangkutan kerana MENGGADAI MAS pd. warga asing - dgn. mengambil CEO Jerman tu! Dahlah paramugari Islam/Melayu MAS yg. kepunyaan NEGARA ISLAM kita ini, diDISKRIMINASI, tak dibenaqkan pakai tudung dan diPAKSA hidangkan arak! Dasyat betul!

Inilah akibatnya bila si PENGKHIANAT-LIBERAL Islam/Melayu terus MENGUASAI UMNO - keuntungan/WANG melebihi segalanya termasuk identiti/KEDAULATAN NEGARA ISLAM kita ini serta ISLAM/hak umatnya!

Dahlah si HIPOKRIT-KEPARAT NGO Tranparency International yg. asyik nak masuk hal-ehwal kat Malaysia ni berpusat di JERMAN, pusat ZIONIS no-1 di EU - lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014!

Sedangkan RASUAH berleluasa kat Jerman sendiri - lihat di http://wolfstreet.com/2013/12/30/leaked-confession-cesspool-of-greek-german-corruption-2/, LEAKED Confession: Cesspool Of Greek-German Corruption, by Wolf Richter, December 30, 2013!

Bahkan kat Jerman yg. kononnya negara industri-no-1 kat dunia, lagi lawak! Banyak flat-flat yg. dibina oleh sy. gergasi yang MEMONOPOLI industri pembinaan/perumahan (selalunya dari keturunan Jerman terkaya, berzaman) untuk si miskin terutamanya puak imigran - dinding nipis dari 'cardboard'! Itulah jenis dunia KAPITALIS Barat/Zionis-PENIPU/PEROMPAK/amat TAMAK!

Dan lebih dari 300 serangan ke atas MASJID-MAJID serta umat Islam di Jerman - tapi 88% kes tak diselesaikan pun oleh POLIS mahupun PERISIKnya yg. disyaki dikuasai ejen NAZI/ZIONIS-anti Islam- lihat di http://www.islamophobiawatch.co.uk/turkish-parliament-report-88-of-attacks-on-german-mosques-unsolved/#more-38818 , Turkish Parliament report: 88% of attacks on German mosques unsolved, Posted on November 20, 2014 by Bob Pitt , Today’s Zaman, 2014!

Dan lihat ini di mana disyaki puak PERISIK Jerman BEKERJASAMA dgn. puak NAZI-anti Islam untuk MEMBUNUH lebih kurang 10 orang, yg. MAJORITI usahawan Turki-Islam - di http://www.wsws.org/en/articles/2013/11/14/nsu-n14.html, New evidence points to German secret service collaboration with far-right NSU, By Christoph Dreier , 14 November 2013!

Nenek TUA Sambal Petai.

Anonymous said...

Tengok lagi si HIPOKRIT-UMNO-LIBERAL; nak buat Jln. PETALING no.2! Tak cukupkah satu Jln. Petaling yg. diMONOPOLI kaum PENDATANG - y. tak habis-habis nak BODEK kaum Pendatang apasal?! Cuba pi tengok Batu Feringgi, pasar malam hariannya yg. dipenuhi pelancong - dimonopolikaum PENDATANG juga; nak cari peniaga BUMIPUTERA Islam/Melayu punya susah!

Sedangkan juga BUMIPUTERA ISLAM/Melayu MISKIN di Flat PKNS, Jln. Kuching, punya MERANA begitu lama, kerana beberapa blok KOSONG yg. dah jadi SARANG PENAGIH DADAH/PELACURAN mahupun DENGGI! Dan bayangkanlah KETAKUTAN penghuni lain! Awat tak ganti dgn. FLAT kos rendah yg. BARU mahupun dijadikan Tanah Rizab Melayu kerana lokasi strategiknya di tengah bandar?!

Patutnya penduduk MENYAMAN Kem. Kesihatan BERJUTA - kerana membiarkan flat-flat KOSONG ni disyaki dah juga jadi sarang nyamuk Aedes! Itu yg. mengherankan tu, bila MAJORITI penduduk kwsn kpg/perumahan adalah BUMIPUTERA Islam/Melayu terutamanya yg.MISKIN, yg. juga disyaki MAJORITI mangsa DENGGI - seolah Kem. Kesihatan ni mahupun Menteri Wilayah ni tak ambil peduli!

Dan mana NGO-NGO Islam/Melayu mahupun UMNO untk . MEMBELA nasib BUMIPUTERA Islam/Melayu MISKIN di Flat PKNS ni?! Konvensyen dah habis - bayang pun terus hilang!

Nenek TUA Sambal Petai.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS