DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, December 14, 2014

Bukan EKSTREMIS seperti PERKASA dan ISMA yang selalu meMULAkan SENGKETA tapi mereka yang MODERAT seperti CEO AKHBAR ini!

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Kita INGIN menyeru kepada kePIMPINan NGO PERKASA dan ISMA agar TIDAK terlalu RESPON kepada GELARan EKSTREMIS yang cuba diLABELkan oleh CEO seBUAH AKHBAR LIBERAL berBAHASA Inggeris ini.. Ini seBENARnya memBUKTIkan bahawa dia GAGAL dalam AGENDAnya untuk meLIBERALkan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini demi kePENTINGan puak-puak JAHAT di luar sana.. Ini jugak sekaligus memBUKTIkan bahawa PENGARUH NGO-NGO seperti PERKASA dan ISMA ini terlalu KUAT hingga SUARA mereka dalam ISU berKAITan pengekalan AKTA HASUTan ini begitu LANTANG di dalam PAU 2014 sebelum ini.. Inilah yang menimbulkan keMARAHan CEO AKHBAR ini.. 


Anda kena TAHU bahawa USAHA untuk meLIBERALkan UMAT Melayu/ISLAM dan jugak segala BENTUK perUNDANGan berKAITan di NEGARA ini oleh orang sepertinya kerana ada AGENDA tertentu.. AGENDA ini bukanlah sangat untuk kePENTINGan NEGARA ini pun.. Sebaliknya, demi kePENTINGan NEGARA ASING yang jadik 'GOD-FATHER' kepada mereka ini terUTAMAnya NEGARA yang KECIK di seBUAH pulau di SELATAN Johor tuh.. NEGARA itu sudah terlalu PADAT hinggakan nak TANAM orang MATI pun kena ada GILIRan.. Dah tentu NEGARA kita yang lebih LUAS jadik 'TARGET' kerana DEKAT tapi RAKYAT tak LIBERAL..


HE!HE!HE! Mana mungkin UMAT Melayu/ISLAM ini menjadik LIBERAL.. Mereka telah diJAJAH lebih 300 TAHUN.. Walaupun diJAJAH, mereka masih mampu mengekalkan SISTEM KeSULTANan Melayu sedangkan MAHARAJA KAUM 'AH-Beng' di BENUA ASAL mereka pun dah LUPUT.. Jika kita TIDAK berHATI-HATI dan mengIKUT RENTAK LIBERAL yang diLAGUkan mereka, kita akan menerima NASIB SAMA seperti para SULTAN di Sumatera, Kalimantan, Sulawesi, Jawa atau di Mindanao.. Apakah kita masih menjadi UMAT yang berDAULAT dan diHORMATi jika keadaan kita jadik sedemikian RUPA kerana kita KEMARUK nak jadik LIBERAL?

Pengekalan AKTA HASUTan seperti yang diUMUMkan oleh DS Najib sangat-sangat menyakitkan HATI orang seperti CEO AKHBAR tadi kerana jika TIDAK, MISInya hampir berJAYA.. Cuba kita BAYANGkan jika AKTA HASUTan akhirnya diHAPUSkan oleh DS Najib? Dapatkah anda BAYANGkan bagaimana UMAT Melayu/ISLAM boleh diHINA seWENANG-WENANGnya, BAHASA Melayu dan INSTITUSI KeSULTANan Melayu jugak akan diHAPUSkan dengan RUSUHan di JALANan seperti BERSIH 3.0 dahulu? Tak ke MALU dan AIBnya ANAK CUCU kita nanti?


Disebabkan NGO Melayu seperti PERKASA dan ISMA yang paling KUAT berSUARA dalam SOAL ini, maka NGO-NGO ini telah diMUSUHinya kerana keGAGALan MISInya tadi..


RAMAI TAHU dia TIDAK akan berPUTUS ASA.. Maka, diGUNAkan AKHBAR LIBERAL yang diKUASAinya itu untuk menJALANkan AGENDA meLABELkan NGO-NGO seperti PERKASA dan ISMA itu sebagai EKSTREMIS manakala dirinya pulak MODERAT..

"I will fight him in court. We will see him in court. It’s a fight between moderates and extre­mists.. Malaysians cannot allow Perkasa to continue with their form of hate politics, racist bullying and extremism," ->KLIK<-

Entah GILA apa dia nih kita pun tak TAHU? Apabila PEGUAM NEGARA sendiri ENGGAN menDAKWA PRESIDEN PERKASA kerana TIDAK ada ASAS dalam ISU yang diCIPTA oleh puak-puak LIBERAL ini, CEO AKHBAR ini masih tak PUAS HATI.. Dia masih MAHUkan ISU terSEBUT berPANJANGan dan menCETUSkan POLEMIK yang NAMPAKnya bukan diTUJUkan kepada INDIVIDU tetapi lebih kepada NGO-NGO Melayu/ISLAM yang mengHALANG USAHA meLIBERALkan NEGARA ini.. KeGILAan CEO AKHBAR ini mengINGATkan kita kepada keGILAan seorang PRESIDEN USA yang menLAKUkan 'MASSACRE' di Iraq dan Afghanistan dahulu..


Iraq diSERANG tanpa keBENARan PBB kerana PERCAYAkan 'KENTUT' ARWAH Saddam boleh jadik SENJATA KIMIA.. Afghanistan pulak diBOM olehnya kerana keBODOHan PRESIDEN ini PERCAYAkan MULLAH yang berCERAMAH di dalam GUA mampu jadik 'PILOT' kasi LANGGAR sama MENARA WTC.. Itulah BENTUK ke'BANGANG'an yang cuba dijadikkan ALASAN.. Ada BEZA ke dengan SIKAP CEO AKHBAR tadi? MARAHkan NYAMUK, RUMAH JIRAN nak diBAKARnya? KIASU ke apa? ->KLIK<-

Tak CUKUP dengan itu, diTONJOLkan pulak 25 orang yang DIKATAkan olehnya sebagai orang Melayu/ISLAM terNAMA yang menyokong AGENDAnya? ->KLIK<-


HE!HE!HE! Sejak bila pulak beBERAPA KERAT PTD PENCEN yang 'FRUST' kerana tak de JAWATAN dalam GLC-GLC diIKTIRAF sebagai orang Melayu/ISLAM yang terNAMA? Siapa mereka ini yang CEO AKHBAR tadi nak SURUH kita KAGUM sangat nih? Kalau setakat PTD dok dalam PEJABAT, lepas tuh PERASAN diri BAGUS pasal KETURUNAN mereka secara SEMULAJADInya turut jadik PTD, tak PELIK pun? RASAnya EDITOR PENCEN macam TS ZAM lebih KENAL mereka..

"25 orang Melayu ternama wajar sedar mengapakah Star hanya menekankan kepada masalah yang didatangkan oleh undang-udang Islam tetapi kenapa tidak kepada berbagai cabaran kepada Perlembagaan yang didatangkan oleh orang bukan Islam terutamanya orang Cina yang telah sekian lama hidup disini tanpa prasangka buruk terhadap orang Islam dan Melayu yang  tiba tiba menjadi keloh kesah dan melihat negara ini tidak selamat bagi orang bukan Islam terutama orang Cina. Persara-persara kerajaan yang melalui proses pembentukan masyarakat Malaysia bersama dengan Tun Abdul Razak, Tun Ismail dan Tun Mahathir  tentu lebih memahami kedudukan ini kecuali mereka yang telah terlalu lama berpisah dari negara ini." ->KLIK<-

KAH!KAH!KAH! Kepada GENERASI MUDA yang mungkin kot la RASA terKAGUM dengan 25 orang ini, anda patut TAHU bahawa jika ada keGAGALan dalam DASAR-DASAR kerajaan sebelum ini seperti DEB dan sebagainya, anda mungkin patut TANYAkan kepada 25 orang ini.. Apakah yang mereka dah BUAT sebagai KAKITANGAN AWAM untuk menJAYAkan perLAKSANAan DASAR-DASAR itu? 


Boleh ke kita SAMAkan mereka yang cuma dok di PEJABAT dan hanya PETAH mengGUNAkan AIR LIUR dengan mereka yang seBENAR-BENARnya TURUN PADANG dan meRASAi sendiri DENYUT NADI RAKYAT? Sebab itulah RAMAI POLIS dan JENERAL PENCEN lebih memihak kepada perJUANGan NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA dan ISMA.. Mereka lebih TAHU apa yang UMAT Melayu/ISLAM RASAi daripada PTD PENCEN yang cuma dok berLAGAK dengan ELAUN kerajaan!

Seperti yang kita SEBUT di AWAL tadi, NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti ISMA dan PERKASA jangan terlalu CEPAT meLATAH dengan TINDAK-TANDUK orang seperti CEO AKHBAR LIBERAL ini.. Dia dah kePANASan kerana MISI JAHATnya GAGAL.. PERKASA dan ISMA patut berBANGGA walaupun mereka diLABELkan EKSTREMIS kerana memperJUANGkan PERLEMBAGAAN NEGARA sedia ada.. Lagi pun, seperti mana PRESIDEN US yang GILA tadi, mereka yang PERASAN sebagai MODERAT ini yang terlebih dulu akan mengangkat SENJATA untuk berKONFLIK berBANDING mereka yang diLABELkan EKSTREMIS.. Dah SIFAT KIASU memangnya begitu!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Hang betoi... Mangkok ayun betoi apek ni

Anonymous said...

siapa yang kagum dengan 25 orang ni?

Dalam thestar sendiri tunjukkan pertubuhan cina yang tepuk tangan pada 25 orang ni, nampak sangatle kebaruaan 25 orang ni.

Mana muka diorang ni masa krisis dan kekasauan yang ditimbulkan Anwar?masa Anwar lawan Sultan sebab kemaruk nak jadi MB, lepas tu memaksakan bini dia pulak nak jadi MB, mana diorang ni semua?

Tak habis dengan media kertas dan online prop pakatan, ni pakai barua melayu pulak. Ingat orang bodoh sangat ke, penyokong pakatan yang nak pakatan menang je semua tu. Satu spesis dengan dyana.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS