DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, July 23, 2014

Antara PUAK pemisah di Ukraine dengan PUAK pemisah ANAK-berANAK di Selangor DARUL 'FARAID'..

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TIDAK ada sesiapa pun WAJAR meNAFIkan keJAYAan DS Najib menDAPATkan semula 'BLACK Box' MH17 yang JATUH ke tangan PUAK pemisah Rusia di Ukraine sebegitu CEPAT.. Namun demikian, kita yakin bahawa DS Najib jugak patut berTERIMA KASIH kepada INDIVIDU ini kerana PENGARUH dan TEKANan daripadanya jugak mungkin memperCEPATkan penyerahan 'BLACK Box' itu..


Walaupun masih belum dipastikan siapa yang berTANGGUNG-JAWAB terhadap TRAGEDI MH17, namun begitu ada BAIKnya buat MASA ini kita pakat-pakat GUNA penDEKATan secara DIPLOMASI dahulu.. Apa pun TAHNIAH DS Najib.. Walaupun GAGAL menundukkan PUAK pemBERONTAK di Selatan Filipina yang memBUNUH POLIS kita tetapi masih 'diHORMATi' oleh PUAK pemisah Ukraine..  

Tatkala DS Najib dan sekuruh DUNIA menumpukan kepada TRAGEDI MH17 dan PUAK pemisah Ukraine, ada pulak 'DAJJAL' dalam NEGARA kita yang sibuk nak meLETAKkan BINInya sebagai PEMERINTAH di Selangor.. MB Selangor yang menyebabkan PR KEKAL memerintah di Selangor cuba diTUKAR dalam USAHA si 'DAJJAL' yang KUAT 'MenJUBOR' ini untuk mendapatkan AKSES kepada DANA dan meROMPAK HASIL NEGERI Selangor.. Dalam KONTEKS ini, walaupun jelas ianya sesuatu yang TIDAK kena, MB Selangor patut SEDAR bahawa dia jugak TIDAK boleh berbuat apa-apa pun bagi mengHALANG kerja-kerja JAHAT sebegini..


Dalam KONTEKS ini, kita TIDAK menJANGKAkan langsung RAKYAT Selangor akan PEDULI terhadap NASIB di NEGERI mereka sendiri.. Dek kerana terlalu BODOH SOMBONG dan PERASAN diri mereka lebih 'ADVANCE' daripada RAKYAT NEGERI-NEGERI lain, kita RASA TIDAK akan ada seorang pun RAKYAT Selangor PEDULI yang NEGERI mereka akan diROMPAK dan di'FARAID'kan kepada si 'PenJUBOR' ANAK-berANAK.. Kenapa BARU sekarang si 'PenJUBOR' terFIKIR nak berTAKHTA di Selangor hingga sanggup menukar ALAMAT pengUNDIannya? Sudah tentu PARLIMEN Permatang Pauh TIDAK ada apa pun berBANDING dengan Selangor!


Penukaran MB Selangor jugak akan diALU-ALUkan oleh DAP La'anatullah yang memang TIDAK SABAR untuk me'REPUBLIK'kan NEGERI ini.. Siapa yang tak mahukan AKSES kepada NEGERI yang menDATANGkan keMEWAHan seperti Selangor dan Pulau Pinang? Biarlah sebelum ini UMNO/BN yang meMAJUkan NEGERI-NEGERI tetapi kemudiannya mereka hanya datang untuk meLANUN aje! Lagi pun, DAP La'anatullah yakin mereka akan mendapat SOKONGan 'SOLID' daripada KAUM 'AH-Beng' di Selangor.. Kalau Lebai-Lebai DUNGU PAS yang takde KAITAN dengan perJUANGan mereka pun boleh diTUNDUKkan, apatah lagi RAKYAT Selangor?  


Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS 'CONCERN' terhadap apa yang berlaku di Selangor? Lagilah TERUK.. Kalau 'CONCERN' sekalipun, mereka boleh buat apa? PAS Selangor bukan PAS yang KONSERVATIF seperti di Kedah, Kelantan atau Terengganu? PAS Selangor ialah PAS SEKULAR atau PAS 'DUNIAwi' yang kena meREMPAT dan di'REJECT' dari Kelantan dan Terengganu.. Almaklumlah, kalau di Kelantan dan Terengganu, LEBAI-LEBAI DUNGU PAS ini hanya KAIS pagi makan pagi ajelah HIDUP mereka.. Jadik, dengan meREMPAT di Selangor dan memBINA 'DOWNLINE' dengan AKTIVITI 'TAZKIRAH', dapatlah HIDUP MEWAH sedikit..

Bagaimana pulak dengan UMNO/BN di Selangor? Ohh.. BN dah lama dah jadik 'MENDIANG' di Selangor.. UMNO aje yang masih NYAWA-NYAWA IKAN.. Itu pun selagi UMNO Selangor diKUASAi oleh para KETUA BAHAGIAN yang SAIZ PERUT mereka 2/3 daripada SAIZ badan sendiri, jangan HARAPlah UMNO/BN kembali berKUASA di Selangor.. Nak HARAPkan Pemuda UMNO? Hek elleh.. Kalau 'BOSS' mereka sendiri pun boleh TERANG-TERANGan HIPOKRIT sebegini, apa yang AHLI-AHLI Pemuda UMNO boleh buat? Habis BAIK ALASAN pun mereka boleh CAKAP yang "Takde PERUNTUKAN atau pun DUIT tak TURUN ke CAWANGAN"..


Tatkala di Ukraine ada PUAK pemisah yang mahu berSAMA-SAMA Rusia, di Selangor pulak ada PUAK pemisah yang cuba me'REPUBLIK'kan Selangor bagi meROMPAK HASIL keKAYAan NEGERI untuk kePENTINGan ANAK-berANAKnya.. Tak mustahil jugak selepas Selangor berjaya di'REPUBLIK'kan, akan WUJUD pulak 'DIVIDE and RULE' terhadap UMAT Melayu/ISLAM di Selangor.. UMAT ini akan dipisah-pisahkan mengIKUT KETURUNAN seperti Jawa, BUGIS, Boyan dan sebagainya.. Mungkin jugak akan ada KETURUNAN 'Melayu-TAD' KHUSUS untuk UMAT Melayu/ISLAM yang cuba keluar dari AGAMAnya? Itulah NASIB Selangor..

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS