DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, July 21, 2014

TRAGEDI Lahad Datu, MH370 dan MH17 ialah BUKTI kita diperKOTAK-KATIKkan akibat keALPAan sendiri..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ada beberapa perkara yang kita RASA Kerajaan DS Najib patut ambil BERAT berHUBUNG dengan kenyataan-kenyataan berKAITan TRAGEDI MH17.. 

1) PIHAK Ukraine menuduh pihak pemisah yang diSOKONG Rusia menembak JATUH mengGUNAkan SISTEM peluru berPANDU 'BUK' yang diKATAkan diRAMPAS daripada TENTERA Ukraine sendiri..

2) PIHAK pemisah pulak menuduh pihak Ukraine yang menembak JATUH MH17 kerana mereka menDAKWA ada 2 JET pejuang Ukraine mengEKORi MH17 dari belakang..

3) Ada PIHAK menDAKWA MH17 diTEMBAK kerana pesawat ini menyerupai pesawat KHAS PRESIDEN Rusia, Vladimir PUTIN.. Jika BENAR, maka sudah tentu ini bukan KERJA puak pemisah kerana mereka diSOKONG oleh PUTIN..

4) PIHAK pemisah menDAKWA mayat-mayat yang diTEMUi bukan lagi 'FRESH' sebaliknya seolah-olah sudah MATI sebelum berLEPAS lagi.. Namun demikian, mereka TIDAK ada langsung BUKTI KUKUH pasal ini..

5) PIHAK Ukraine yang diSOKONG oleh US menyebarkan GAMBAR-GAMBAR, hasil RAKAMan perBUALan yang diINTIP dan BANYAK lagi bahan termasuk IMEH SATELIT bagi memBUKTIkan pihak pemisah yang menembak JATUH MH17.. SEMUAnya diSALURkan menerusi MEDIA Barat seperti CNN, AP dan Fox NEWS.. Dari dalam NEGARA kita pulak seperti diJANGKA ianya 'DiSAHUT' oleh Malaysiakini, DAP La'anatullah dan KETUA PEMUDA PAS yang SUKA menunjukkan dirinya DUNGU!

Dalam KONTEKS yang dinyatakan di atas, kita dapati seolah-olah perTUDUHan itu sebelah PIHAK sahaja iaitu terhadap puak pemisah yang diSOKONG oleh Rusia.. Pihak pemisah pulak langsung TIDAK mampu menJAWAB segala TUDUHan yang diLEMPARkan dan GAGAL mengemukakan sebarang BUKTI lain.. Tak mustahil jugak ada PIHAK ASING yang dah MENYUSUP ke dalam puak pemisah itu.. 


Walapun Vladimir PUTIN sering diGAMBARkan seolah-olah Adolf HITLER, kita jangan LUPA bahawa PUTIN ialah SATU-SATUnya PRESIDEN Rusia yang AKRAB dengan NEGARA ini dan pernah mengHADIRi SIDANG OIC di NEGARA kita pada TAHUN 2003 dulu.. Kalau ikut GAMBARan yang diSEBARkan oleh MEDIA Barat, kita tak KATAlah puak pemisah di Ukraine itu orang yang BAIK-BAIK belaka.. NAMPAK GANAS.. Oleh itu TIDAKlah mengHAIRANkan jika mereka SENGAJA mengambil 'BLACK Box' mungkin sebagai BUKTI bagi menangkis segala DAKWAan dan TUDUHan yang diLEMPARkan terhadap mereka.. Walaupun perBUATan ini diKECAM masyarakat antarabangsa, pihak pemisah diLIHAT 'BerDEGIL'.. KeDEGILan mereka boleh terBAHAGI kepada DUA iaitu untuk memBUKTIkan atau untuk meMANIPULASI bahan BUKTI di dalam 'BLACK Box' untuk mengelirukan SEMUA..

'POINT' paling PENTING di sini ialah kenapakah MH17 itu diTEMBAK? Sudah tentu 'BLACK Box' MH17 TIDAK akan menyimpan MAKLUMAT sedemikian.. Sudah tentu jugak TIDAK ada sebab untuk puak pemisah itu nak berMUSUHan dengan Kerajaan Malaysia, Kerajaan Belanda atau seluruh DUNIA kerana ini.. Secara JUJURnya, kita NAMPAK ada 'PerMAINan' yang jauh lebih BESAR dalam SOAL ini.. Kita dah TEGASkan sebelum ini bahawa NEGARA kita ini hanya dijadikkan 'KAMBING HITAM' sahaja.. Ada sesuatu yang menyebabkan NEGARA kita ini diMANIPULASIkan atau paling LEKEH pun berNAWAITU untuk menukar kerajaan..


- Adakah anda meRASAkan penCEROBOHan di Lahad Datu sebelum PRU-13 lalu ialah suatu keBETULan selepas 57 TAHUN NEGARA kita MERDEKA dan selepas 50 TAHUN Sabah dan Sarawak menyertai Persekutuan Malaysia?


- Adakah anda meRASAkan keHILANGan MH370 pada Mac lalu jugak ialah suatu INSIDEN atau sememangnya ia diRANCANG dengan begitu TELITI lagi CANGGIH untuk menCETUSkan KONFLIK antara China dengan Malaysia?


- Adakah TRAGEDI MH17 ini jugak ialah sekadar keSILAPan pada pandangan anda atau sememangnya diATUR dengan TELITI ala-ala PLOT 'James BOND' sebagai peMANGKIN untuk perLAKSANAan ORDE BARU DUNIA?

Kita dah SEBUT sebelum ini bahawa keCUAIan kePIMPINan DS Najib ialah terlalu mengambil MUDAH perkara-perkara yang berKAITan dengan SEKURITI dan RISIKAN kepada NEGARA ini.. PeMANSUHan ORDINAN DARURAT, ISA dan pelbagai AKTA penCEGAHan ialah PUNCA kepada keBOCORan segala macam MAKLUMAT berKAITan NEGARA kepada pihak LUAR.. Mungkin anda memandang REMEH jika MAKLUMAT penerbangan MAS diDEDAHkan tetapi bagi mereka yang memPUNYAi NIAT BURUK terhadap NEGARA kita, MAKLUMAT sedemikian akan diGUNAkan untuk meRENCANAkan SABOTAJ terhadap NEGARA kita ini..


Kalau segala GERAK-GERI DS Rosmah boleh dikeTAHUi oleh puak-puak PR, apakah kita boleh PERCAYAkan bahawa mereka yang di sekeliling DS Najib itu 'RELIABLE'? Apakah para 'PUNAH-Sihat' berOTAK LIBERAL dan ANAK-ANAK VIP dalam PTD dan segala macam AGENSI kerajaan itu BENAR-BENAR berKHIDMAT untuk NEGARA atau sekadar GILA 'GLAMOUR' sahaja? Apakah TINDAKAN yang boleh diambil jika ada di kalangan mereka ini didapati LALAI atau memBOCORkan MAKLUMAT kepada pihak luar sedangkan mereka ini jugaklah yang menBUAT segala macam KEKANGan terhadap POLIS dan lain-lain menerusi 'SOP' CIPTAan mereka? 


Dulu pernah HEBOH tentang sebuah NGO HARAM berNAMA SUARAM yang menerima DANA ASING untuk menJALANkan keGIATan SUBVERSIF terhadap NEGARA.. Dah ke mana dah SIASATan yang diJALANkan oleh ROC terhadap mereka? SENYAP dah ke? Kini dah ada berRATUS NGO HARAM termasuk puak pemisah di Sabah dan Sarawak.. Mereka berSELINDUNG di sebalik PARTI-PARTI POLITIK 'EVANGELIST', 'PLURALISME' atau pun EKSTRIM Syiah + Wahabi bagi menyembunyikan NIAT JAHAT mereka.. Demi LIBERAL, mereka diBERIkan seLUAS-LUASnya keBEBASan hingga sampai TAHAP mengHINA PERLEMBAGAAN?


Bagaimana pulak dengan UMNO/BN sendiri? Apakah TIDAK ada para PEMIMPIN mereka ini yang memBOCORkan MAKLUMAT? TAMBAH pulak bila PARTI makin LEMAH.. Lagilah terBUKA RUANG untuk TIKAM dari belakang? Apa KATA anda jika diKATAkan segala keBOCORan MAKLUMAT NEGARA kita ini akan diKUMPUL, diNILAI dan diSTRATEGIkan semula di Taiwan, Singapura dan Filipina demi menJATUHkan Kerajaan UMNO/BN kini? TAHUkah anda bahawa segala macam PROPAGANDA untuk UBAH POLARISASI NEGARA kita ini sedang diRENCANAkan dari sana terMASUKlah KERJASAMA mereka dengan 'TANGAN-TANGAN GHAIB'?  

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

Betull tuu...apa yg di kemukakan oleh tuan bloggers.rata rata rakyat malaysia jenis malas nak memikirkan perkara perkara di luar kotak pemikiran mreka.mreka lebih cenderung mendengar,melihat dan menghentam.hanya segelintir yg berfikiran di luar kotak.sesungguhnya kelemahan Malaysia ni telah diketahui oleh pihak asing.cuma tindakan mreka beralas.saya percaya MH370 Dan MH17 ada unsur unsur tgn ghaib. Begitu juga di sabah.saya tak akan terkejut jika ada musibah yg dtg lagi di Malaysia.kerana kepimpinannya begitu tak ambil kisah. Serta tidak belajar dari kesilapan.saya ada baca satu blog mengenai MH370.dlm blog tersebut beliau mengaitkan UKRAINE Dan RUSSIA.kebetulan pula, Negara ini baru bermula dlm kancah peperangan.apa yg di tulis dlm blog tersebut memang benar dan menjadi kenyataan!!.sedih tetap sedih dgn apa yg berlaku.namun kesilapan yg di lakukan jgn berulang.buat PM kitA,ini adalah musibah yg harus anda muhasabah.ada hikmah dan ada pengajaranya.checklah balik kelemahan yg anda cipta.

Anonymous said...

Lahad Datu + MH 370 + MH 17 = DSAI+zionist.

u r recommended to do solatul-hajah to verify this...this is the truth.

sejahat2 manusia.

Anonymous said...

we are dealing with penderhaka negara

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS