DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, July 18, 2014

Sudah ada PIHAK yang ber'GUMBIRA' dengan impak MUSIBAH MH17 terhadap NEGARA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Seperti kita TEGASkan sebelum ini, MAS dan Kerajaan Malaysia hanyalah KAMBING HITAM dalam pelbagai INSIDEN pesawat MAS samada ianya MH17 atau pun MH370.. Matlamat ASALnya ialah untuk menCETUSkan PROVOKASI terhadap NEGARA-NEGARA tertentu bagi menCETUSkan pePERANGan pada SKALA yang BESAR.. Bukankah pePERANGan jugak meRUPAkan satu BENTUK BISNES bagi mereka ini? Dalam KONTEKS MH370, mereka mengHARAPkan China berTINDAK AGRESIF diSOKONG pulak oleh puak-puak 'AH-Beng LAHANAT' di dalam NEGARA.. Untuk MH17 pulak KORBANnya WARGA Eropah..

Kita sebagai NEGARA yang CINTAkan keAMANan sepatutnya TIDAK patut diHERET SAMA.. Namun demikian, keAMANan itu bukanlah sesuatu yang perlu diHARGAi oleh sesetengah pihak yang terlalu KEMARUK nak berKUASA di NEGARA ini.. TIDAK mustahil INSIDEN demi INSIDEN diatur untuk meROSAKkan NEGARA seterusnya menjadik 'CATALYST' kepada keJATUHan kerajaan kini.. Maka, dengan LUMPUHnya segala macam AKTA penCEGAHan dek kerana KEMARUK nak jadik LIBERAL, semakin MUDAHlah RANCANGAN diatur dan MAKLUMAT diSEBARkan keluar.. Apakah kita RELA menjadi KAMBING HITAM?

Sekarang MAS yang menjulang NAMA NEGARA kita pada setiap badan pesawat cuba diROSAKkan IMEJnya dengan TUJUAN untuk memalitkan AIB kepada kerajaan.. HARI ini selepas INSIDEN MH17, sudah ada pihak dalam NEGARA sendiri cuba menJAHANAMkan REPUTASI MAS dan jugak kerajaan.. ->KLIK<-


Walaupun jelas BAIK dalam INSIDEN MH370 mahu pun INSIDEN MH17 TIDAK ada BUKTI untuk mengaitkan MAS sebagai penyebab, namun ianya TIDAK diPEDULIkan.. Bagi mereka, apa yang diBINA oleh kerajaan sedia ada sebelum ini perlu diRUNTUHkan bagi mengGAMBARkan betapa TIDAK EFISIEN dan KORUPnya kerajaan yang diKETUAi oleh KAUM yang menjadik MAJORITI di NEGARA ini.. Anda RASA ini MENGARUT? FIKIRkan semula sedalam-dalamnya..


Dalam INSIDEN MH17 pulak sudah ada SPEKULASI diSEBARkan KONONnya MAS mengGUNAkan LALUan TIDAK SELAMAT bagi  menJIMATkan KOS.. Walhal, LALUan yang SAMA jugak turut diGUNAkan oleh penerbangan yang KONONnya mengUNTUNGkan seperti Singapore AIRLINES? Malah, LALUan MH17 sendiri telah diTEGASkan bukan 'RESTRICTION' oleh IATA seperti dalam kenyataan ini?


Jadik? NAMPAK tak bagaimana ada pihak dalam NEGARA kita sendiri cuba meROSAKkan keadaan melalui perSEKONGKOLan 'GHAIB' dengan PIHAK ASING yang memPUNYAi AGENDA lebih DAHSYAT.. Apakah kita berSEDIA untuk ini?

Dalam KONTEKS ini, pihak kerajaan jugak ada SILAPnya di sini.. KeSILAPan terBESAR pihak kerajaan ialah apabila mengambil dan meLANTIK puak-puak berOTAK LIBERAL di dalamnya.. 'MIND-Set' mereka ini ialah mengANGGAP TUGAS dan TANGGUNG JAWAB mereka bukannya kepada NEGARA sebaliknya seUMPAMA TUGASan seorang EKSEKUTIF dalam sebuah SYARIKAT aje.. Mereka ini yang keBANYAKkannya diGEMARi oleh DS Najib kerana OTAK LIBERAL dan ANAK-ANAK VVIP terBUKTI telah meROSAKkan kerajaan sendiri..


Mereka jugak langsung TIDAK ada semangat PATRIOTIK kepada NEGARA mereka.. Sebaliknya mereka mengANGGAP bahawa JAWATAN mereka dalam kerajaan itu seUMPAMA PUSAKA TOK NENEK mereka.. Sebab itulah tak HAIRAN jika BANYAK perkara SULIT terDEDAH.. Ini terMASUKlah perkara meLIBATkan SEKURITI dan keSELAMATan NEGARA.. Bagi mereka, perkara sebegini UMPAMA menDEDAHkan AURAT kepada pasangan bukan MUHRIM aje.. Oleh itu, kita perlu menJANGKAkan lebih BANYAK perkara DAHSYAT akan berLAKU jika DS Najib sendiri masih GAGAL NAMPAK keROSAKkan yang diCIPTA olehnya sendiri!

Wallahualam..   

4 comments:

Anonymous said...

Bala!!!! Apa agenda Najib serta konco-konco nak buat lagi, banyak yang menyusahkan rakyat, Melayu cukup taat kat Najib, yang puak PKR dan PAS lagi teruk masing-masing ada agenda sendiri semua serupa, apa nak jadi kat Melayu dan Malaysia, orang Melayu tak ada tempat selain Malaysia harap Allah selamat lah kami.

Pakcu Rantau Panjang said...

Pakcu teringat satu kisah apabila Saidina Umar dilantik menjadi Khalilifah maka yang pertama sekali diucapkannya sekira berlaku ketidak adilan maka sila perbetulkan..lalu keluar seorang sahabat dengan pedang terhunus berkata pedang ini yang akan memperluruskan Umar jika berlaku ketidak adilan dalam memerintah.

Apapun keadilan Umar semasa menjadi Khalifah sukar dicari ganti dan tiada persengketaan sesama sahabat. Dan ciri-ciri ini telah dicemburui oleh kaum munafik
hingga mencipta berbagai cara untuk memalu dan menjatuhkannya hatta sehingga kepada kejadian Abu Samah anak Khalifah yang dirotan kerana berlaku penzinaan yang dirancang oleh mereka.....

Maka inilah sifat munafik yang sentiasa disemai oleh manusia sedikian ada dimana-mana dalam dunia ini yang hanya mencari dan berusaha untuk cuba meruntuhkan dan meracuni setiap pemikiran baik apa lagi jika negara tersebut dibawah pemerintah Islam atau Melayu Islam. Walahualam

berasiam said...

orang di malaysia pun tidak hormat najib, apatah lagi orang luar. masa tun mahathir, dia digeruni oleh musuh, dihormati oleh sahabat. bila pemimpin sedemikian, musuh nak buat sembarangan pada negara dan kepentingan negara pun, cuak. sebab itu sepanjang 22 tahun ditampuk kuasa, tun mahathir steady, malaysia pun makmur. selepas 10 tahun tun mahathir turun, macam-macam hal yang buruk berlaku. pemimpin kurang berwibawa, itulah antara faktor penyebabnya. bila bercakap, nampak dia hanya sebagai penyampai, bukan ucapan itu datang dari hatinya sendiri. tidak ada buah fikiran yang asli diketengahkan. yang diwarwarkan hanyalah hasil percaturan para penasihat dan perunding yang menerima berbilion upah. memang najib menghadapi suasana yang sukar tetapi dia sendiri perlu menunjukkan perubahan positif untuk membentuk persepsi yang lebih meyakinkan. tunjukkan najib benar-benar berkuasa, bermula dengan keluarga, kabinet, kaki tangan awam dan seterusnya negara kita. jika tidak, persepsi lembik dan seumpamanya akan melekat pada dirinya.

Anonymous said...

Kenapa Malaysia jadi mangsa? Sudah tentu ada sebabnya.Kenapa tidak Indonesia atau Thailand? Adakah sebab orang dalam negara terlibat?Ataupun hantu Atlantuya yang tidak tenteram sehingga pembunuhnya di hukum.Fikir-fikirkan lah. Selepas Lahad Datu, masih terdapat banyak kes pencerobohan dan penculikan di Sabah. Belum reda isu MH370 timbul pulak isu MH 17 ini.Najib harus bertanggungjawab dan meletakkan jawatan dengan segera supaya tiada lagi nyawa rakyat tergadai disebabkan kecuaian pemerintahan Najib.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS