DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, September 15, 2015

LOGIK ke untuk seorang PENYANGAK dalam PARTI POLITIK memperJUANGkan AGAMA, BANGSA dan NEGARA?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH! Belum pun berMULA lagi apa yang diNAMAkan HIMPUNan RAKYAT BERSATU, ianya sudah pun diTOLAK oleh orang ini dalam MASA KURANG daripada 24 JAM..


HE!HE!HE! PELIK bin AJAIB kerana sudah TERANG lagi berSULUH bahawa HIMPUNan pada esoknya berTUJUAN untuk memBELA dia dan kerajaannya yang sudah semakin REPUT itu.. Bukankah itu yang TERTERA dalam POSTER KEMPEN di bawah ini?


Err.. Agak-agak andalah, kenapa agaknya orang ini menolak HIMPUNan RAKYAT BERSATU yang SEMUA sedia MAKLUM diadakan KHAS untuk meng'COVER' MUKA tak MALUnya itu oleh para 'PenCACAI'nya? Kenapa agaknya? Apakah kerana dia,
  1. TAKUT kepada KOMPONEN BN lain seperti MCA, GERAKAN dan MIC yang KONONnya dia akan keHILANGan UNDI KAUM bukan Melayu pada PRU-14 nanti?
  2. MenJANGKAkan akan berLAKU keKACAUan dan dia tak MAHU diperSALAHkan kerana keKACAUan itu?
  3. MengANGGAP ianya adalah SIA-SIA kerana mungkin meRASAkan akan diLUCUTkan JAWATAN sebagai PM dalam perSIDANGan PARLIMEN seterusnya?
  4. MALU kerana sudah terlbih dahulu menJANGKAkan HIMPUNan RAKYAT BERSATU itu TIDAK akan menDAPAT SAMBUTan daripada UMAT Melayu.ISLAM sendiri?
  5. MALU kerana dia sendiri terLIBAT mengHAPUSkan BANYAK KUOTA untuk UMAT Melayu/ISLAM dalam pelbagai SUB-SEKTOR dan BIASISWA serta mengHAPUSkan AKTA-AKTA penCEGAHan dan perLINDUNGan seperti ISA, ORDINAN DARURAT dan sebagainya
Namun demikian, nak tak nak kenalah AKUi bahawa sudah terLAMBAT untuk mengELAKkan BN atau lebih TEPAT lagi UMNO daripada diKAITkan pada esoknya.. Ini kerana belum apa-apa lagi PROVOKASI sudah pun diLAKUkan oleh KUNCU-KUNCUnya sendiri seperti di bawah ini..


Siapakah KETUA UMNO BAHAGIAN Kota Bharu itu dan apakah perKAITANnya dengan PRESIDEN UMNO? RASAnya orang SEWEL pun TAHU siapakah MALAUN ini dan bagaimana dia dengan yang lain-lain di PMO itu turut SAMA menJAHANAMkan NEGARA ini..


HE!HE!HE! Kita jugak patut SEBUTkan di sini bahawa perJUANGan memBELA AGAMA, BANGSA dan NEGARA ialah perJUANGan yang terlalu SUCI di NEGARA ini.. PerJUANGan ini SAMA sekali TIDAK boleh diperJUANGkan oleh PENYANGAK macam dia nih..


HE!HE!HE! UMNO sudah menjadik semakin menJIJIKkan dan mengHINAkan di MATA UMAT Melayu/ISLAM sendiri.. ZAMAN PRA dan PASCA keMERDEKAan menyaksikan perJUANGan untuk AGAMA, BANGSA dan NEGARA ini diPELOPORi oleh GOLONGan penDIDIK, PEGUAM dan PROFESIONAL Melayu/ISLAM.. Bukannya oleh golongan PENYANGAK yang berSELINDUNG di sebalik AKTIVITI perNIAGAan yang jelas berMODALkan 'CABLE' dengan orang-orang POLITIK.. Orang BODOH pun TAHU setakat manakah keJUJURan dan keIKHLASan orang sebegini untuk memperJUANGkan perkara tadi..

HE!HE!HE! RAMAI masih INGAT bahawa PENYANGAK ini nak HIMPUNkan SEJUTA orang UMAT Melayu/ISLAM atau AHLI-AHLI UMNO untuk HIMPUNan yang diUSAHAkannya ini.. Daripada ANGKA 1 JUTA orang itu sudah TURUN menjadik 100 RIBU orang pulak.. Kemudian menjadik 30 RIBU orang.. Akhir sekali kita terGELAK BESAR apabila si PENYANGAK ini meMINTA pulak KAUM-KAUM bukan Melayu untuk turut SAMA menyertainya kali ini.. Apakah si PENYANGAK ini sudah 'GABRA' untuk mengHIMPUNkan seRAMAI mungkin orang seperti di bawah ini?


KAH!KAH!KAH! Kita HARAPlah si PENYANGAK itu cuba seBAIK mungkin untuk mengHIMPUNkan seRAMAI mungkin orang pada esoknya.. Dengan penolakkan penyertaan oleh UMNO/BN kemudian diIKUTi dengan pengHINAan terhadap TS Muhyiddin dan TUN DR. Mahathir, RASAnya UMNO Johor dan Kedah memang BOIKOT pun apa yang cuba diANJURkan oleh PENYANGAK ini.. Mungkin PENYANGAK ini boleh mengHARAPkan SOKONGan daripada UMNO Selangor yang sudah 'MATI' atau pun beBERAPA UMNO BAHAGIAN di Kelantan yang KALAH untuk berKONVOI meRAMAIkan perHIMPUNan terSEBUT..


Pernah tak sesiapa terFIKIR kenapakah agaknya UMNO pada HARI ini diPENUHi oleh GOLONGAN PENYANGAK yang bukan sahaja untuk meng'HIJACK' dan meMUSNAHkan perJUANGan ASAL UMNO tetapi turut memPERALATkan PARTI ini kePENTINGan PERIBADI? Mungkin 'PENAJA' kepada GOLONGAN PENYANGAK dalam UMNO ini boleh menJAWABnya?


HE!HE!HE! Ianya bukan perkara BARU pun bukan? Ianya AMALAN sejak TAHUN 1997/98 lagi semenjak RAKAN AKRABnya itu menjadik TPM sebelum ke 'HOTEL' Sungai Buloh.. Cuma dulunya dah 'KANTOI' sekali, kenalah BUAT secara SENYAP-SENYAP pulak bab SIMPAN SPESIS PENYANGAK dalam UMNO nih.. Sekarang bila dah ada KUASA dan dah jadik TPM, maka BARUlah diLEPASkan para PENYANGAK dalam UMNO ini bukan untuk memBELA PARTI atau pun PRESIDENnya pun tetapi untuk dirinya sendiri..

Wallahualam..

6 comments:

Anonymous said...

Zahid memang penyagak besar manusia hipokrit dan tok dalang.

Anonymous said...

Sedapnyer komen admin....tahniah admin sbb mengeluarkan kenyataan sinis dan pedas...sukerrr sangat!!macam betul2 kena kat batang idung sapa2 yang tukang lap bo*t*t Jibby tuuu!!!tahniah adminnn!!!kata2 anda mmg power!!

Anonymous said...

Dia sudah bingong, Bang. Dah tak tentu arah. Ajib kena lah setuju bila parti2 komponen BN - MCA & MIC - bangkang tujuan Baju Merah yang satu lagi tuh - nak tunjuk kpd oang Cina tak boleh hinakan oang Melayu spt depa buat di Bersih 4.0.

Kan Cina kesayangan dia. Di kasi berjuta Rnggit kpd sekolah Cina di sini sana, biasiswa kpd bebudak Cina kaum yang terkaya di negara ini, begitu ramai jutawan mereka derma biasiswa dll hingga UTAR dulu tolak RM20 juta dari sorang juurutera jutawan Cina.

Dah tu, Najib tak pesatkan DEB, nak kasi peluang kpd kaum Cina lagi. Di beri nama kesayangan Ah Jib Gor, tapi yang amat pelik nya tu, di kasi tsunmi Cina di PRU13. Di tipu depa, di permainkan depa.

Tak sedor jugak lagi, masih nak cium bontot depa. Aku nak kata bertalu talu UMNO mesti ganti dia, kalo tak, merudum di PRU14 dan jahanam hak dan kepentingan Melayu.

Anonymous said...

Sebab nya ia lah semua 1-5 di atas tuh (all of the above, bak kata omputih). Boleh hurai panjang, nanti lah bila aku lapang.

Anonymous said...

Orang Melayu yang akan hilang tongkat mula menjadi kecut semua,terlalu bergantung pada tongkat mungkin boleh/akan membawa bala pada parti?.Umno di Selangor ini satu hari akan melukut ditepi gantang.Kehancuran terserlah dihadapan diatas perbuatan ahli-ahli sendiri.Tunggu dan lihat.

PAK JUNAIDI said...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS