DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, September 07, 2015

Betapa berMASALAHnya NEGARA ini jika kita masih mahu mengekalkan DS Najib sebagai PEMIMPIN UMAT Melayu/ISLAM..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita SEMUA sudah sedia MAKLUM keBANGANGan berTERUSan yang diLAKUkan oleh DS Najib terhadap NEGARA.. Yang MALANGnya tuh, DS Najib turut mengHERET UMNO dan seluruh JENTERA kerajaan berSAMA-SAMA menyokong keBANGANGan yang diCIPTAnya sendiri.. Inilah PUNCA segala MASALAH apabila DS Najib yang sebelum ini berSANDARkan kepada NASIHAT para 'PUNAH-Sihat' dan 'PenCACAI'nya seperti di bawah telah memalitkan NAJIS kepada orang lain jugak..


DS Najib sekarang dah tak TAHU apa yang BETUL dan apa yang SALAH.. Segala TINDAK-TANDUKnya berSANDARkan kepada apa yang di'INPUT'kan oleh mereka di atas ini.. Maka segala keBENCIan terhadap DS Najib kena diTANGGUNG oleh dirinya sendiri bukannya oleh mereka ini pun.. Perkara ini sudah LAMA diSEDARi oleh MANTAN PM TUN DR. Mahathir yang dengan TERANG telah meMINTA DS Najib supaya berUNDUR daripada JAWATAN PM dan jugak PRESIDEN UMNO.. 


Seperti mana yang kita SEMUA TAHU, DS Najib jelas TIDAK mengENDAHkan segala macam KECAMan dan TUNTUTan untuk dia meLETAK JAWATAN.. Sebaliknya, JENTERA kerajaan dan PARTI pulak diperALATkan untuk mengUGUT dan menyekat segala KECAMan dan TUNTUTan yang diLONTARkan ini..


TIDAK diNAFIkan selain segala keSALAHan dan KONTROVERSI yang diLAKUkan oleh DS Najib sebelum ini bukan sahaja GAGAL diselesaikan, diTAMBAH pulak dengan penyalah-GUNAan KUASA sebegini.. Sampai sekarang kita terTANYA-TANYA apakah PIHAK berKUASA sendiri TIDAK SEDAR bahawa memanglah mengGULINGkan kerajaan itu memang SALAH tetapi menuntut PEMIMPIN yang berMASALAH supaya meLETAK JAWATAN bukanlah satu keSALAHan pun? Itulah yang diHAJATi oleh TUN DR. Mahathir yang hanya MAHUkan DS Najib berUNDUR tetapi Kerajaan UMNO/BN sedia ada ini KEKAL..

MALANGnya, akibat terlalu menurut memBUTA-TULI segala keHENDAK DS Najib yang diDALANGi oleh para 'PenCACAI'nya seperti di atas, PIHAK berKUASA diLIHAT terlalu EKSTRIM hingga mengABAIKan keADILan yang patut diTEGAKkan oleh mereka.. Sampai sekarang mereka yang sepatutnya diSIASAT di bawah ini TIDAK keTAHUan dah ke mana mereka MENYOROK? Ada ke WARAN TANGKAP dah dikeluarkan untuk mereka ini?


Di PIHAK LAWAN pulak, mereka meLIHAT inilah PELUANG terBAIK untuk mengHAPUSkan pemerintahan Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. DiDALANGi oleh DAP La'anatullah yang mengGUNAkan JENTERA PROPAGANDA mereka seMAKSIMUM mungkin meLEMPARkan TUDUHan ZALIM terhadap UMNO dan cuba memecah-BELAHkan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini..


Kita memang SEDIA MAKLUM WUJUDnya JENTERA ala-ala KOMRAD KOMUNIS dahulu tetapi mengGUNAkan MEDIA INTERNET sebagai SEBARan.. MALANGnya, keWUJUDan mereka ini telah diBIARkan oleh DS Najib sendiri yang sebelum ini terSENGEH-SENGEH meMANSUHkan segala AKTA penCEGAHan seperti ISA, ORDINAN DARURAT dan sebagainya.. HASILnya, anda boleh meNILAI sendiri begitu berSUNGGUH mereka menDAKYAHkan keBURUKkan DS Najib dan sekaligus mengHERET SAMA kePIMPINan Melayu/ISLAM untuk diPECAH-BELAHkan.. Ye la.. Takkan mereka pun SAMA seperti TUN DR. Mahathir yang hanya nak DS Najib berUNDUR aje.. Tentu mereka nak berKUASA jugak..


Inilah PADAHnya apabila kita terlalu memBERIkan MUKA kepada UNSUR-UNSUR POLITIK ala-ala Taiwan menyusup MASUK meMUSNAHkan NEGARA kita.. JENTERA PROPAGANDA ini telah diLATIH untuk meMUSNAHkan PEMERINTAHAN UMAT Melayu/ISLAM mengGUNAkan MODUS-Operandi ala-ala di Taiwan sana.. DS Najib adalah 'IKON' yang hanya memperCEPATkan lagi keMUSNAHan itu selagi dia TIDAK berUNDUR.. Mereka akan mengGUNAkan segala PELUANG yang ada untuk meRAIH SIMPATI UMUM, memecah-BELAHkan RAKYAT seterusnya menumbangkan apa yang mengHALANG mereka daripada berKUASA..

Apa pun, mereka sekarang ini sentiasa menDAPAT 'SUPPLEMENT' untuk keGIATan mereka kerana keSALAHan DS Najib sendiri..


Inilah MODAL terBESAR mereka sekarang untuk dijadikan ALASAN KONONnya RAKYAT memBENCI DS Najib yang mengetuai kerajaan Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Ya.. Sesiapa pun MARAH dengan perBUATan DS Najib itu.. Namun demikian, untuk mengGANTIkan DS Najib dengan menumbangkan terus PEMERINTAHAN Melayu/ISLAM di NEGARA ini adalah USAHA yang JAHAT walaupun ianya TIDAK mustahil untuk berLAKU.. Apakah kita RELA?

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

Terbaik...

Anonymous said...

Macai2 Najib asyik tuduh yahudi kononnya untuk jatuhkan kerajaan. Kalau betul pun memang yahudi nak jatuhkan kerajaan bukan kata sekarang ja dari dulu lagi yahudi nak jatuhkan kerajaan Malaysia. Tapi zaman Tun M yahudi tak berjaya sebab Tun M genius tak macam Najib. Akibat kebodohan Najib itu sendiri sekarang kerajaan Malaysia dah jadi bodoh dan dah termasuk perangkap yahudi. Najib bangsat

Othaman Ahmad said...

Nak buat macam mana? Najis dah termakan umpan si Zionist Yahudi Paul Linden & Goldman Sachs sebab buta hati tengok duit berbillion-billion bagi menampung grand lifestyle si Rosmelda Rakus.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS