DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, January 20, 2010

Hanya Melayu yang tak tau basuh BERAK dan tak tau mandi JUNUB aje yang akan join parti RACIST itu...


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau ada orang Melayu yang tak mahu sokong UMNO atau PAS kerana masalah-masalah dalaman parti ini yang meMALUkan orang Melayu sendiri, kita FAHAM dan kita boleh TERIMA.. Malah, kita pun MENYOKONG mereka yang membuat keputusan sedemikian rupa.. Namun, janganlah pulak kerana keengganan untuk menyokong kedua parti tersebut menjadi ALASAN pulak untuk seseorang Melayu menyertai sebuah parti RACIST yang jelas meMUSUHi orang Melayu sejak awal penubuhannya lagi!

Apabila seorang Melayu bekas Pengerusi Transparency International (TI) Malaysia yang kini berjawatan sebagai Naib Pengerusi Kebangsaan dan Senator Dewan Negara mewakili parti RACIST yang dimaksudkan mengajak orang Melayu menyertai parti RACIST ini, sudah tentu OBEJKTIFnya tidak lain adalah menjadikan MELAYU MEMUSUHI MELAYU atau MELAYU MEMBENCI MELAYU.. Dengan kata lain, ini adalah langkah perMULAan untuk mereka menghapuskan IDENTITI MELAYU pada negara ini agar parti RACIST tersebut berKUASA seperti suku-sakat mereka di Singapura!

http://www.sinarharian.com.my/com/content/story6386359.asp

Dengan kata lain, Naib Pengerusi Kebangsaan parti RACIST tersebut mengatakan perkara utama menarik minat menyertai parti RACIST itu kerana parti itu KONONNYA bebas dari gejala rasuah dan berintegriti tinggi di samping memperjuangkan nasib masyarakat pelbagai bangsa.. Itulah agaknya yang akan jadik MODAL kempennya untuk menarik lebih ramai Melayu menyertai parti RACIST tersebut..

Apa pun, ini PROPAGANDA politik parti RACIST tersebut untuk memperBODOHkan dan memerangkap orang Melayu yang LALAI.. Jangan kita LUPA perkara-perkara di bawah ini yang jelas menunjukkan OBJEKTIF sebenar parti RACIST tersebut terhadap orang Melayu di negara ini:-

1) Siapakah yang beriya-iya menggantikan papan tanda tulisan jawi di sekitar ibu kota untuk menghapuskan IDENTITI Melayu?

2) Siapakah yang menyatakan bantahan terhadap suara azan dan memperSOALkan peruntukan kerajaan Pusat untuk pembinaan masjid-masjid di negara ini?

3) Siapakah yang tidak henti-henti memperLEKEHkan dan mengHINA penjawat awam Melayu di negeri-negeri di mana parti RACIST ini berkuasa?

4) Siapakah yang menyaman Raja-Raja Melayu dan membuat laporan polis terhadap Tengku Mahkota Kelantan yang hanya meminta orang Melayu bersatu?

5) ADUN parti RACIST manakah yang meronta-ronta dan 'MENYALAK' tak tentu hala apabila hendak disiasat oleh SPRM berkenaan isu penyelewengan peruntukan DUNnya sendiri? Ini yang nak diKATAkan KONONnya parti RACIST ini bebas dari rasuah dan penyelewengan?

http://www.agendadaily.com/cms/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_b9a8e76b-7f000010-96478e00-51c7b672

6) Parti RACIST ini mendakwa KONONnya mereka mewakili semua KAUM.. Namun, kenapa penduduk India di Kampung Buah Pala, Pulau Pinang bermati-matian menyuarakan keBENCIan mereka terhadap kepimpinan parti RACIST ini di sana?

http://thestar.com.my/news/story.asp?sec=nation&file=/2009/6/30/nation/20090630120130

7)Parti RACIST manakah di Selangor yang membantah serbuan ke atas rumah-rumah urut HARAM dan penjualan arak di tempat terbuka? Parti manakah yang diKAITkan dengan kegiatan 'UNDERWORLD' di Selangor?

8) Parti RACIST manakah yang beriya-iya hendak membawa pulang Ketua KOMUNIS Chin Peng yang askar KOMUNISnya memBUNUH ramai orang awam yang tidak berDOSA di negara ini?

9) ADUN parti RACIST manakah di Johor yang ENGGAN memakai SONGKOK semasa menghadiri upacara pembukaan sidang DUN oleh Sultan Johor?

Apa yang diSENARAIkan ini baru sekelumit untuk menunjukkan bahawa betapa parti RACIST ini bukan baik mana pun.. Janganlah orang Melayu terpedaya KONONnya suara mereka akan mendapat tempat dalam parti RACIST ini.. Sejarah telah memBUKTIkan bagaimana SUKU-SAKAT parti RACIST ini di Singapura memberikan jawatan Presiden Singapura kepada orang Melayu untuk SEKEJAP aje sebelum mereka menarik kembali jawatan tersebut untuk selama-lamanya..

Namun, kita TETAP kecewa dengan satu perkara.. Baik UMNO mahu pun PAS tidak dapat memBUKTIkan mereka 'LEBIH BERSIH' daripada parti RACIST ini dalam soal RASUAH dan penyelewengan.. Ini yang yang membuat orang Melayu KECEWA sangat-sangat.. Harapkan pagar, pagar yang makan padi..

Kita cuma mampu berDOA agar tidak ada orang Melayu yang TERTIPU dan terpedaya dengan DAKYAH Melayu dalam parti RACIST ini yang mungkin dah tak tahu nak basuh BERAK dengan air atau mandi JUNUB.. Kot ada jugak, memang BONGOK sangatla...

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS