DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, May 10, 2010

Cubaan JUAL nama ALLAH SWT kembali kedengaran di PRK Sibu - Apa tindakkan Majlis Fatwa Kebangsaan?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Nampaknya musuh-musuh ISLAM yang berFAHAMan LIBERAL telah meMULAkan langkah mereka untuk mengHANCURkan agama ini semasa KEMPEN PRK Sibu kali INI.. Kali INI, dengan memperALATkan pentas POLITIK semasa PRK Sibu, mereka SENGAJA kembali menimbulkan ISU tentang penggunaan nama ALLAH SWT oleh orang bukan ISLAM.. Lokasi KEMPEN-KEMPEN mereka KALI ini adalah di gereja-gereja sekitar Sibu.. Nama sahaja mereka ini orang Islam tetapi fahaman LIBERALISME jauh mengatasi segala-galanya hinggakan mengGADAIkan nama Tuhan sendiri demi kepentingan POLITIK mereka pun mereka sanggup!

http://www.pisau.net/2010/05/sibu-212-pas-erdorgan-cuba-tonjolkan.html

Untuk itu, kita menuntut campur tangan Majlis Fatwa Kebangsaan dan Majlis Raja-Raja agar segera mengambil TINDAKkan terhadap musuh-musuh Islam INI sebelum keadaan menjadi lebih KACAU dan BURUK.. Walaupun di Sarawak, populasi Kristian agak BESAR, namun isu penggunaan nama ALLAH SWT adalah isu nasional dan menyentuh kedudukan Islam sebagai AGAMA RASMI negara seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Negara.. Malah, ISU ini kembali diHANGATkan semata-mata untuk memenuhi tuntutan POLITIK mereka sahaja.. Walaupun majoriti umat Islam meBANTAH, namun seolah-olah suara MAJORITI umat Islam ini diperkecilkan kerana TIADA tindakkan oleh pihak berkuasa untuk membanteras aktiviti musuh-musuh ISLAM ini!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0202&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm

Umat Islam menggunakan nama Allah SWT sebaik sahaja mereka mungucap Dua Kalimah Syahadah.. Dengan KATA lain, ucapan Syahadah itu bermaksud mereka menyembah Tuhan yang Satu, tidak diperanakkan dan tidak ada dua atau TIGA.. Lihat betapa KUKUHnya nama Allah sebagai Tuhan dalam agama Islam.. Bayangkan apa AKIBATnya jika ucapan Syahadah diselewengkan kerana mahukan nama Allah SWT digunakan oleh agama lain? Mahukah kita melihat orang yang mengaku mengucap Dua Kalimah Syahadah tetapi menyembah palang SALIB atau apa-apa PATUNG? Seburuk-buruk Al Arqam dahulu pun mereka TIDAK pernah menyekutukan ALLAH SWT dengan sesuatu yang LAIN??

Sejak bila pulak nama ALLAH SWT ini boleh dipinjam-pinjam oleh agama LAIN? Apakah mereka TIDAK ada sebutan untuk nama Tuhan mereka? Apakah mereka TIDAK tahu untuk mencipta nama panggilan hinggakan mereka terpaksa meminjam nama Tuhan orang Islam? Katakan ada dua orang bernama Khalid, seorang Khalid yang JAHAT dan KUFUR manakala seorang lagi Khalid yang BAIK dan SOLEH.. Untuk membezakan dua Khalid INI, orang ramai sudah tentu akan memBEZAkan mereka dengan melihat SIFAT mereka berdua iaitu antara JAHAT dan KUFUR atau SOLEH dan BAIK.. Bagaimana pulak jika subjek manusia ini digantikan dengan nama Tuhan? Bolehkah anda mengatakan 'ALLAH' yang dipakai oleh Kristian itu KUFUR sedangkan 'ALLAH' yang dipakai oleh Islam itu BAIK?

Yang menJADI masalahnya ialah badan penguatkuasa agama seperti JAKIM, Majlis Fatwa Kebangsaan dan IKIM tidak mempunyai KUASA atau diberikan KUASA untuk berTINDAK bagi menutup terus isu INI.. Malah, mereka GAGAL bertindak apabila PAS memainkan isu ini sewenang-wenangnya demi meraih SOKONGAN bukan Islam dalam setiap kali pilihanraya.. Badan penguatkuasa agama hanya berDIAM sahaja apabila PAS memperLIHATkan mereka seolah-olah lebih berKUASA menentukan apa yang Islam dan apa yang bukan Islam di hadapan orang bukan Islam lain.. KeGAGALan badan penguatkuasa agama berTINDAK terhadap PAS menyebabkan umat Islam berpecah hingga nama ALLAH SWT dipermainkan sedemikian RUPA..

Kita TIDAK perlu menuntut apa-apa penjelasan mahu pun penerangan dari PAS kerana semua MAKLUM bahawa PAS ini Islam pada KULIT sahaja.. Kalau di negara-negara seperti Afghanistan atau Pakistan, dah LAMA dah PAS ni hancur LULUH akibat kena serangan PENGEBOM BERANI MATI! Itu sebablah seorang LEPASAN Pengajian Islam dari Deoband, India sanggup lari ke Malaysia dan menjadi Mursyidul AM PAS.. Pasal dia TAHU apa tindak balas umat Islam di sana kalau mereka TAHU pemikiran dia menyokong ISU penggunaan nama ALLAH seperti mana yang dia zahirkan di negara INI..

Umat Islam di negara INI patut SEDAR bahawa PAS telah menJUAL agama Islam ini ke tangan musuh-musuh Islam dengan MUDAH hanya kerana POLITIK.. Kalau dulu PAS cukup SENSITIF dengan isu MURTAD, kali INI dengan menJUARAi isu penggunaan nama ALLAH SWT, tidak mustahil PAS akan menJUARAi isu yang SAMA tetapi demi kepentingan musuh Islam.. Jika PAS masih menyokong golongan berFAHAMan LIBERAL dalam parti mereka yang sanggup menJUAL nama ALLAH SWT, kita kenalah mengawasi anak-anak kita agar menjauhi akidah yang dibawak oleh Lebai-Lebai PAS! Kalau Lebai-Lebai PAS mengaku menyembah 'ALLAH', bolehlah pakat tanya mereka, 'ALLAH' yang mana mereka SEMBAH? Bukankah itu yang mereka MAHU?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS