DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, March 22, 2011

Anda diLARANG meninggalkan DNA / KY Jelly / Jam OMEGA selepas ber'XXX' di Hotel yang ada SPA / Kondo Damansara..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Terlampau banyak KEJUTAN dan BERITA pada hari ISNIN semalam.. Berita keMANGKATan almarhum ibunda DYMM Seri Paduka Baginda YDP Agong, keMATIan kakak Tun Dr. Siti Hasmah, perBICARAan kes 'menJUBOR' Penasihat PKR, pemBUBARan DUN Sarawak, serangan kuasa-kuasa BARAT terhadap Libya dan yang paling mengejutkan ialah penDEDAHan video SEKS yang diKATAkan menyerupai seorang pemimpin terTINGGI Penasihat PKR.. Terlampau banyak hinggakan boleh LEMAH jantung sesiapa yang PEKA terhadap berita sekeliling mereka..

Namun, yang paling mengejutkan pada hari Isnin ialah penDEDAHan rakaman VIDEO seks oleh seorang yang dipanggil sebagai 'DATUK T' di Hotel Carcosa yang diKAITkan dengan seorang pemimpin utama PKR.. DiFAHAMkan beberapa WAKIL media daripada BERNAMA, Kumpulan Utusan, The Star, NSTP, Malaysian Insider dan beberapa INDIVIDU dipanggil menyaksikan penayangan VIDEO seks tersebut.. Malah, desas-desus di dalam media INTERNET mengaitkan individu yang diRAKAM dalam VIDEO seks tersebut amat mirip dengan salah seorang pemimpin PKR yang ketika ini sedang menghadapi kes SEKSUAL dalam bentuk lain di MAHKAMAH..

Beberapa BLOG secara berJENAKA tetapi SERIUS melihat penDEDAHan sebegini amat BERAT dan meMALUkan.. Tidak HAIRANlah individu yang dipanggil 'DATUK T' seakan menCABAR pemimpin PKR tersebut agar berUNDUR dari POLITIK dalam masa seminggu.. Malah, beberapa pemimpin PR seperti 'MAMAT JAMBU' Penerangan PKR, Apek 'pengGIGIT telinga' dan juga 'paderi BESAR' dalam PAS jugak pantas memBUAT kenyataan meNAFIkan individu dalam VIDEO terbabit adalah pemimpin PKR yang diMAKSUDkan MESKIpun mereka sendiri belum pun melihat VIDEO tersebut.. AISEH.. Tak salah nak NAFIkan tetapi NAFIkanlah selepas anda menyaksikan sendiri VIDEO itu dulu!

Malam tadi pemimpin PKR yang diMAKSUDkan tampil membuat sidang MEDIA meNAFIkan bahawa individu dalam VIDEO seks tersebut adalah dirinya.. Malah, seperti biasa ISTERInya dan juak-juaknya cuba sebaik mungkin 'meMANISkan' muka mereka untuk bersama-sama meNAFIkannya.. ->KLIK<-

Tak apalah, itu HAK dia untuk meNAFIkan.. Walaupun sepatutnya dia TAMPIL membuat laporan polis terlebih dahulu.. Namun, kita tidak NAFIkan dia mungkin jugak TAKUT untuk memBUAT laporan polis.. Jika kita ingat balik kes 'menJUBOR'nya yang pertama 10 tahun lalu, ianya berPUNCA daripada laporan polis yang dibuat olehnya terhadap penulis buku 50 Dalil kenapa dia tak boleh jadik PM.. Polis yang membuat SIASATAN terhadap kandungan buku tersebut akhirnya menemukan satu demi satu FAKTA hingga dia diHADAPkan ke mahkamah pada tahun 1998 kerana DAKWAan 'menJUBOR' dan salah guna KUASA.. Mungkin dia KHUATIR jika SIASATAN polis terhadap VIDEO seks ini akan berkeSUDAHan sama seperti kesnya 10 tahun lalu walaupun diCABAR sedemikian rupa oleh 'DATUK T' yang mengaku diTUGASkan mencari jam OMEGA miliknya selepas adegan seks dalam VIDEO tersebut selesai?

Yang lebih KELAKARnya tuh, apabila kenyataan sidang MEDIAnya seperti dipetik oleh BERNAMA mengatakan dia mengakui dirinya BELUM MELIHAT LAGI VIDEO yang dimaksudkan.. Untuk menguatkan lagi DAKWAannya dia mengatakan SAIZ perut individu dalam VIDEO tersebut lebih BOROI berbanding perutnya.. AIK? Kata belum LIHAT tapi tau pulak bagaimana SAIZ perut individu dalam VIDEO tuh? Macam mana tuh? HE!HE!HE!

Apa pun dia berhak untuk meNAFIkan dirinya.. Malah, mungkin dia jugak BERANI untuk berSUMPAH bahawa individu dalam VIDEO tersebut bukan DIRInya walaupun dia tidak BERANI berSUMPAH seperti 'mangsa'nya dalam KES 'menJUBOR' kali kedua.. Biarlah.. Itu HAK dia untuk buat atau TIDAK.. Yang RALATnya tuh apabila dia cuba mengaitkan penDEDAHan VIDEO tersebut sebagai kerja musuh POLITIK partinya (Siapa lagi kalau bukan UMNO/BN?).. Entahlah.. Mungkin YA, mungkin TIDAK.. Setakat ini ramai pemimpin UMNO/BN sendiri pun terKEJUT dengan penDEDAHan VIDEO tersebut.. Adakah 'DATUK T' itu sekutu UMNO/BN? Jika TIDAK, sepatutnya UMNO/BN menyaman dia nih jika dia berani menDAKWA sedemikian secara TERBUKA.. (Alah, banyak KOMEN pemimpin PKR lain terang-terang menuduh UMNO/BN disebalik penDEDAHan VIDEO ini..-> Kalau TIDAK benar, SAMAN aje la..!)

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS