DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, March 17, 2011

Dah tak ade ke OTAI-OTAI PKR nak memBELA 'BOSS' mereka sampaikan MAMAT JAMBU nih kena ambil alih PERANAN?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Alahai.. Dek kerana keENGGANan 'BOSS'nya untuk berikan DNA baru, maka terpaksalah seorang MAMAT JAMBU yang begitu 'SAYANG'kan 'BOSS'nya itu TAMPIL cuba berlagak HERO dengan menempelak pihak-pihak yang mencabar 'BOSS'nya.. Mungkin kerana dia INGIN diLIHAT sebagai 'The LAST standing HERO' yang paling MUDA dan mahu diSAYANGi oleh 'BOSS'nya maka dia mengambil alih peranan untuk membuat cerita MERAPU dan cuba memutar-belitkan FAKTA kes 'menJUBOR' 'BOSS'nya yang semakin hari semakin tidak dapat diTUTUP lagi..->KLIK<-

Kalau nak kira UMUR, kita dengan MAMAT JAMBU ni takde la BEZA sangat.. Cuma MAMAT JAMBU ni kira berUNTUNG dapat jadik YB ADUN Sri Setia walaupun orang tak KENAL pun dia dan tak tahu pun apa JASA dia.. Malah, ketika ramai yang seUSIA dengannya mengGARU kepala nak isi 'RESUME' cari kerja, dia dah dapat tempat yang begitu ISTIMEWA dalam POLITIK? Kiranya kalau dalam UMNO ada Ketua Pemudanya yang NAIK mendadak dalam POLITIK tanpa buat apa-apa, dalam PKR nih dialah yang seTANDING atau se'KLON' dengan Ketua Pemuda UMNO tuh.. Mungkin sebab itulah dia berMATI-MATIan memperTAHANkan 'BOSS'nya dalam kes 'menJUBOR' kali ini gamaknya? HE!HE!HE!

APA pun memang tak SALAH untuk dia berbuat demikian.. Ye la.. Tanpa 'BOSS'nya, siapalah nak ambik MAMAT JAMBU macamnya bekerja dan diangkat sedemikian rupa dalam kePIMPINan PKR? Cuma RASAnya dia patut lebih TAHU bahawa orang yang lebih OTAI atau panglima-panglima BESAR dalam PKR sejak dari zaman REFORMASI dah ramai yang cabut meninggalkan PKR.. Oleh itu kalau dia sedar dirinya tuh baru dikira seTAHUN jagung, tak payahlah nak BONGKAK bercakap macam diri tu TAHU segala-galanya.. Sedangkan yang jauh lebih HEBAT macam Ezam Mohd. Noor, Anuar Tahir dan Lokman Adam pun boleh keluar PKR, apa sangatlah MAMAT JAMBU macam kamu tuh?

Kita pun MALAS nak mengulas apa yang dia nih MERAPU dalam Keadilan Daily tuh.. Bukan apa, dia sendiri pun TAHU dia kat mana semasa zaman REFORMASI tahun 1998 dahulu.. Jadik HARI ini kalau dia sekadar nak BENTANGkan balik cerita-cerita KARUT yang mungkin diKUTIP daripada laman web Mahazalim ke Mahafiraun ke atau seUMPAMAnya, diSARANkan tok sah dok buang MASA la..

- TAHUkah kamu bahawa 2 orang peguam bela 'BOSS' kamu pada tahun 1998 iaitu Zulkfli Nordin dan Gobalakrishnan sudah ENGGAN berSEKONGKOL dengannya lagi? Malah kali ini merekalah pengKRITIK terHEBAT 'BOSS' kamu?

- TAHUkah kamu Raja Aziz Adruce, ketua peguam BELA tahun 1998 dan peguam Zainur Zakaria pun tidak mahu memBELA 'BOSS' kamu dalam kes 'menJUBOR'nya kali ini?

- TAHUkah kamu kenapa sampai sekarang 'BOSS' kamu ENGGAN berhadapan dengan perempuan bernama Ummi Hafilda Ali dan bekas rakan main TENNISnya iaitu Nallakarupan walaupun mereka nih sentiasa membuat penDEDAHan demi penDEDAHan yang memBURUKkan 'BOSS' kamu?

SIAPAkah kamu MAMAT JAMBU jika nak diBANDINGkan dengan nama-nama BESAR tersebut yang pernah bersama dengan 'BOSS' kamu jauh lebih LAMA berbanding kamu? Adakah MAMAT JAMBU macam kamu lebih TAHU pasal perangai 'BOSS' kamu berbanding mereka? -> TAPI kalau YA, kena SIASAT jugak.. Manala tahu kot MAMAT JAMBU macam kamu menjadi pengGANTI adik angkatnya dari Indonesia dulu? Silap-silap DNA kamu pulak dicari? HE!HE!HE!

Oleh itu lebih baik kamu jaga KREDIBILITI kamu sebagai ADUN Sri Setia untuk berKHIDMAT kepada rakyat.. Jangan menSIA-SIAkan kePERCAYAan rakyat terhadap YB muda macam kamu hanya kerana ingin memBELA 'BOSS' kamu yang semakin terTEKAN hari demi hari.. Ezam Mohd. Noor dan lain-lain jugak pernah MUDA seperti kamu tetapi HARI ini mereka mula menyesal menSIA-SIAkan masa
MUDA mereka dengan memBELA 'BOSS' kamu tuh! Malah, kita SARANkan agar kamu baca apa yang diTULIS oleh peguam Zulkfli Noordin berhubung dengan keENGGANan 'BOSS' kamu memberikan DNA bagi memBERSIHkan namanya dari TUDUHAN 'menJUBOR'.. ->KLIK<-

Terus-terang KATAlah, bukan kamu dan MP Balik Pulau sahaja orang MUDA yang KONONnya bijak pandai lulusan UNIVERSITI dalam Malaysia nih.. Tok sahlah dok PERASAN sangat.. Cuma RAMAI yang tidak berNASIB baik seperti kamu kerana mereka 'KURANG JAMBU' dan tidak diMINATi oleh 'BOSS' kamu! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS