DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, March 02, 2011

Seorang DIKTATOR dijatuhkan, beribu tentera IMPERIALIS US akan datang mengGANTI..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Dari awal-awal lagi kita dah NYATAkan dalam BLOG ini bahawasanya segala RUSUHAN yang kita SAKSIkan di Asia Barat dan Afrika Utara ini bukannya kerana 100% RAKYATnya mahukan pemBAHARUan.. Sudah tentu pemBAHARUan yang mereka JAJA menerusi INTERNET seperti Facebook, Twitter atau BLOG itu tidak akan datang dengan PERCUMA.. Adakah pemBAHARUan itu berMAKSUD menJUAL keDAULATan negara sendiri kepada pihak ASING yang terang-terang mahukan negara-negara tersebut diPECAH-belahkan? Sudah terang lagi berSULUH bahawa segala agenda ini semuanya diRANCANG dan media INTERNET seperti Facebook, Twitter atau BLOG menjadi 'SENJATA' yang begitu berKESAN untuk meMUSNAHkan sesebuah NEGARA..

HARI ini US sudah mula menunjukkan BELANGnya sebagai dalang UTAMA dalam meROSAKkan negara-negara tersebut.. Libya yang berhadapan KEMELUT antara pemerintah Muammah Ghadaffi dengan RAKYATnya sendiri kenalah menerima AKIBAT bahawa keBODOHan masing-masing telah mengundang campur tangan ASING terutamanya US terhadap NEGARA sendiri.. US sudah pun mengHANTAR kapal PERANGnya melalui Terusan Suez menuju ke Libya.. -->KLIK<- dan ->KLIK<-

Dengan KATA lain, Ghadaffi yang nak diHALAU, tentera marin US pulak yang DATANG! Samada keDATANGan tentera US ini diUNDANG istimewa oleh RAKYAT Libya atau kerana kePRIHATINan Barak Obama, yang NYATAnya mereka tidak akan DATANG secara PERCUMA! Hanya si BANGANG dan BAHLOL sahaja yang mengatakan tentera US datang untuk menDAMAIkan keadaan.. Cuba sebut NEGARA manakah yang AMAN damai selepas tentera IMPERIALIS ini meMASUKki atau campur tangan URUSAN dalam negara mereka? Vietnam? Iraq? Afghanistan? ADA ke? INIlah keBODOHan Pak-Pak ARAB yang suka berpecah-belah dan saling mengHANCURkan sesama sendiri.. MALANGnya, inilah yang nak diTIRU dek Lebai-Lebai PAS di negara kita..

Seperti yang pernah kita TULIS sebelum ini, yang UNTUNG di atas ketidak-stabilan negara-negara ARAB dan Afrika UTARA ini hanyalah negara HARAM Israel.. Baru sahaja kita terbaca KISAH seorang penduduk Palestin diTEMBAK beberapa hari lepas.. ADAkah BERITA ini diPOPULARkan seperti mana BERITA pasal 'REVOLUSI' di Libya, Tunisia, Mesir, Yaman dan Oman? Adakah negara-negara sekitar yang masih PRIHATIN ata masih menDENGAR rintihan rakyat Palestin ketika INI? Tidak.. Sudah tentu tidak.. Pak-Pak Arab di sana sudah tak KISAH dengan perjuangan rakyat Palestin walaupun Israel sudah memBUNUH saudara seagama mereka ini jauh lebih LAMA berbanding pemerintahan para DIKTATOR di sana!

Apakah IKTIBAR yang patut kita ambil? Rasanya berapa KERAT sahaja RAKYAT yang sedar akan BAHAYAnya apa yang diNAMAkan 'REVOLUSI' di negara-negara tersebut.. Adakah sekali lagi Lebai-Lebai PAS dan beberapa ARAB munafik yang bersenang-lenang di Malaysia akan mengadakan TUNJUK perasaan di depan Kedutaan US selepas mengetahui keDATANGan kapal perang mereka? INIlah bukti nyata BODOHnya Lebai-Lebai PAS yang meniru dan mengANGGAP Pak-Pak Arab sebagai contoh untuk ISLAM.. Sebab itu janganlah HAIRAN bila Lebai-Lebai PAS mengANJURkan perpecahan sama seperti yang Pak-Pak ARAB selalu lakukan di negara mereka! Patutlah DIKTATOR TUA kat Kelantan tuh MALU mengaku dirinya Melayu pasal Melayu perangai lagi BAIK dari Arab..


Sudah LUMRAH bahawa US dan negara-negara Barat mengatur kepimpinan negara-negara ARAB dan ISLAM macam mereka main CATUR.. Sudan dah mereka PECAHkan, Libya mungkin jadi perang SAUDARA, Bahrain yang jadik 'VENUE' untuk lumba kereta F1 pun huru-hara.. Oman yang baru diLAWATi oleh isteri PM pun semakin kucar-kacir.. Sebuah negara ARAB diMUSNAHkan, semakin untung US dan negara-negara Barat dari segi EKONOMI mereka.. Seorang DIKTATOR atau pemimpin BONEKA dijatuhkan, berpuluh lagi akan diNAIKkan agar menjadi pak turut kepada dasar-dasar yang mengUNTUNGkan ekonomi US dan negara-negara BARAT.. Walaupun Nabi SAW dah banyak kali perINGATkan Pak-Pak ARAB yang sebangsa dengan Baginda, dah memang asal JAHILIYYAH, nak kata macam mana lagi?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS