DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, March 13, 2012

Nak MATIkan KARIER POLITIK Kak IJAT atau nak BUNUH UMNO sebenarnya?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sana-sini RAMAI pihak memBICARAkan tentang ISU penDAKWAan terhadap SYARIKAT NFCorp yang keBETULan pulak diMILIKki oleh anak-beranak Kak IJAT.. Ada yang sudah menJATUHkan HUKUMAN, ada pulak yang masih mahu memBELA Kak IJAT terutamanya mengenangkan kerja KERASnya di dalam UMNO/BN.. Apa pun, sebenarnya masih RAMAI yang mahu 'MemBUNUH' terus KARIER POLITIK Kak IJAT di dalam UMNO.. Dengan kata lain, kalau 'MATI' sekalipun mereka masih tetap mahu MAYATnya diLUPUSkan hingga HILANG sama sekali.. Begitu sekali yang mereka nak..

Anda boleh menyangka bahawa mereka yang mahukan KARIER POLITIK Kak IJAT ini diMATIkan ialah dari puak-puak PR.. Namun demikian, sebenarnya bukan mereka sahaja yang mahu meMATIkan KARIER POLITIK Kak IJAT, sekaligus UMNO.. Sebenarnya RAMAI jugak di dalam UMNO sendiri yang mahu 'MemBUNUH' terus KARIER POLITIK Kak IJAT.. Pada mereka, USAHA ini akan diLIHAT sebagai salah satu bentuk 'REFORM' KONONnya untuk keBAIKkan UMNO sendiri.. Benarkah begitu? Benarkah 'REFORM' sebegini akan menguatkan UMNO atau sebenarnya nak meLEMAHkan UMNO?

Kita sebut dalam 'POSTING' sebelum ini bahawa UMNO/BN patut meWUJUDkan PERATURAN untuk menyuruh para PEMIMPIN PARTInya yang meRASAkan diri mereka diFITNAH agar segera mengambil TINDAKAN perUNDANGan.. Ini MUSTAHAK kerana segala macam TUDUHAN sebenarnya untuk memBURUKkan PARTI bukannya PEMIMPIN itu sangat.. Dalam KONTEKS kes Kak IJAT ini, sebenarnya batang TUBUH Kak IJAT langsung tak berSALAH.. Sebaliknya yang MUNGKIN berSALAH ialah SUAMInya sebagai pemilik NFCorp.. Mungkin kalau Kak IJAT tak de JAWATAN, kes sebegini diLIHAT sebagai kes KORPORTAT biasa aje..

Kak IJAT tak mungkin akan menjadi seperti Presiden PKR yang jelas TINDAK-TANDUK SUAMInya dikeTAHUi dan KANTOI tetapi masih nak menegakkan BENANG yang BASAH.. Dengan SUAMInya diSABITkan dalam kes 'MenJUBOR', KANTOI dek video SEKS, menJADI penyokong ZIONIS dan banyak lagi ONAR.. Sekurang-kurangnya suami Kak IJAT mungkin lebih BAIK sebagai seorang SUAMI kepada sebuah KELUARGA.. Malah, Kak IJAT tak perlu pun 'BerDRAMA' untuk memBELA SUAMInya hingga mengHERET seluruh NEGARA di atas 'KeGANASan KOTE BENGKOK' SUAMInya itu.. Betul tak?

MAHKAMAH baru aje nak meMULAkan PROSIDING terhadap SUAMInya.. Pada kita, walaupun ini kes PECAH AMANAH tetapi agak lain SEDIKIT berbanding kes PECAH AMANAH yang lain.. Kalau kes PECAH AMANAH yang lain, DUIT biasanya akan LESAP.. Namun, dalam kes NFC ini DUITnya masih ada cuma dalam bentuk 'PROPERTY' atau bukan dalam bentuk 'CASH'.. Apa pun biarlah MAHKAMAH menentukan.. Ini kerana meRUJUK kepada kes DS Khir Toyo, dia beli RUMAH melalui peNILAI berDAFTAR pun tetap didapati berSALAH sebab penJUAL RUMAH itu ada kePENTINGan BISNES dengannya..

Berbalik kepada pihak dalam UMNO yang mahu Kak IJAT di'MATI'kan kerana KONONnya sebagai satu bentuk 'REFORM'.. Benarkah begitu? Benarkah NAWAITU mereka KONONnya mahu memBERSIHkan UMNO daripada segala perKAITan dengan WANG? Apakah anda RASA mereka yang mahu me'REFORM'kan UMNO ini langsung tak de kaitan dengan 'PerMAINan DUIT' dalam PARTI ini? Adakah mereka ini benar-benar BERSIH dari berMOTIFkan DUIT? UMNO sebenarnya sudah menJADI seperti LABU yang cuba diBAIKI oleh TIKUS.. Jadik, BAIKI kot mana pun sebenarnya dok lagu tu jugak.. Mereka ini lebih 'SELESA' memecah-belahkan UMNO agar UMNO hilang FOKUS menDEDAHkan PENYELEWENGAN pihak LAWAN yang jugak tak kurang DAHSYATnya..


Bolehkah UMNO di'REFORM' dengan 'MeMATIkan' KARIER POLITIK Kak IJAT? Itukah bentuk 'REFORM' yang diMAHUkan? Atau sebenarnya 'REFORM' tersebut berTUJUAN untuk memBUNUH terus UMNO agar seorang 'PenJUBOR', penagih SEKS TEGAR dan penyokong ZIONIS dapat diTABALkan sebagai PM? Ini yang perlu anda NAMPAK dan ini yang ahli-ahli UMNO perlu berSEDIA untuk mengHADAPinya.. Bukan semua 3 JUTA ahli-ahli UMNO itu ASKAR yang SETIA kepada PARTInya.. Ramai jugak SPESIS '2 ALAM' di dalam UMNO yang sebenarnya berKIBLATkan pihak LAWAN.. Bolehkah mereka ini diKENAL pasti lalu diASINGkan?

UMNO hanya boleh berUBAH hanya jika keSEMUA 3 JUTA ahlinya memahami perJUANGan ASAL PARTI untuk NEGARA.. Untuk apa UMNO diTUBUHkan? Tanya balik diri masing-masing.. Jika ini diSEMAT kukuh dalam SANUBARI, tak perlu pun nak 'REFORM' ke apa ke namanya tuh.. Ini takat OBJEKTIF perJUANGan PARTI aje cantik atas KERTAS tapi berapa KERAT aje yang benar-benar memahaminya? Kak IJAT boleh 'diMATIkan' KARIER POLITIKnya.. Namun, jika UMNO sendiri yang MATI, apa lagi yang TINGGAL untuk AGAMA, bangsa dan NEGARA? Jadik, pakat-pakatlah berWASPADA terhadap AGENDA yang akan mengHANCURkan UMNO ini ..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS