DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, August 18, 2014

TAHALUF SIYASI Lebai-Lebai DUNGU PAS sudah sepatutnya menjadi HARAM kepada UMAT ISLAM..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sana-sini Lebai-Lebai DUNGU PAS ber'KOMPANG' mengatakan yang KERJASAMA PARTI mereka dengan PKR dan DAP La'anatullah ialah TAHALUF SIYASI iaitu boleh diKATAkan sebagai HARUS.. IRONInya, yang beriya-iya mengatakan sedemikian pada HARI ini bukan golongan ULAMA dalam PAS pun sebaliknya golongan 'ULAR dalam SEMAK' yang sebenarnya langsung tak LAYAK jadik IMAM SOLAT apatah lagi nak dipanggil 'USTAZ'.. Namun, dalam PAS, SEMUAnya boleh berlaku.. Apatah lagi PAS sendiri telah meLIBERALkan PARTI mereka sendiri..


Walau pun Lebai-Lebai DUNGU PAS menCANANGkan di sana-sini yang mereka berTAHALUF SIYASI dengan PKR dan DAP La'anatullah sebagai HARUS bagi menghadapi MUSUH yang SAMA (UMNO tentunya).. Namun begitu, dalam KONTEKS yang lebih luas, TAHALUF SIYASI ala-ala PAS ini boleh diHUKUMkan sebagai HARAM.. Dalam KONTEKS yang lebih luas, RAMAI ULAMA-ULAMA yang menolak langsung TAHALUF SIYASI ini serta mengHUKUMkannya sebagai HARAM seperti Sheikh Muhammad Qutb dan al-Syeikh al-Imam Abu Nasr Muhammad bin Abdullah.. Mereka memutuskan sedemikian kerana meRUJUK kepada FIRMAN Allah SWT,

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (51) فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَنْ تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ (52) 

MAKSUDNYA: "Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin(mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. barangsiapa diantara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, Maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim. Maka kamu akan melihat orang-orang yang ada penyakit dalam hatinya (orang-orang munafik) bersegera mendekati mereka (Yahudi dan Nasrani), seraya berkata: "Kami takut akan mendapat bencana". Mudah-mudahan Allah akan mendatangkan kemenangan (kepada Rasul-Nya), atau sesuatu keputusan dari sisi-Nya. Maka kerana itu, mereka menjadi menyesal terhadap apa yang mereka rahasiakan dalam diri mereka."

Dengan meRUJUK kepada FIRMAN tersebut, HUJAH mereka ialah KERJASAMA POLITIK antara PEMIMPIN ISLAM dengan orang-orang KAFIR akan menJAUHkan lagi orang-orang ISLAM daripada mereka. Ini kerana, Islam mengharamkan sebarang jenis Wala' kepada kepada ahli KITAB yang mempunyai AKIDAH yang hampir SAMA dengan ISLAM, apatah lagi Wala' kepada orang-orang KAFIR yang AKIDAH mereka langsung tidak SAMA dengan AKIDAH UMAT ISLAM.. ->KLIK<-


Namun demikian, ULAMA yang mengHUKUMkan HARUS berTAHALUF SIYASI pulak menJELASkan bahawa ianya perlu mematuhi SYARAT-SYARAT tertentu.. 

Al-Syaibani pula meletakkan 2 SYARAT untuk meminta BANTUan dengan bukan ISLAM:

1- Boleh meminta bantuan dengan syarat non muslim boleh dipercayai, di mana kita merasa aman apabila berperang dengan mereka dan tidak menimbulkan fitnah bersama mereka.
2- Hukum Islam yang dominan ke atas mereka, dengan kata lain… non muslim itu golongan yang lemah, dan jemaah Islam itu lebih kuat dan dominan.

Bagi Abu Hanifah, al-Syafei, Thauri dan Awza’ie berPENDAPAT:

Tidak ada masalah meminta BANTUAN dengan bukan ISLAM selagi mana ISLAM lebih KUAT dan DOMINAN, tetapi MAKRUH meminta BANTUAN ketika bukan ISLAM lebih DOMINAN dan KUAT..

PENDAPAT AL-Karabisi, boleh meminta BANTUAN orang bukan ISLAM apabila mereka:

1- Tiada SYAUKAH
2- Berada bawah pemerintahan atau undang-undang  ORANG ISLAM
3- Tidak memberi mudarat kepada orang Islam

BEZAnya di sini ialah SYARAT untuk berCAMPUR dengan mereka ialah apabila:

1- Mereka berada di bawah kekuasaan dan hukum kita;
2- Bilangan mereka adalah sedikit dan minoriti,

Apabila jumlah mereka adalah kecil, ini tidak mendatangkan MUDARAT kepada UMAT ISLAM. Sekiranya wujud suasana begini ianya adalah HARUS.. ->KLIK<-


Dalam KONTEKS Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak, adalah jelas mereka yang diKUASAi oleh PKR dan DAP La'anatullah dan bukannya mereka yang berKUASA? Kita LIHAT sendiri dalam ISU MB Selangor yang mana menyaksikan PAS boleh berKUASA di Selangor tetapi terpaksa mengalah kerana TEKANAN oleh PKR dan DAP La'anatullah.. AKIBATnya RAMAI PEMIMPIN yang diangkat oleh mereka sendiri sebelum ini telah terANIAYA HASIL penyelewengan TAHALUF SIYASI ini..
Sebenarnya, TAHALUF SIYASI Lebai-Lebai DUNGU PAS sudah menjadi HARAM kerana memBELAKANGi kePENTINGan UMAT ISLAM sendiri.. Namun, nak KATA apa lagi kalau Lebai-Lebai DUNGU dalam kePIMPINan mereka sendiri tak boleh BUKA MULUT dan lebih sibuk nak menJATUHkan pihak yang seAGAMA dengan mereka.. Usahkan nak memPERJUANGkan HUDUD, nak mengangkat ISLAM pun Lebai-Lebai DUNGU PAS ini dah tak MAMPU.. Kalau kita RUJUK kepada SIRAH kePIMPINan ISLAM dahulu, sepatutnya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini diPERANGi kerana telah memperGUNAkan ISLAM untuk menJATUHkan ISLAM itu sendiri..


Dalam SOAL ini, MAJLIS FATWA Kebangsaan dan MAJLIS RAJA-RAJA wajar memutuskan bahawa TAHALUF SIYASI sebegini diHARAMkan segera sebelum lebih BANYAK lagi keMUDARATan yang di bawa oleh mereka terhadap ISLAM..

Wallahualam..

5 comments:

Anonymous said...

Harap-harap PRN akan diadakan. Kami anak Selangor akan bangun beramai-ramai menolak PR demi menyelamatkan bumi Selangor daripada KEZALIMAN, KEMUNAFIKAN, RASUAH, KRONI,NEPOTISME dan PERKARA-PERKARA YG DIMURKAI OLIH ALLAH SWT. ALLAHUAKBAR!!

Anonymous said...

Kesiaan nik Ajis dan hj Hadii ... dipinggirkan .... BALA dari Allah telah kembali kepada Mereka yang menolak perpaduan umat Islam ... Syaitaan DAPigs bergembira apabila anwarinas bersama mereka memusnahkan Islam... Tunggulah percambahan pusat maksiat Tajaan Kerajaan Muafakatan Rakyat yang di Imami oleh PAS al dajjal ....

R.I.P PAS ...

Anonymous said...

"Gembirakanlah org org munafik itu bahawasanya bg mrk azab yg pedih."(3:138).
"iaitulah org org yg mengambil org org kafir sbg teman rapat, dgn meninggalkan org org yg beriman. Apakah mrk mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi mrk ? Mk sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu milik Allah (swt) semuanya." (3:139).
"Wahai org org yg beriman ! Jgnlah kamu ambil org org kafir sbg teman rapat dgn meninggalkan org org beriman. Apakah kamu hendak menjadikan alasan yg terang nyata bg Allah (swt) utk (mengazabkan) kamu?."(3:144).
Apakah ayat ayat ini tidak ada dlm Quran org org PAS ?

Anonymous said...

Cari kemuliaan dgn mengabaikan perintah Allah swt, mk kehinaanlah yg didptinya.

Anonymous said...

Maaf, ayat ayat di atas dr Surah An Nisa', Surah ke 4, bukan 3.
Anon 8:46am.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS