DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, August 12, 2014

UMNO Selangor dah MATI PUCUK, PAS Selangor macam dapat VIAGRA, MB GAGAP pulak macam pekena TONGKAT ALI..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mungkin kita patut KATAkan di sini bahawa selain si 'PenJUBOR' yang diLIHAT semakin MERENG kerana GAGAL menabalkan BINInya sebagai MB di Selangor, UMNO Selangor dan para penCACAInya jugak TIDAK kurang MERENGnya.. Kita nak TANYAlah kepada UMNO Selangor dan para penCACAI mereka ini.. Dengan hanya 12 KERUSI DUN, apa yang UMNO Selangor boleh BUAT dalam KRISIS MB Selangor ini? Apakah UMNO Selangor dan para penCACAInya meRASAkan yang mereka ada 'Bargain POWER' untuk menentukan KEPUTUSAN kali ini? ->KLIK<-


- Cuba TANYA UMNO NEGERI manakah yang mengHARAPkan 'DUIT dah TURUN ke bawah' dulu BARU nak buat KERJA setiap kali PRK atau PRU?

- Cuba TANYA UMNO NEGERI manakah yang paling BANYAK berPOLITIK WANG setiap kali pemilihan JAWATAN PARTI?

- Cuba TANYA UMNO NEGERI manakah yang paling 'POYO' PERASAN mereka tuh masih berKUASA walaupun asyik KALAH memanjang?

Atas sebab itulah TPM TS Muhyiddin sendiri mengARAHkan agar UMNO Selangor menyokong aje MB GAGAP dalam KRISIS di Selangor pada kali ini.. ->KLIK<-

TS Muhyiddin pun TAHU yang UMNO Selangor dan para penCACAInya bukan boleh diHARAP pun.. Kalau DS Najib sendiri yang pernah menjadik KETUA PerHUBUNGan UMNO di sana pun boleh kena 'KENCING' dengan mereka ini, apatah lagi orang lain? UMNO Selangor patut letak CERMIN BESAR kat OFIS tu..

IRONInya, mereka yang mahukan MB GAGAP ini diJATUHkan pun TAHU bahawa UMNO Selangor nih takde la seGAH mana pun.. Mereka pun TAHU bahawa UMNO Selangor dan para penCACAInya ini hanya beKERJA bila yakin 'DUIT dah TURUN ke bawah'.. Malah, mereka lebih TAKUTkan NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA, ISMA, JATI dan lain-lain dari UMNO Selangor.. KeRISAUan pihak yang mahu MB GAGAP ini diGANTIkan seperti PKR dan DAP La'anatullah ialah kerana mereka TIDAK mahukan Lebai-Lebai DUNGU PAS lebih DOMINAN di Selangor..Tentu sukar nak diTERIMA jika PAS menguasai keKAYAan Selangor!  


Sebab itulah mereka berMATI-MATIan menCABAR MB GAGAP memBUKTIkan bahawa SOKONGan dia untuk memerintah Selangor adalah 'REAL'.. ->KLIK<-Malah keRISAUan 'BAPAK Lim' jugak terserlah apabila dia mahukan keSEMUA 43 ADUN Selangor menyatakan mereka berPIHAK kepada siapa kali ini.. ->KLIK<-

'BAPAK Lim' RISAU bukan kerana KHUATIRkan UMNO Selangor meRAMPAS kerajaan pun.. Sebaliknya, 'BAPAK Lim' TIDAK SAMA sekali mahu meRELAkan DAP La'anatullah yang diTERAJUinya terpaksa TUNDUK kepada PAS di Selangor! Malah keRISAUan ini turut diRASAkan oleh 'PenJUBOR' yang RISAU bahawa PKR akan HANCUR jika dia GAGAL menabalkan BINInya sebagai MB di Selangor.. Sebab itulah KHABARnya yang MALAM ini dia telah ke Terengganu.. ->KLIK<-

Apakah REAKSI PRESIDEN PAS? Tak TAHUlah.. Namun kalau kita ambil KIRA bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS sering di'perLEMBUkan' dengan UGUTan seperti GAMBAR di bawah ini, tak mustahil jugak MB GAGAP pun GIGIT JARI.. 


Apa pun, selepas ini paling LAMA pun MB GAGAP boleh KEKAL MB mungkin hanya sebulan aje.. Kita PERCAYA bahawa SIDANG DUN yang berikutnya akan menyaksikan UNDI tak PERCAYA kepadanya.. Memandangkan MB GAGAP pun sudah diPECAT daripada PKR dengan AIBnya, kita SARANkan agar dia pun tak payahlah lagi MALU-MALU untuk menDEDAHkan segala macam SKANDAL para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah lain yang jelas meMUSUHinya selama ini.. Ye la.. Kalau pun dia tak menjadi MB lagi selepas ini, sekurang-kurangnya pada MUSUHnya pun TIDAK jugak berPELUANG sedemikian.. Walaupun dia GAGAP, OTAK dia TIDAKlah sebegitu.. Kalau tak, mustahil dia diBERI kePERCAYAan semasa 'DAWN Raid' mengambil alih SAHAM Guthrie semasa ZAMAN TUN Mahathir dahulu? Jadik, SIA-SIAlah keBIJAKSANAannya kalau tak diGUNAkan..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS