DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, August 13, 2014

TAKDIR Allah SWT letakkan PAS menerajui Selangor tetapi PAS masih nak ENGKAR dengan IKUT kehendak Ex-KHALWAT bilik 121?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Terus-terang KATAlah, GELARan Lebai-Lebai DUNGU PAS akan KEKAL untuk seLAMA-LAMAnya jika mereka menolak MB GAGAP sebagai MB Selangor.. Ini kerana MB GAGAP ini secara TIDAK langsung sebenarnya telah pun memBERI KUASA kepada PAS sebagai KERAJAAN Selangor melalui 4 EXCO PARTI ini yang diKEKALkan.. ->KLIK<-


Dengan KATA lain, PAS sudah boleh menentukan hala tuju NEGERI yang paling KAYA di NEGARA ini.. Jika MB GAGAP menyertai PAS pulak, maka secara TIDAK langsung PAS sudah berKUASA sePENUHnya di Selangor? Malah, SOKONGan 12 ADUN UMNO jugak memBAYANGkan bahawa PAS sudah boleh memerintah Selangor tanpa SEKUTUnya iaitu PKR dan DAP La'anatullah yang buat SERABUT!

Oleh itu, sangatlah BODOH lagi DUNGUnya Lebai-Lebai PAS jika mereka menurut KATA-KATA si pengKHALWAT yang menjadik Timbalan PRESIDEN itu..

"Sekurang-kurangnya selama seminggu Selangor akan diperintah Khalid (Ahli Dewan Undangan Negeri Bebas), PAS dan BN sehinggalah PAS membuat keputusan pada 17 Ogos ini. PKR dan DAP sudah membuat pendirian jelas menolak Khalid, PAS sahaja yang belum." ->KLIK<-


PAS patut memperSETANkan aje KATA-KATA si pengKHALWAT itu yang sudah sekian LAMA memBUNCITkan PERUTnya dengan DANA-DANA HARAM daripada DAP La'anatullah dan PKR.. Malah sebelum ini pun dia sanggup mengHINA PRESIDEN PAS sendiri dengan meNAFIkan HAK berSUARA PRESIDEN seperti ini.. ->KLIK<-


Sebaliknya, PAS kena FIKIR jika DAP La'anatullah berada pada keDUDUKan PAS ketika ini, apakah mereka akan meLEPASkan PELUANG sebegini BAIK? Walaupun para 'AH-Beng' dan KIASU tak boleh jadik MB kerana SYARATnya yang memerlukan seseorang Melayu berAGAMA ISLAM, tak mustahil DAP La'anatullah akan CARI seorang lagi 'DIYANA Sofea' untuk tujuan ini.. Jika itu berlaku, tak ke BODOHnya PAS pasal menjadi seperti HIKAYAT Lebai MALANG?

PAS TIDAK perlu pun menunggu 17 Ogos untuk membuat KEPUTUSAN.. Pok Nik pun sudah beri LAMPU HIJAU, apa lagi yang nak diTUNGGU? Pok Nik yang dah PENCEN pun SEDAR bahawa inilah PELUANG untuk PAS berKUASA di Selangor.. Kalau PAS mengekalkan STATUS seperti sebelum ini, PAS hanya menjadik penCACAI kepada PKR dan DAP La'anatullah dalam Kerajaan NEGERI Selangor.. PAS langsung TIDAK akan diBERI PELUANG untuk 'LEAD' atau mengetuai dalam mengGUBAL sesuatu DASAR.. SEMUA kena turut orang aje.. Walhal bukan tak ada mereka yang PANDAI dalam PAS tapi yang berKHALWAT jugak diangkatnya!


RUGI ke jika PAS memperSETANkan Timbalan PRESIDEN mereka dalam KRISIS di Selangor ketika ini? Apa yang 'SPECIAL'nya pada manusia yang memPUNYAi REKOD RAKAMan perBUALan SEKS dalam TELEFON ini? Sedangkan PAS sendiri mempunyai RAMAI mereka yang berPENDIDIKan PhD dalam PARTI? Malah, ada yang lebih HEBAT daripada BUDAK 'OX-Bridge' yang diBANGGAkan oleh UMNO! Inilah RUGInya PAS selama ini kerana yang diangkat mereka dalam kePIMPINan PARTI ialah KAKI KHALWAT, KLON Kassim PENTALON dalam FILEM 3 ABDUL dan bekas penolak TROLI di 'AIRPORT' yang takde SIJIL SPM pun? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Biarlah PAS menerajui Selangor,,, TS Khalid pon akan masok PAS.

Anwar, Azizah dan Rafizi boleh mintak tolong DAP, Lim Guang Eng letak Jawatan supaya PKR Boleh lantik Anwar atau Azizah jadi Ketua Menteri supaya perjuangan ke Putrajaya dapat diteruskan.

Azizah jadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Kita nak tengok aper pendapat Cina2 Penang boleh terima MELAYU jadi Ketua Menteri ke Tidak?

Anonymous said...

Tiga pilihan bg PAS yg aku nampak,
1. Terus jadi balaci.
2. Bersendiri.
3. Bekerjasama dlm UMNO/BN, dan sama sama islahkan diri serta majukan ummah dan negara dgn bermaruah dan terhormat, dan aku yakin inilah pilihan terbaik. Ingatlah, hanya syaithan dan koncu koncunya sahaja yg membenci dan membantah kesatuan ummah.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS