DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, September 11, 2010

Para PENYANGAK dalam UMNO sudah mula 'kePANASan' dengan PERKASA..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita TIDAK hairan langsung dengan tindakkan segelintir pemimpin UMNO taraf PENYANGAK mula menggunakan MEDIA seperti The Malaysian Insider untuk memBURUK-burukkan sebuah NGO bernama PERKASA..

http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/bn-leaders-unite-against-perkasa/

Biasalah.. Dah nama pun PENYANGAK, apa lagi kerja yang mereka boleh buat? Nak pertahankan parti sendiri pun tak MAMPU, maka terpaksalah mereka mencari jalan MUDAH dengan meng'KAMBING-HITAM'kan PERKASA kononnya disebabkan PERKASAlah UMNO tidak mendapat sokongan.. Walhal semua MAKLUM tanpa keWUJUDan PERKASA atau mana-mana NGO sekalipun, UMNO tetap akan KALAH pilihanraya kerana WUJUDnya para PENYANGAK seperti mereka ini.. Malah, UMNO sebagai sebuah parti POLITIK yang ahlinya cecah 3 juta orang patut rasa MALU jika anggap NGO macam PERKASA sebagai ancaman!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0910&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm

Siapakah para PENYANGAK dalam UMNO yang ke'PANAS'an dengan PERKASA ini? Setakat ini sudah 3 orang menunjukkan diri mereka iaitu Ketua Pemuda UMNO PESALAH POLITIK WANG, Menteri Jaga Parlimen 'The HATCHET Man' dan yang terbaru adalah SU Agung UMNO sendiri.. Kenapa mereka LAYAK dipanggil PENYANGAK? Mudah aje.. Kerana orang macam merekalah punca UMNO diBENCI bukan sahaja oleh orang Melayu, malah hampir sebahagian BESAR rakyat negara INI.. Kita berani KATAkan sedemikian kerana kita YAKIN jika UMNO mengekalkan mereka ini sebagai calon dalam PRU 13, UMNO pasti KALAH teruk dan tinggal bendera aje nanti..

Antara sebab-sebab mereka bertiga ini layak dipanggil PENYANGAK UMNO kerana:-

1) Merekalah antara TOKOH-TOKOH dalam UMNO yang menjadikan UMNO sebagai platform untuk mencari meMEWAHan dan keKAYAan peribadi.. Cuba anda ikuti 'KARIER' mereka dalam UMNO, anda akan dapati mereka ini adalah 'NOBODY' pun sebelum masuk UMNO? Dengan menjadikan UMNO sebagai platform, barulah mereka dapat bermacam projek untuk jadi MEWAH seperti yang kita LIHAT pada hari ini..

2) Apakah JASA mereka kepada UMNO? Ada sesiapa boleh bagi JASA mereka ini dalam parti atau pun untuk bangsa Melayu? BERSIH sangatkah mereka ini sebagai pemimpin?PANGKAT yang diperolehi mereka pun samada diLANTIK atau diMENANGi dengan cara yang meMALUkan seperti POLITIK WANG.. Layakkah mereka ini bercakap bagi pihak UMNO?

3) Kenapa mereka berasa terANCAM dengan PERKASA? Kerana mereka KHUATIR jika BISNES mereka dengan rakan-rakan KONGSI bukan Melayu terutamanya dengan TAIKUN-TAIKUN dalam MCA dan Gerakan akan terjejas.. Apa akan jadi jika rakan-rakan KONGSI mereka 'TERSINGGUNG' dengan tuntutan PERKASA? Nanti kurangla pulak 'SHARE' yang mereka akan dapat..

Anda boleh BACA sendiri SIAPA sebenarnya para PENYANGAK UMNO ini dan LAYAKkah mereka bercakap KONONnya macam diri tuh BERSIH sangat?

1) SU AGUNG UMNO
http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=3251&Itemid=1

2) Ketua Pemuda UMNO PESALAH POLITIK WANG
http://mymalaysia.wordpress.com/2006/10/12/the-truth-about-khairy-jamaluddin-24/

3) 'The HATCHET Man'
http://www.tranungkite.net/lama/c12/harakah1242.htm

Ahli PERKASA kini berjumlah 200 ribu orang.. Ini adalah jumlah yang cukup besar dan mampu mempengaruhi perjalanan POLITIK negara khususnya yang melibatkan politik orang Melayu.. Namun, para PENYANGAK UMNO cuba meMUSNAHkan PERKASA melalui Presidennya Datuk Ibrahim Ali.. Mereka mendakwa PERKASA hanya ditubuhkan untuk kepentingan POLITIK Datuk Ibrahim sahaja.. Betulah anggapan mereka?

1) Sebahagian BESAR ahli PERKASA adalah ahli UMNO sendiri yang mahu membela kepentingan orang Melayu setelah UMNO gagal memperTAHANkannya kerana sibuk dok layan POLITIK WANG dalam parti..

2) Para PENYANGAK UMNO ini hanya nampak Datuk Ibrahim Ali sahaja.. Mereka LUPA bahawa PERKASA turut disertai oleh ramai CENDEKIAWAN dan golongan INTELEK Melayu seperti para professor IPT, tokoh-tokoh EKONOMI dan budayawan Melayu.. Malah bekas PM Tun Mahathir adalah Penaung pertubuhan ini.. Datuk Ibrahim seorang tak akan mampu menggerakkan PERKASA tanpa mereka ini..

3) Semua MAKLUM semasa Operasi Lalang 1987, Datuk Ibrahim pernah ditahan ISA.. Masa tuh beliau ahli UMNO dan Ketua Pemudanya adalah DS Najib sendiri.. Jadik, siapakah para PENYANGAK ini hendak memperSOALkan KREDIBILITI orang seperti ini sedangkan mereka sendiri PENGECUT dan hanya tahu memperALATkan UMNO sahaja?


Seperti yang kita sebut di awal tadi, para PENYANGAK UMNO ini dah mula GELISAH dengan keWUJUDan PERKASA.. Malah semakin RAMAI yang dah mula menampakkan diri ibarat CACING yang kepanasan.. Mereka sampai menggunakan khidmat The Malaysian Insider, MEDIA yang diragui dan sering mencetuskan POLEMIK untuk menyuarakan hasrat mereka.. Kita SARANkan kepada para PENYANGAK ini agar mintak DS Najib keluarkan arahan RASMI untuk LARANG ahli-ahli UMNO menyertai PERKASA.. Kita nak tengok samada DS Najib BERANI ikut mereka atau TIDAK.. Ada BERANI?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS