DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, October 05, 2010

DENDAM tak sudah para pemimpin PKR ini dari tahun 1998 lagi..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ada seorang Naib Presiden PKR yang sangat-sangat berDENDAM dengan Tun Dr. Mahathir.. Walaupun kita TAHU semasa Tun jadik PM, tak pernah pun Tun menGANGGU keHIDUPannya, dia tetap berDENDAM terhadap Tun hanya kerana Tun pernah memecat 'BOSS'nya iaitu Penasihat PKR daripada jawatan TPM pada tahun 1998 kerana kes 'menJUBOR'nya yang pertama.. Adakah dia MARAHkan kepada Tun kerana dia turut hilang jawatan Setiausaha Sulit apabila 'BOSS'nya dipecat? Tidak.. Jawatan itu dilantik oleh Penasihat PKR sendiri, takde kaitan pun dengan bidang kuasa PM.. Jadik, kenapakah AGAKnya dia nih berDENDAM sangat-sangat dengan Tun?

Jika kita IMBAS kembali tahun 1998 dahulu, kita akan TAHU siapakah yang INDIVIDU yang mula-mula sekali menulis SURAT kepada Tun Dr. Mahathir mengadu tentang salah laku SEKS Penasihat PKR ketika itu.. Antara aduan yang dikemukakan kepada Tun adalah bagaimana INDIVIDU tersebut melihat 'KAKAK IPAR'nya yang merupakan ISTERI kepada Naib Presiden PKR ini di bawa ke Tivoli Villa, tempat yang dikatakan 'VENUE' kepada aktiviti salah laku SEKS Penasihat PKR ketika itu.. Siapakah INDIVIDU yang mengadu kepada Tun menerusi SURAT tersebut? Tidak lain tidak BUKAN adalah ADIK PEREMPUAN kepada Naib Presiden PKR ini sendiri iaitu UMMI HAFILDA ALI..

Tun tidak TERUS percaya kepada kandungan SURAT tersebut.. Tun melakukan SIASATAN sendiri hinggalah akhirnya Tun meMINTA mereka yang menyaksikan kejadian tersebut termasuklah ADIK PEREMPUAN kepada Naib Presiden PKR ini sendiri berSUMPAH dengan Al Quran tentang apa yang mereka perkatakan.. Akhirnya, terBONGKARlah satu demi satu salah laku SEKS Penasihat PKR yang dikatakan tidak sahaja dengan wanita, malah dengan JANTAN pun.. Timbullah nama-nama seperti Dr. Munawar Anees, Sukma Darmawan, Mior dan sebagainya.. Kesudahannya, merasalah jugak Penasihat PKR bermastautin di Jel Sungai Buloh dalam sel VVIP lagi! Ye la.. Banduan lain mana merasa tengok TV dan ada tukang URUT dalam Jel Sungai Buloh? Tu pun siap berLAKON kena ARSENIK la, dah nak nak NAZAK la.. Macam-macam lagi..

Kita percaya CERITA lebih 10 tahun dahulu ini cuba 'diLUPA'kan dan cuba diMANSUHkan sebaik mungkin oleh pihak-pihak tertentu terutamanya dalam PKR.. Namun, antara REKOD pertuduhan terhadap Penasihat PKR pada tahun 1998 masih ada..

http://news.bbc.co.uk/2/hi/special_report/1998/10/98/malaysia_crisis/254565.stm

Malah, kita rasa KAGUM, ada jugak seorang INSAN yang berusaha meng'ARCHIVE'kan apa yang berlaku pada tahun 1998 dahulu di dalam alam SIBER ini..

http://anwaraljuburi.blogspot.com/2009/09/surat-ummi-hafilda-kepada-dr-m.html

Apa pun, masih RAMAI lagi saksi-saksi tahun 1998 yang masih lagi HIDUP pada HARI ini walaupun ada yang sudah TIADA seperti TS Mokhtar Abdullah, Dr. Ristina, Khalid Jafri dan Hakim TS Augustine Paul.. Jangan lupa, TS Musa Hassan, TS Ghani Patail, Khairuddin Hassan, Datuk Nalla dan ramai lagi masih sihat walafiat..

Berbalik kepada TAJUK, jadik SIAPAkah sebenarnya yang menJATUHkan Penasihat PKR yang berjawatan sebagai TPM dan Timbalan Presiden UMNO pada ketika itu? BUKANKAH TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN IALAH ADIK PEREMPUAN NAIB PRESIDEN PKR YANG JUGA MP GOMBAK DAN ADUN BUKIT ANTARABANGSA? Kenapa Tun Mahathir pula yang diperSALAHkan sedangkan sudah tentu mana-mana PM sekalipun TIDAK mahu penggantinya adalah orang yang berMASALAH, apatah lagi diKAITkan dengan salah laku SEKS tanpa mengira JANTINA? Jadi, berASASkah DENDAM Naib Presiden PKR tersebut yang sekarang ini cuba bertanding jawatan Timbalan Presiden PKR terhadap Tun Dr. Mahathir?

Seorang lagi yang jadik PENGECUT dan cuba meLAKONkan watak AIR MATA dalam drama keluarga yang menJIJIKkan ini ialah Presiden PKR sendiri yang jugak ISTERI kepada Penasihat PKR.. Sudah tentu dia TAHU apa yang suaminya lakukan.. Sudah tentu dia juga INGAT apa yang telah diadukannya kepada Tun Dr. Mahathir dan Tun Dr. Siti Hasmah tentang 'PERANGAI' suaminya.. LUPAkah dia bagaimana dia pernah meminta MAAF dengan Tun Dr. Siti Hasmah semasa terserempak dengannya di sebuah pusat membeli-belah 10 tahun dahulu ketika perbicaraan suaminya masih berjalan?

Kita PERCAYA anak-anak mereka pun hanya TAHU sekerat-sekerat sahaja KISAH sebenar PAPA dan MAMA mereka.. Cuma yang SEDIH tuh, apabila PAPA dan MAMA mereka sendiri 'menJANGKITkan' perangai BURUK mereka kepada anak-anak mereka sendiri.. Inilah yang kita LIHAT kepada anak sulung pasangan ini yang jadik MP Lembah Pantai.. Adakah dia merasakan PAPA dan MAMAnya sudah menceritakan perkara sebenar kepadanya? Atau dia pun cuba menyembunyikan HAKIKAT sebenar dan cuba MENIPU 30 juta rakyat Malaysia dengan drama PALSU keluarganya di dalam PKR kerana DENDAMnya terhadap Tun? Apa pun, ketahuilah bahawasanya FAKTA dan SEJARAH tidak akan berBOHONG seperti mereka ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS