DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, December 21, 2011

ISU NFC dan Pinjaman BANK Dunia diTIMBULkan demi 'COVER Line' ISU keBIADABan Mamat JAMBU di PWTC


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sungguh berUNTUNG diLAHIRkan bermuka JAMBU.. Biarlah badan tak berisi mana pun, asalkan muka JAMBU ala-ala ARTIS K-POP, dah tentu ianya akan memikat HATI Penasihat PKR.. Tambah pulak jika muka JAMBU ini sanggup menurunkan 'MUKA' DS Najib di PWTC, lagilah diSAYANGi oleh Penasihat PKR.. Biarlah satu NEGARA mengutuk perBUATan sedemikian, asalkan dapat 'ADMIRE' oleh Penasihat PKR, memang berTUAH badan.. Walaupun OTAK mungkin setakat mampu belajar TESL aje.. Apa pun, dia JANGAN nak SALAHkan orang jika dia sendiri yang cari PASAL!

Sampaikan Penasihat PKR sanggup ARAHkan para BALACInya MAINkan kembali ISU NFC dan ISU Tun Dr. Mahathir KONONnya pinjam duit Bank DUNIA demi meng'COVER Line' perBUATan BIADAB Mamat Jambu ini di PWTC pada Sabtu lepas.. Ye la.. Untuk apa Penasihat PKR menimbulkan kembali ISU sedemikian? Dah tentulah tujuannya untuk mengALIHkan perhatian RAKYAT yang ketika ini MARAHkan Mamat JAMBU itu? Dalam PKR sendiri pun mungkin hanya Timbalan Presiden dan ADUN Seri Setia yang berTUAH dapat pemBELAan sebegini? Itulah berTUAHnya penyokong PKR yang JAMBU!

Berhubung ISU NFC yang jelas diTIMBULkan kembali untuk 'COVER Line' perBUATan Mamat JAMBU itu, kita RASA biarkanlah pihak pengurusan NFC sendiri yang menJAWABnya.. Itu pun entah bila nak diJAWABnya.. Kalau anda inginkan sedikit MAKLUMAT, rajin-rajinlah JENGOK kat BLOG Abg. Din 'PENYU' nih! HE!HE!HE! ->KLIK<-

Pada kitalah, dah memang PERANGAI puak-puak PKR suka SALAHkan UMNO serba serbi.. Bukan takat mereka terCIRIT tengah JALAN aje, anda LIHAT sendiri Penasihat PKR bila terKANTOI dek KES 'menJUBOR'.. Itu pun SALAH UMNO jugak? Agaknya UMNO yang 'SPONSOR' KARIPAP untuk diSANTAP lepas dia 'menJUBOR' kot? HE!HE!HE!

Oleh itu, pengurusan NFC patutlah rasa berSALAH kerana telah memBEBANkan UMNO sedangkan URUSAN tersebut hanyalah PINJAMan biasa yang mungkin telah 'diPAKAI' untuk tujuan lain tetapi TIDAK menyalahi mana-mana undang-undang pun? Ye la.. Orang BISNES nih mana kisah sangat soal INTEGRITI pun? Janji MASYUUKK! Sebab itulah hanya orang yang ada INTEGRITI seperti Penasihat PKR akan berUSAHA untuk memBONGKARkan INTEGRITI orang lain.. Tujuannya supaya orang tak la NAMPAK yang INTEGRITInya sebegitu BURUK.. Apa pun, bila NFC nak SAMAN mereka tuh?

Berhubung ISU Tun Dr. Mahathir KONONnya telah pinjam duit Bank DUNIA, beliau sendiri telah pun menJAWAB menerusi BLOGnya seperti berikut.. ->KLIK<-

Ooo... Patutlah Penasihat PKR TAKUT nak berSUMPAH seperti yang diCADANGkan oleh Tun Dr. Mahathir.. Dia sendiri punya 'SIGNATURE' rupanya.. Agaknya entah berapa banyak lagi 'TAIK'nya sebegini yang diTINGGALkan dalam UMNO untuk diKOREK balik oleh para BALACInya demi memBURUKkan UMNO? DS Najib buat tak NAMPAK ke?

Kita kembali kepada TAJUK.. Seperti yang diNYATAkan, memang berTUAH jika anda penyokong PKR yang cuma belajar TESL tapi bermuka JAMBU! Kalau anda muka macam 'GORILA' atau 'TENUK' seperti dalam KLIP video ini, NESCAYA anda tidak akan menerima LAYANan sedemikian RUPA! KAH!KAH!KAH!->KLIK<-

Oleh kerana mereka sendiri yang menDEDAHkan muka 'GORILA' dan 'TENUK' masing-masing menerusi KLIP video ini, jangan SALAHkan orang lain kalau terjadi apa-apa.. Memandangkan muka pun macam 'GORILA' dan 'TENUK', belum tentu lagi Penasihat PKR akan memBANTU walaupun sanggup bukak SELUAR dan tayang PONGGONG saiz GAJAH masing-masing depan dia! Seperti yang diNYATAkan, kalau muka ala-ala MP Gombak semasa zaman MUDAnya atau muka JAMBU macam ADUN Seri Setia, dah tentu akan diBERIkan LAYANan ISTIMEWA! Jangan SALAHkan Mak BAPAK pulak ye~!

Tak PERCAYA ke apa yang kita TULIS nih? Tak KISAHlah.. HAKIKATnya orang lama seperti DS Zahrain, Gobalakrishnan, Chandra Muzaffar, Nallakarupan, Zaid Ibrahim dan RAMAI lagi telah diPINGGIRkan mungkin kerana dah TUA dan muka masing-masing ada KEDUT sini dan sana.. Euuwww!! Manalah Penasihat PKR tuh berSELERA nak 'MEETING' untuk menCARI jalan mengHANCURkan NEGARA dengan muka-muka TUA lagi berKEDUT macam nih.. Terpaksalah PINGGIRkan 'SLOW-slow' dan kasi yang muka JAMBU macam ADUN Seri Setia mengGANTIkan walaupun BARU berapa TAHUN jadi AHLI!

Kesimpulannya, walaupun USIA anda mungkin masih muda tetapi kalau muka tuh seperti 'GORILA' dan 'TENUK' macam yang kita NYATAkan tadi, JANGANlah berANGAN tinggi sangat.. Takdenya ke mana.. Kalau sanggup masuk JEL Sungai BULOH bersama Penasihat PKR sekali pun maunya dia suruh mereka yang muka sedemikian diTEMPATkan di SEL orang kena 'DEATH Penalty'! Tak PERCAYA ke? KAH!KAH!KAH!

Walaupun muka tak JAMBU, asalkan AKHLAK dijaga elok, INSYA-ALLAH ada keBERKATannya.. Tuhan bagi keBERKATan buka ikut muka JAMBU ke tak.. Kalau muka JAMBU tapi diSIA-SIAkan dengan sedekah 'PONGGONG' kat orang untuk 'diJUBOR', tak ke KUFUR nikmat namanya tuh? Muka JAMBU pun tak guna kalau PONGGONG dah jadik rabak! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS