DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, December 19, 2011

TerSERAH kepada kerajaan samada mahu diLIHAT BACUL atau TIDAK dalam menangani penagih CANDU 'New POLITICs' ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Wah! Wah! Wah!.. HERO-HERO penagih CANDU 'New POLITICs' ini sekali lagi 'mengUGUT' kerajaan dan DS Najib selepas mereka meMALUkan UMNO di PWTC pada hari Sabtu lepas.. Kali ini mereka menyuarakan pulak TUNTUTan seperti berikut.. ->KLIK<-

Apabila AIR sudah naik ke KEPALA, apa yang diPIJAK pun dah tak tahu dah.. Jelas sekali mereka bukan mahu BELAJAR.. Mereka mahu menJADI seperti LEMBU di tepi JALAN yang berDEMO ala-ala Pak ARAB untuk 'SPRING' bagi menutup keMALUan Penasihat PKR yang telah terDEDAH samada melalui video SEKS atau pun melalui perBICARAan KES 'menJUBOR'nya.. Mereka LUPA duit siapa yang memBINA IPT dan duit siapa yang memBOLEHkan mereka belajar di IPT.. Baru masuk IPT dah PERASAN jadik PEMIMPIN NEGARA?

Jadik, bagaimana pulak kerajaan meLAYAN TUNTUTan sebegini? Adakah kerajaan masih ingin 'menadah MUKA' selepas MUKA DS Najib di PWTC diHINA mereka? Adakah kerajaan mahu TUNDUK kepada budak-budak sedangkan kerajaan BERHAK 100% untuk mengHALAU mereka atau menJADIkan mereka sekadar Mat-Mat REMPIT atau 'CIKARO' pemuas NAFSU para pemimpin PKR? Apa sahaja TINDAKan kerajaan, RAKYAT akan meNILAI secara langsung kerana RAKYATlah yang memBAYAR cukai untuk keSEMUA mereka yang PERASAN ini.. Kalau kerajaan BIJAK berTINDAK, maka BIJAKlah HASILnya..

Secara RASIONALnya, ada di antara TUNTUTan mereka ini mungkin boleh diperTIMBANGkan.. Namun demikian, selepas seluruh NEGARA menyaksikan pengHINAan mereka yang PERASAN ini terhadap DS Najib di PWTC pada Sabtu lepas, apakah kerajaan meRASAkan mereka perlu memBERIkan perTIMBANGan? Dengan KATA lain, apakah kerajaan meRASAkan perlu untuk BERIkan 'SUIS pelancar Peluru BerPANDU ICBM' kepada budak-budak HINGUSan? Di sini, DS Najib yang telah diHINA oleh mereka yang PERASAN ini perlu menunjukkan keBIJAKsanaan kerana RAKYAT tengah meNILAI.. Tidak perlu EMOSI tetapi perlulah TUNJUKkan keMATANGan..

Apa yang diMAHUkan oleh mereka ini sebenarnya kalau kita TELITI balik segala DEMO seperti BERSIH 2.0 dan SEKSUALTI Merdeka, semuanya berPUNCA dari susur galur yang SAMA.. Semuanya mahukan keBEBASan MUTLAK hingga tahap KONON-kononnya NEGARA ini tidak ada undang-undang.. Dengan kata lain, kalau mereka yang PERASAN ini mahu mengeBOM IPT yang diBINA oleh kerajaan untuk mereka menuntut ILMU pun, mereka akan kata itu HAK mereka! Sebab itulah kita katakan mereka ini semuanya penagih CANDU 'New POLITICs' yang telah terLEPAS pandang oleh kerajaan.. Inilah SILAPnya apabila tiada Menteri KDN seperti arwah 'King GHAZ' sebaliknya ada 'PONEN'..

Pada kita, jika kerajaan berTEGAS untuk berKERAS dan meng'ISYTIHAR'kan PERANG terhadap mereka ini pun ianya tidak akan menJADI masalah.. KePENTINGan JUTAan RAKYAT yang PERCAYAkan kepada KeDAULATan Undang-Undang dan mahukan hidup yang AMAN perlulah diBERIkan keUTAMAan kot mana sekali pun.. Inilah yang kita sering TEKANkan sejak DEMO BERSIH 2.0 lagi.. Kita PERCAYA kerajaan tetap akan diSOKONG oleh RAKYAT jika mereka ini diHALAU keluar dari IPT dan biarkan mereka menCARI sendiri tempat belajar.. Mungkin mereka pakat-pakat meRAYU kat Penasihat PKR agar boleh diMASUKkan ke John Hopkins University untuk menjadi lebih ZIONIS daripada sekarang ini? Jangan kawin GAY macam kat Dublin, udah..

Kerajaan tidak perlu TAKUT untuk meLAKUkan perkara yang BETUL demi NEGARA.. Kelangsungan sebuah NEGARA di mana RAKYATnya hidup dengan AMAN dan berLANDASkan undang-undang adalah faktor yang tidak patut diTOLAK sama sekali.. Kita PERCAYA TUNTUTan para penagih CANDU 'New POLITICs' ini tidak akan berhenti setakat ini sahaja.. Tidak mustahil mereka akan CAMPUR tangan pulak dalam KES 'menJUBOR' Penasihat PKR, kes meLIBERALkan umat ISLAM dengan fahaman PLURALISME dan jugak berUSAHA untuk tidak mengIKTIRAF keputusan PRU-13 nanti jika ianya tidak memihak kepada PR.. Ini semuanya bukan setakat ini sahaja.. Betul tak?

Kerajaan memPUNYAi SOKONGan 3 JUTA lebih ahli UMNO (Itu pun kalau TOLAK sekerat dua 'GODFATHER' yang mengedar CANDU 'New POLITICs' macam Timbalan Menteri IPT dan 'BOSS' Pemuda UMNO).. Ramai RAKYAT yang 'SILENT Majority' terKEJUT dan BANGKIT untuk menyuarakan keMARAHan terhadap keBIADABan para penagih CANDU 'New POLITICs' ini di PWTC Sabtu lepas.. RAKYAT ternyata MARAH dengan TINDAKan mereka ini yang jelas cuba menJADIkan NEGARA ini seperti Indonesia atau Mesir dengan DEMONSTRASI sedemikian.. Ini jelas kerana setakat INI tidak ada isu yang mengHIMPIT keHIDUPan RAKYAT meLAINkan ISU peNDEDAHan rupa BENTUK 'KOTE' Penasihat PKR!

Seperti yang kita SEBUT, kerajaan perlu berTINDAK BIJAK dan kena 'TIMING'nya.. Kerajaan jugak perlu memBERSIHkan diri daripada penagih CANDU 'New POLITICs' seperti Timbalan Menteri IPT.. Kalau kena cara, setakat 1000 orang penagih CANDU 'New POLITICs' ini akan menjadi 'CIKARO' pemuas NAFSU pemimpin PKR sekelip mata aje! Kerajaan patut TAHU, bukan kerajaan yang meMULAkan 'perGADUHan' sebaliknya mereka ini yang meMULAkannya.. RAKYAT jugak menilai TINDAKan kerajaan samada menjadi BACUL dan TUNDUK atau menjadi peLINDUNG seperti yang diAMANAHkan.. Jangan TUNGGU sampai NEGARA hancur 'diBAKAR' mereka demi 'KOTE' Penasihat PKR!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS