DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 13, 2011

Memang perangai 'GODFATHER' suka HERET orang tak de kena-mengena untuk kes 'menJUBOR'..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Secara LOGIK akal, bolehkah sesiapa yang mengIKUTi perkembangan KES 'menJUBOR' Penasihat PKR menerangkan bagaimana seorang Timbalan Pendakwaraya boleh diKAITkan dengan penemuan air MANI berDNA milik 'LELAKI Y' yang kemudiannya dikenal pasti sebagai Penasihat PKR? Adakah,

1) Timbalan Pendakwaraya yang diMAKSUDkan telah memasukkan DNA 'LELAKI Y' ke dalam JUBOR mangsanya?

2) Timbalan Pendakwaraya mengUPAH seseorang meMASUKkan DNA 'LELAKI Y' ke dalam JUBOR mangsanya?

3) Mangsa yang meminta Timbalan Pendakwaraya menDAPATkan DNA 'LELAKI Y' untuk diMASUKkan ke dalam JUBORnya?

4) Penasihat PKR mahu mengGUNAkan Timbalan Pendakwaraya tersebut sebagai alasan KONSPIRASI tetapi dia SEDAR dia tidak MAMPU meNAFIkan DNA 'LELAKI Y' dalam JUBOR mangsa itu miliknya?

BELITlah kot mana sekali pun.. Yang NYATA dan langsung tidak diSANGKAL langsung oleh peguam Penasihat PKR sendiri ialah keSAHIHan DNA 'LELAKI Y' dalam JUBOR itu adalah miliknya.. MengHERET pihak yang tidak ada KAITAN dengan usaha untuk meNAFIkan keWUJUDan bukti DNA hanya menambahkan DOSA Penasihat PKR yang sedia ada.. Sudahlah GAGAL meNAFIkan dirinya 'menJUBOR', tak pasal-pasal nak buat FITNAH terhadap orang lain yang tak ada kena-mengena? ->KLIK<-

Opss..!! Itu hanya terpakai untuk orang ISLAM aje.. Penganut PLURALISME sepertinya mana kira bab DOSA-PAHALA nih.. Lagi pun ada 'NABI' kat Kelantan yang boleh menSUCIkan DIRInya.. Kenapa yang terang-terang ada kena-mengena dengan KES ini seperti BEKAS peguamnya Datuk Zul Nordin tidak diPANGGIL sebagai SAKSI? Takut? Apakah dengan mereka-reka TUDUHan KONSPIRASI boleh menidakkan pemBUKTIan DNA 'LELAKI Y' adalah sepadan dengan DNAnya? Apakah tuduhan KONSPIRASI yang diaturnya boleh meNAFIkan kuasa Allah SWT yang menCIPTA DNA seseorang manusia itu UNIK?

Mereka yang mengikuti perJALANan kes ini jugak patut menyedari bagaimana 'Singh GODFATHER' yang meWAKILi Penasihat PKR bukannya mencari keBENARan sebaliknya cuba meLINDUNGi perbuatan JIJIK dalam semua agama di DUNIA ini iaitu 'menJUBOR'!Opss..!! Lupa pulak yang penganut PLURALISME mungkin tidak mengANGGAP perbuatan 'menJUBOR' ini berDOSA kot? Cuma mungkin MALU dengan BINI sendiri ajela.. Elok-elok ada BINI yang SAHIH untuk hubungan SEKS, pergi cari yang sesama JANTINA jugak.. Siap tanya "Can I F##K you TODAY?" lagi tuh.. Dengan BINI sendiri pun agaknya tidak sebegitu 'GENTLEMEN'!.. Patutlah BINI sendiri pun macam terSEKSA lahir dan BATIN..

Selepas ini siapa pulak yang akan diHERET semata-mata untuk memanjangkan KES dan memBUKTIkan ianya adalah KONSPIRASI? 'NENEK Lampir' MP Ampang tuh tak SELERA ke untuk diHERET sama? Atau pun ADUN Bukit Lanjan yang GAMBAR 'BULU XXX'nya tersebar di INTERNET oleh teman bersekeDUDUKannya pun boleh di ajak 'KONG kali KONG' sekali? Apa HERETlah siapa pun.. Selagi pemBUKTIan DNA tersebut GAGAL diNAFIkan, selagi itulah orang PERCAYA dia tuh memang 'menJUBOR'! Mungkin 'KELING-KELING BANGSAT' parti HRP tuh ajelah yang dia boleh perBODOHkan pun? HE!HE!HE!

Kalaulah jika KES ini adalah KONSPIRASI sekalipun, adakah KONSPIRASI tersebut boleh meNAFIkan DNA 'LELAKI Y' itu bukan miliknya? Kalau KONSPIRASI mengatakan dia 'diPERANGKAP' untuk 'menJUBOR' orang, adakah itu boleh meNAFIkan dia sememangnya 'penJUBOR'? Boleh ke seorang peROGOL mengatakan dia terpaksa meROGOL kerana tidak ada pilihan lain akibat KONSPIRASI? Fuyyoo...!! Bayangkan kalau benar-benar MAHKAMAH percaya ini semua adalah KONSPIRASI dan dia sememangnya terpaksa 'menJUBOR' kerana 'diPERANGKAP'? Maunye NEGARA kita nih Tuhan terBALIKkan macam umat NABI Luth AS.. Masa tuh takdenya 'NABI' kat Kelantan tuh dapat LARI ke LANGIT!

Jadik, kita SARANkan kepada sesiapa yang mengIKUTi perJALANan KES ini supaya ambik jalan MUDAH.. Selagi dia GAGAL meNAFIkan pemBUKTIan DNA 'LELAKI Y' dalam JUBOR mangsanya itu bukan miliknya, maka memang dia lah yang 'menJUBOR'! Nak kata apa lagi? Bukannya PAYAH sangat pun? Sekarang dah sampai HUJAH pengGULUNGan.. Kalau di peringkat ini pun masih dok cuba HERET orang yang tak ada kena mengena sedangkan BUKTI DNA tersebut tidak diNAFIkan, alamatnya faham-faham aje la.. Bolehla merasa jadik 'ADUN Sungai Buloh' untuk kali ke-2! Takdenya lepas nih anak-anak dia nak MENANG di mana-mana.. BINI pulak dah tak boleh berTANDING pulak? Kesian..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS