DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, August 30, 2012

Adakah SPR pemilik AKAUN FB ini? Atau.........


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Baru-baru ini kita terBACA berita tentang LAPORan POLIS oleh Pemuda UMNO berhubung dengan sebuah AKAUN Facebook PALSU.. ->KLIK<-

Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, kita PERCAYA bukan Pemuda UMNO sahaja sering diPALSUkan 'JENAMA' mereka menerusi MEDIA SIBER seperti Facebook atau TWITTER.. Banyak jugak agensi-agensi Kerajaan PUSAT atau GLC yang diPALSUkan 'JENAMA' mereka oleh pihak-pihak tertentu.. Tujuan mereka berbuat demikian untuk mengGAMBARkan KONONnya Kerajaan PUSAT yang diTERAJUi oleh UMNO/BN ini pun KONONnya mempunyai penentang di dalam agensi-agensinya.. TAKTIK ZIONIS la ni..

Merujuk kepada AKAUN Facebook PALSU Pemuda UMNO, sebenarnya ianya MUDAH diTANGANi jika 'BOSS' Pemuda UMNO itu sendiri TIDAK sebegitu 'GILA GLAMOUR'.. 'GILA GLAMOUR' yang kita MAKSUDkan ialah dengan sering menCARI PUBLISTI MURAHan untuk dirinya sendiri, bukan untuk organisasi yang diKETUAinya iaitu Pemuda UMNO.. Mungkin kerana menDAPAT JAWATAN setelah diDAPATi berSALAH meLAKUkan keSALAHan POLITIK WANG, ini menJADIkan dia agak RALAT untuk berDEPAN dengan segala bentuk 'PEPERANGAN' di dalam MEDIA SIBER? Biasa la tu.. Orang dapat JAWATAN cara macam tuh memang selalunya GAGAL dalam KERJAYA!

Selain itu, semasa 'SURFING' Facebook kita jugak terJUMPA dengan AKAUN Facebook yang mengGUNAkan LOGO Suruhanjaya Pilihanraya (SPR).. SOALnya di sini, adakah AKAUN ini sebenar-benarnya MILIK SPR? Atau adakah SPR memBERIkan keBENARan kepada mana-mana PIHAK untuk mengGUNAkan LOGOnya dalam KONTEKS yang diNYATAkan dalam AKAUN Facebook ini? ->KLIK<-

Selain itu, apabila kita meneliti KANDUNGAN atau apa yang diTULIS, ianya seakan-akan 'MIND-SET' BABI-BABI KUNING 'KOTOR 3.0' yang akan mengHURU-HARAkan Dataran MERDEKA pada Hari MERDEKA nanti.. Entah-entah ada TAJAan dari ZIONIS Neo-CON yang mengGUNAkan TAKTIK sama untuk mengHANCURkan NEGARA-NEGARA ISLAM seperti di benua ARAB sebelum ini? Jadik, HARAPlah sesiapa tolong SIASAT..

SeHARUSnya pihak SPR tampil memBERIkan penJELASan untuk mengelakkan keKELIRUan atau diPLAGIATkan oleh ANASIR peROSAK NEGARA.. Jika bukan SPR pemilik AKAUN Facebook, ambil aje TINDAKan undang-undang? Bila lagi nak guna PAKAI Akta Keterangan 144? Atau Akta Keterangan ini hanya terPAKAI untuk mereka yang cuba memperTAHANkan keWIBAWAan Kerajaan UMNO/BN sahaja? Ini jugak seHARUSnya menjadik tanggung-JAWAB kepada para PAK CIK 'TUA berKULAT' yang jadik PENGARAH itu dan ini di JABATAN-JABATAN agensi Kerajaan yang 'PEKAK' dan 'BISU' terhadap kegiatan ini.. Nak TUNGGU jadik HURU-HARA ke baru nak berTINDAK?

Para PAK CIK 'TUA berKULAT' yang jadik PENGARAH di JABATAN-JABATAN agensi Kerajaan tuh bila agaknya nak SEDAR bahawa 'PERANG' di alam SIBER ini bukannya macam Askar MELAYU lawan JEPUN pakai SENAPANG patah macam dalam filem Sarjan Hassan? Para PAK CIK 'TUA berKULAT' yang jadik PENGARAH di JABATAN-JABATAN agensi Kerajaan patut SEDAR bila-bila MASA sahaja agensi Kerajaan PUSAT boleh di'PALSU'kan dan dijadikan ALAT untuk memBURUKkan kembali Kerajaan PUSAT itu sendiri.. Setakat ini apakah TINDAKan berKESAN yang diambil? SEMUAnya nak tunggu DS Najib TURUN padang baru terHEGEH-HEGEH baru nak berTINDAK? Jadik? Setakat ini cuma KIRA berapa BANYAK PENCEN dan 'REWARD' la bila berSARA nanti?

Wallahualam..

2 comments:

Unknown said...

Walaupun pemegang akaun ni berat sebelah, saya perhatikan komen2 di setiap postingnya mcm neutral. Saya suka mcm tu. keh keh keh.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita TOLAK tepi dulu tang KOMEN tu tapi perSOALannya adakah pemegang AKAUN itu ada kaitan dengan SPR? Jika TIDAK, bolehkah logo SPR digunakan macam tu aje?

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS