DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, August 27, 2012

Kenapa sampai HARI ini PAS ENGGAN berTANYAkan pasal perLAKSANAan HUDUD kepada TUN Salleh?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Secara JUJURnya kita wajar berANGGAPan bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS sebenarnya TIDAK lebih sekadar berHALUNISASI dalam usaha mereka KONONnya hendak menegakkan HUKUM HUDUD.. Lebai-Lebai DUNGU PAS hanya menjadi pemBOHONG dan mengotorkan HUKUM Allah SWT itu sendiri.. Senang CERITA, tak USAHlah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini cakap BANYAK sebaliknya buat aje KENYATAAN berterus-terang bahawa PAS menolak dan MENENTANG HUKUM HUDUD diLAKSANAkan di NEGARA ini.. SOAL PAS masih mendapat SOKONGan atau TIDAK pada PRU-13 nanti serahkan aje pada TAKDIR Allah SWT dan RAKYAT.. MUDAHkan?

Sebenarnya perkembangan MUTAKHIR menyaksikan Lebai-Lebai DUNGU PAS lebih mengHINA HUKUM HUDUD ini berbanding MUSUH mereka iaitu UMNO.. Dengan menJADIkan HUKUM HUDUD sebagai MODAL POLITIK, Lebai-Lebai DUNGU PAS telah menDEDAHkan HUKUM Allah SWT ini kepada pengHINAan demi pengHINAan oleh mereka yang ENGGAN menerimanya.. SAMAlah jika kita menyuruh orang bukan ISLAM untuk berSOLAT atau berPUASA lalu menyebabkan mereka memPERLEKEHkan IBADAT sebegini.. Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS meRASAkan mereka memPUNYAi 'ENFORCEMENT' terhadap perLAKSANAan HUKUM HUDUD ke atas orang bukan ISLAM?

Yang menJELIKkan tuh, PAS sendiri terpaksan berHADAPAN dengan TENTANGan daripada SEKUTUnya sendiri iaitu DAP La'anatullah berhubung perLAKSANAan HUKUM HUDUD ini.. DAP La'anatullah sentiasa KONSISTEN dengan penentangan mereka terhadap HUKUM HUDUD, MALANGnya, Lebai-Lebai DUNGU PAS terpaksa buat-buat BODOH kerana mahu KEKAL berKONGSI KUASA dalam PR.. Kenyataan PRESIDEN PAS seMALAM sangat meMALUkan hingga kita tak TAHU adakah dia nak BODOHkan orang atau dia mahu memperBODOHkan dirinya sendiri? Menurutnya,

"Kalau dulu Karpal kata langkah mayat dia dulu, sekarang ini tak kata lagi dah. Dia cuma kata dia menentang dan tidak setuju. Itu hak dia, itulah demokrasi dan Pas menyokong demokrasi," ->KLIK<-

Apakah yang cuba diMAKSUDkan oleh PRESIDEN PAS oleh kenyataan BODOH begini?

PENGERUSI DAP iaitu 'THE God-FATHER' sebenarnya dari dulu sampai sekarang TIDAK pernah pun berSETUJU dengan perLAKSANAan HUKUM HUDUD.. Walau bentuk apa pun dia menyuarakan penentangannya baik dengan KENYATAAN "Over my DEAD body" atau apa sekali pun, dia dan PARTInya tetap TIDAK akan berSETUJU.. Jadik, PRESIDEN PAS ni MERAPU apa ke BENDAnya? Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS hendak memBUKTIkan bahawa penentangan tehadap HUKUM HUDUD adalah satu bentuk DEMOKRASI dalam PR? Jadik? Apa yang PELIKnya dalam SOAL ini? Yang manakah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini lebih UTAMAkan? HUKUM HUDUD atau DEMOKRASI?

PELIKnya, Lebai-Lebai DUNGU PAS ini memBISU apabila 'The God-FATHER' DAP ini meMINTA MANTAN KETUA Hakim NEGARA iaitu TUN Salleh ABBAS yang jugak ahli PAS seUMUR HIDUP memBERIkan 'KULIAH' kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS ini berhubung ISU NEGARA ISLAM dan HUKUM HUDUD.. ->KLIK<-

Menurutnya, TUN Salleh sepatutnya memBERIkan penerangan itu kerana dia adalah INDIVIDU yang mengeluarkan keputusan berSEJARAH pada 1988 bahawa Malaysia NEGARA SEKULAR.. Katanya, perisytiharan Malaysia NEGARA SEKULAR oleh barisan lima HAKIM yang diketuai TUN Salleh itu memutuskan NEGARA ini diTADBIR undang-undang SEKULAR.. Jadik? Kenapa agaknya Lebai-Lebai DUNGU PAS ENGGAN meRUJUK atau berJUMPA dengan TUN Salleh? Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS ENGGAN menerima bahawa 'BAPAK SEKULAR' sebenarnya adalah ahli mereka sendiri? Atau mereka GAGAL menTARBIAHkan TUN Salleh seperti para ARTIS yang masuk PAS?

KeENGGANan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk menDAPATkan penJELASan daripada ahli mereka yang jugak MANTAN KETUA Hakim NEGARA ini jugak memBUKTIkan bahawa mereka TAKUT kepada kepada keBENARan.. KeBENARan yang memBUKTIkan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini UMPAMA puak-puak KHAWARIJ yang berPURA-PURA CINTAkan ISLAM tetapi sanggup memBUNUH sesama umat ISLAM sendiri! Kita TIDAK tahu mungkin jugak TUN Salleh pulak akan memutar-BELITkan KENYATAANnya sendiri seperti mana dia pernah LAKUkan dalam ISU PEMECATANnya pada tahun 1988 dahulu.. Yang jelas PAS pasti akan menjadi MANGSA pertama HUKUM HUDUD pada PRU-13 nanti..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS