DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, August 08, 2012

KETUA Dewan ULAMA PAS nak ambil NOMBOR giliran 'SCAN' OTAK bersama Pok Nik kat HUSM..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ketika ini RAMAI para PENYOKONG Lebai-Lebai DUNGU PAS mula mengGUNAkan media INTERNET untuk memPERTIKAIkan kenyataan pengASAS PONDOK Geting di muka DEPAN Utusan MALAYSIA.. Namun ADA pulak kenyataan maha DUNGU daripada Ketua DEWAN ULAMA PAS yang meNAMPAKkan dia seolah-olah dok meLAYANG-LAYANG atas LANGIT ala-ala cerita HIKAYAT Pok Nik 'ALAIHISSALAM'.. Kenyataan yang jelas TIDAK berPIJAK di BUMI nyata dan TIDAK berPAKSIkan REALITI.. Malah, seperti BIASA ianya meNAMPAKkan betapa SESATnya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini.. Entah bilalah mereka yang PERASAN ULAMA nih nak SEDAR daripada berKHAYAL?

Kenyataan KETUA Dewan ULAMA PAS yang jelas MERAPU macam orang ter'MISS' makan UBAT sakit KRONIK adalah seperti berikut,

"Kita sedia maklum UMNO dan BN menolak perjuangan Islam, tolak hukum hudud selain banyak kepincangan yang berlaku dalam pemerintahannya seperti rasuah, salah guna kuasa dan sebagainya. Maka, Pas yang memperjuangkan Islam mesti tolak kerajaan yang membenarkan kemungkaran berlaku. Untuk itu, kita memang tidak mampu melainkan dengan adanya pakatan pembangkang seperti sekarang."
->KLIK<-


Kita pun TAK tahu berapa LAMA lagi DIALOG yang meNAMPAKkan keDUNGUan sebegini akan terus berULANG.. Namun, ianya pasti akan berULANG kerana di dalam PAS sahaja ada Lebai-Lebai DUNGU yang akan 'MENYEMBAH' dan 'MENYANJUNG' segala FATWA SESAT para 'BERHALA HIDUP' yang KONONnya menjadi ULAMA ini.. Umpama ARAB JAHILIYYAH yang 'MENYEMBAH' segala macam bentuk BERHALA, macam tu lah tahap keTAKSUBan Lebai-Lebai DUNGU PAS terhadap para 'BERHALA HIDUP' di dalam PAS ini.. BEZAnya, BERHALA zaman DULU tak boleh berCAKAP tapi diSEMBAH sedangkan 'BERHALA HIDUP' nih boleh berCAKAP tapi asyik MENIPU orang..

Setakat ini apakah bentuk perJUANGan ISLAM yang telah diJAYAkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS ini? PerJUANGan ISLAM apa kalau mereka GAGAL menjadi sebuah kerajaan yang berTANGGUNG-JAWAB hinggakan nak sediakan BEKALan AIR, MASJID, jalan RAYA, perKHIDMATan BAS, bantuan BANJIR dan BANYAK lagi pun tak MAMPU? Sebaliknya, Lebai-Lebai DUNGU PAS ini hanya tahu MENIPU dan meROMPAK pulak RAKYAT dengan segala macam KAEDAH seperti peLABURan Dinar EMAS, RAMPASan tanah LADANG RAKYAT, SONGLAP duit DERMA dan BANYAK lagi.. KeSEMUAnya diGUNAkan untuk menampung keHIDUPan para 'BERHALA HIDUP' yang 'diSEMBAH' ini..

MODAL mereka KONONnya PAS itu lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain kerana KONON-KONONnya PAS nak TEGAKkan HUDUD.. Maka, berSEKUTUlah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini dengan DAP La'anatullah yang amat meMUSUHi HUDUD selagi HAYAT diKANDUNG badan.. Baru aje SEMALAM 'GOD Father' DAP La'anatullah berSUARA,

"I can assure the people that the Islamic state agenda and hudud will not be included in the Pakatan manifesto, DAP will not allow it," ->KLIK<-

Jadik, SIAPAkah pulak yang diRUJUK oleh KETUA Dewan ULAMA PAS itu KONONnya pakatan pem'BANGANG'... Oppss.. SILAP.. Pakatan pemBANGKANG yang disertai PAS mahu memperJUANGkan ISLAM sekaligus HUDUD? SIAPA? Yang jelas KETUA Dewan ULAMA PAS itu macam orang GILA berCAKAP seorang diri diperLAKUkan dek SEKUTUnya sendiri! Atau dia pun macam ADUN 'K*LING MABUK TODI' dari DAP La'anatullah yang memperLEKEHkan DATUK Lee CHONG Wei di OLIMPIK semalam?

KETUA Dewan ULAMA PAS sebenarnya telah memperLIHATkan tahap keWARASannya adalah meRAGUkan dalam kenyataannya sendiri.. Mungkin dia patut ambil NOMBOR giliran untuk 'SCAN' OTAK bersama Pok Nik di HUSM Kubang KERIAN? Oppss.. Patut diINGATkan HUSM tuh diBINA oleh kerajaan PUSAT yang KONONnya 'PINCANG' dan melakukan 'KEMUNGKARAN'.. Nak HARAPkan para 'BERHALA HIDUP' dalam PAS, habis semua peSAKIT dapat RAWATAN dengan TELAN air TAWAR 'TOK GURU' aje la! Nak bagi BEKALan air kat RAKYAT pun tak MAMPU, lagi mau berANGAN KONONnya mereka LAYAK untuk memperJUANGkan ISLAM? Sudah-sudahlah MENIPU atas nama ISLAM..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Klau bebal jgn la di tunjuk kn sngt.Baca btul2 knyataan ny tu.Bila masa Melayu mngundi DAP,bila DAP cuma bertanding di kwasan majoriti bkn Melayu je.Sdg kn org Melayu UMNO mengundi bkn Melayu krn ramai calon bkn Melayu BN bertanding di kawasan majoriti Melayu.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Lebai-Lebai DUNGU PAS dah terasa PANAS?

Dah LUPA ke DAP nak letak calon Melayu? Masa tu nanti Lebai-Lebai DUNGU PAS dok basuh BERAK diorang lagi ke? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS