DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, August 07, 2012

DAP La'anatullah meMUSUHi DATUK Lee CHONG Wei kerana beliau jadi IKON PENYATUAN RAKYAT..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Semua MAKLUM akan keGAGALan DATUK Lee CHONG Wei untuk menDAPATkan pingat EMAS pertama NEGARA walaupun setelah berhempas-pulas cuba meMENANGi peLAWANan akhir BADMINTON di Sukan OLIMPIK 2012.. Memang RAMAI yang TERKILAN dan KECEWA tetapi pada masa yang SAMA mereka mengagumi SEMANGAT yang diTUNJUKkan oleh DATUK Lee CHONG Wei.. Beliau sudah menjadi INSPIRASI dan HARAPAN kepada RAKYAT di NEGARA ini untuk terus berUSAHA GIGIH bagi mencapai CITA-CITA.. Secara TIDAK langsung, DATUK Lee CHONG Wei menjadi FAKTOR PENYATUAN kepada RAKYAT hari ini..

Namun demikian, ketika DATUK Lee CHONG Wei diLIHAT sebagai IKON PENYATUAN oleh RAKYAT di NEGARA ini, ada jugak seGOLONGAN ahli POLITIK yang begitu DUNGU dan berUSAHA untuk memPERLEKEHkan beliau.. Memang TIDAK diNAFIkan, PARTI-PARTI POLITIK yang menDOKONG agenda pePECAHan seperti puak-puak PR TIDAK mahu sebarang bentuk PENYATUAN samada melalui SEMANGAT keSUKANan apatah lagi FAKTOR perSAUDARAan di dalam AGAMA.. Bagi ahli-ahli POLITIK di dalam PAS, PKR dan DAP La'anatullah, sebarang bentuk PENYATUAN sebegini hanya menyukarkan agenda POLITIK mereka diSEBARkan.. SAMA seperti DOKTRIN KOMUNIS yang tersebar jika RAKYAT berPECAH lalu diKONGKONG..

Memang BETUL kalau diKATAkan berPOLITIK sepatutnya berpada-pada.. Namun demikian, bukan semua ahli POLITIK meLETAKkan agenda POLITIK mereka mengikut SUASANA dan TEMPAT.. Hari ini kita meLIHAT bagaimana segala PENGORBANAN DATUK Lee CHONG Wei untuk NEGARA ini diHINA oleh salah seorang ahli POLITIK DAP La'anatullah.. SIKAP macam 'K*LING' MABUK TODI!


Inilah dia SIKAP yang diTUNJUKkan oleh ahli POLITIK DAP La'anatullah terhadap mereka yang berKORBAN untuk NEGARA seperti DATUK Lee CHONG Wei.. Beliau diHINA kerana menjadi FAKTOR PENYATUAN kepada RAKYAT..

Anda SEMUA sedia maklum bahawa ahli-ahli POLITIK di dalam PAS, PKR dan DAP La'anatullah TIDAK akan dapat menJAYAkan agenda POLITIK BUSUK mereka selagi WUJUDnya FAKTOR PENYATUAN sebegini oleh RAKYAT.. Walaupun kita PERCAYA DATUK Lee CHONG Wei langsung TIDAK berMINAT dengan POLITIK, beliau TIDAK semestinya TIDAK menjadi mangsa POLITIK.. Bagi ahli-ahli POLITIK yang ANTI kepada sebarang bentuk PENYATUAN, segala IMEJ POSITIF yang diTUNJUKkan oleh DATUK Lee CHONG Wei mesti diMUSNAHkan kerana keJAYAannya atas SOKONGAN RAKYAT dan KERAJAAN! Almaklumlah, bukankah kerajaan sedia ADA yang memBANTU penCAPAIan ATLET NEGARA selama ini?

SAMAlah dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang ALERGIK dengan sebarang BENTUK PENYATUAN umat Melayu/ISLAM atas SEMANGAT perSAUDARAan ISLAM.. Bukankah tiap kali TIMBULnya SERUAN sedemikian oleh pihak KETIGA yang inginkan PERPADUAN, maka ketika itulah 'DEWATA RAYA BESAR' PAS yang jugak MB peMAKAN GAJI BUTA terULUNG di NEGARA ini akan 'KePANASan' dan mula mengeluarkan segala macam FATWA SESATnya untuk mengHALANG sebarang usaha PERPADUAN? Dia memang ALERGIK dengan usaha begini kerana usaha PENYATUAN akan mengHALANGnya dari terus MAKAN GAJI BUTA buat seLAMA-LAMAnya.. TIPIKAL ULAMA keDUNIAan la KATAkan..

Sesungguhnya NEGARA ini masih berTUAH kerana RAMAI RAKYAT yang masih RASIONAL dan WARAS.. Apabila DATUK Lee CHONG Wei diHINA sedemikian RUPA oleh ahli POLITIK DAP La'anatullah ini, RAMAI pulak RAKYAT yang mengambil INISIATIF untuk menunjukkan SOKONGAN terhadap beliau yang telah berKORBAN demi NEGARA.. RAKYAT sudah MATANG untuk meNILAInya betapa BURUK lagi BUSUKnya agenda POLITIK mereka..


Selain itu, DAP La'anatullah jugak telah memBUKTIkan mereka hanya LAYAK berANGAN untuk memerintah NEGARA ini.. PARTI ini yang TIDAK berSUARA terhadap pengHINAan sebegini menCERMINkan SIKAP mereka jika berKUASA kelak..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS