DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, October 16, 2013

NST mengHEBAHkan seorang 'MAMA' akan menabalkan ANAKnya sebagai PM pertama berOTAK LIBERAL?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Punyalah JAKI orang itu terhadap DATUK Paduka Mukhriz TUN Mahathir hinggakan NST di bawah KAWALan 'CAI'nya pun diperALATkan untuk memBURUKkan CALON Naib PRESIDEN UMNO ini.. Oleh itu, yang menyertai pemilihan UMNO kali ini bolehlah menJANGKAkan MEDIA di bawah kumpulan MEDIA Prima akan diperALATkan HABIS-HABISan oleh 'BOSS' Pemuda UMNO bagi mengHALANG peSAINGnya ini berSAMA-SAMA di dalam HIERARKI kePIMPINan UMNO.. Malah, yang KELAKARnya tuh 'MAMA'nya pun diHERET SAMA untuk memBERIkan PUBLISTI BURUK kepada DATUK Mukhriz? ->KLIK<-


"Anybody looking to be elected into office should have served the party, starting out at the lower ranks. While I have nothing against him, I feel that Mukhriz has been pushed far too quickly up the ranks. He has not even served as division leader yet. Umno works religiously from ground to the top and if you have not spent time building the party or being a coolie, then you will not understand the sentiments of party members." ->KLIK<-

KAH!KAH!KAH! Punyalah BURUKnya PERANGAI MENANTU kepada PM ke-5 ini.. Tak CUKUP dengan PROPAGANDA menerusi MEDIA Prima, 'MAMA'nya sendiri pun diHERET SAMA untuk memBURUKkan peSAINGnya dalam UMNO? Apa punya BURUK PERANGAI? Tak MALU ke kalau nanti orang TANYA apa JASA 'MAMA' kamu kepada UMNO? Kalau setakat berGELAR 'VETERAN' UMNO, RAMAI lagi yang TOK NENEKnya jauh lebih 'VETERAN' daripada 'MAMA' kamu tuh! Ini ke PERANGAI LIBERAL yang ada dalam 'BOSS' Pemuda UMNO nih? UMUR dah BESAR panjang pun nak MENGADU kat 'MAMA' lagi? MALUnya.. KAH!KAH!KAH!


Kepada 'MAK CIK' yang MEROYAN ini, SUKAcita kita ingin SEBUTkan bahawa 'HISTORY' ANAK kamu sendiri pun tak keTAHUan sebelum dia menJAWAT JAWATAN sebagai Naib 'BOSS' Pemuda UMNO di bawah TERAJU 'MENTERI AMARAN' ini.. Kita masih INGAT lagi perSAINGan berBELAS-BELAS CALON untuk JAWATAN Naib KETUA Pemuda UMNO yang kemudiannya menyaksikan seorang demi seorang menarik DIRI untuk memBERIkan LALUan kepada ANAK kamu.. Mungkin itu yang 'MAK CIK' ini MAHUkan agar suatu HARI nanti JAWATAN PM jugak akan diBERIkan kepada ANAKnya tersebut sedemikian RUPA? HE!HE!HE!Kita masih INGAT lagi 'MENTERI AMARAN' yang jugak 'BOSS' Pemuda UMNO ketika itu memBERIkan 'AMARAN' kepada BESAN 'MAK CIK' ini yang jugak PM ke-5 agar TIDAK masuk CAMPUR dalam URUSAN Pemuda UMNO ketika itu.. Ianya supaya 'MENTERI AMARAN' ini diHARGAi kelak kerana memBERIkan tempat kepada MENANTU PM ke-5 sebagai NAIB 'BOSS' Pemuda UMNO.. Walhal, SEMUA maklum bahawa MENANTU PM ke-5 itu pun pada MASA itu bukannya pernah jadik KETUA BAHAGIAN pun seperti mana yang 'MAMA'nya KATAkan untuk memBURUKkan DATUK Mukhriz dalam NST kali ini? HE!HE!HE!

SeKURANG-KURANGnya kalau bukan kerana FAKTOR DATUK Mukhriz, Kedah TIDAK mungkin kembali kepada UMNO pada PRU-13.. Cuba kita PERHATIkan,

1) KALAU ANAK 'MAK CIK' ini yang jugak 'BOSS' Pemuda UMNO diLETAKkan sebagai PENGERUSI PerHUBUNGan Negeri Sembilan, agak-agak terLEPAS tak Negeri Sembilan ini ke dalam keKUASAan PR lalu?

2) ANAK 'MAK CIK' ini sering meMOMOKkan KONONnya dia menDAPAT SOKONGan GENERASI muda menerusi MEDIA yang diKUASAi oleh para 'CAI'nya.. PELIKnya, dia tak BERANI pun berTANDING di KL atau mana-mana kawasan yang RAMAI pengUNDI MUDA? Bukankah dia sepatutnya BERANI keluar dari Rembau ke Lembah Pantai atau pun ke Bandar Tun Razak?

3) Pemilihan UMNO TAHUN 2009 dahulu menyaksikan ANAK 'MAK CIK' ini diPALITkan dengan GEJALA POLITIK WANG.. Kali ini pun kita menyaksikan terPILIHnya ANAK 'MAK CIK' ini kerana 'BAHAGIAN UMNO' yang memilihnya, bukan kerana 150 RIBU orang peWAKILan UMNO yang diGEMBAR-GEMBURkan itu memilihnya.. Itu selepas dia mengGUNAkan UNIT ICT 'UNGKA MONYET BEROK'nya dan MEDIA sebagai JENTERA KEMPENnya.. ->KLIK<-


Kita SEMUA sedia MAKLUM bahawa USAHA untuk mengekalkan 'MENTERI AMARAN' sebagai Naib PRESIDEN UMNO hanyalah kesinambungan supaya SEK-SOK nanti KONONnya 'MENTERI AMARAN' itu akan menjadik PM dan ANAK 'MAK CIK' tadi ada can la jadik TPM seterusnya jadik PM pertama yang berOTAK LIBERAL.. Dengan keDUDUKan 'MENTERI AMARAN' sebagai SEPUPU kepada PM sekarang, bukannya SUKAR pun untuk mengandaikan perkara sedemikian berlaku.. Tak KIRAlah betapa LEMAH dan GAGALnya kePIMPINan 'MENTERI AMARAN' itu sebagai MENTERI KDN sebelum ini di hadapan RAKYAT.. HE!HE!HE!


Jadik? Nak KATA apa lagi? Kita dah MALAS dah nak SEBUT berKALI-KALI AHLI-AHLI UMNO nih BODOH dan sebagainya.. Sendiri mau INGAT la.. 3.4 JUTA orang AHLI-AHLI UMNO nih sepatutnya TAHU setakat mana sangat keKUATan mereka di hadapan HAMPIR 7 JUTA pengUNDI Melayu/BUMIPUTERA pada PRU-14 nanti.. Apakah pada MASA itu AHLI-AHLI UMNO masih mengHARAPkan 'MAK CIK' ini KEKAL menDEWA-DEWAkan ANAKnya yang berOTAK LIBERAL tetapi TIDAK memBERIkan apa-apa keLEBIHan pun kepada UMNO samada pada WAKTU DULU, kini dan seLAMAnya?

Wallahualam.. 

4 comments:

Anonymous said...

tolong la jangan pilih pemimpin yang keluar air mata dan gunakan air mata orang lain kerana takut kalah NP UMNO...kalau dia kalah pun bukan jatuh miskin pun harta bangsawan mana boleh habis tujuh keturunan

Anonymous said...

Kalo letak pemerhati bebas masa pemilihan sayap hari tu..tak cukup jari nak tekan calculator kira brapa byk duit ditabur kat bebudak muda umno. UMNO akan jahanam dlm masa 5 tahun lagi selagi raja2 duit diangkat menjadi pemimpin.

Anonymous said...

" UMNO akan jahanam dlm masa 5 tahun lagi selagi raja2 duit diangkat menjadi pemimpin."
----------------------------------
"raja2 duit" tu dapat duit dari mana, punca apa?

Wahai sahabat2ku pemimpin@ahli UMNO, jangan pilih pemimpin yang kumpul wang semasa ada jawatan dalam politik.

Ingatlah ALLAH semasa anda membuat keputusan. Tindakan anda akan memberi kesan kepada > 28,000,000 rakyat Malaysia. Jika anda membuat kebajikan, bayangkan betapa banyaknya ganjaran yang ALLAH akan berikan di akhirat nanti...

Anonymous said...

salam,

bukan semua ahli umno yg setuju. tapi bila dah transform tapi tak macam yg kita bayangkan bila berubahnya. sebut ubah, tapi secara praktikalnya tak ubah pun. yg menang pulak, dok gegak gempita dok ingat 100% ahli sokong. tu yg kita nak tahu, berapa yg undi kj. dari 50 orang ahli dalam bahagian tu, berapa yg sokong. adakah 50 undi semua pi kat dia atau 26 undi je, tapi menang la pasal dah majoriti 1 undi. rasanya mukhriz pun jadi macam tu juga la, tau tau undi tang bahagian. rasuah kat org yg cekap pengaruhi pewakilan, memang selesai la.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS