DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, May 21, 2014

Anak MAK CIK Yammy bukan macam Marina, JAUH sekali macam Mukhriz tapi macam 'C***DOLL' yang diSIMPAN dek TAIKUN 'AH-Beng'..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

IBU Diyana SOFIA, MAK CIK Yammy tatkala cuba menyanggah KATA-KATA TUN DR. Mahathir seBENARnya secara TIDAK langsung turut memPAMERkan keBODOHan dirinya sendiri yang TIDAK TAHU menDIDIK ANAK.. TUN DR. Mahathir sebelum ini menyatakan keKESALan beliau dengan SIKAP para IBU BAPA AHLI UMNO yang GAGAL menDIDIK ANAK-ANAK mereka tentang SEJARAH UMNO hingga akhirnya mereka diPERDAYAkan untuk menentang UMNO dan seterusnya menentang AGENDA Melayu/BUMIPUTRA.. Menurut TUN lagi,


"Kalau datang daripada keluarga pembangkang, tak jadi apa, pasal sejak kecil diajar benci Umno…kalau anak orang Umno, depa tak cakap kat anak depa pasal apa Umno ni ada sejarah Umno semua, jadi bila dia besar dia bebaslah nak buat apa sahaja,"


SeBENARnya, TUN TIDAK pun menyalahkan Diyana kerana dia TAHU Diyana TIDAK akan menjadi sedemikian jika DIDIKan IBU BAPAnya BETUL.. Jadik, keSALAHan itu terLETAK kepada MAK CIK Yammy sendiri yang masih lagi AHLI UMNO tetapi GAGAL menerapkan SEMANGAT dan ASPIRASI perJUANGan UMNO itu kepada ANAK-ANAK mereka.. Malangnya, MAK CIK Yammy ini dek kerana terlalu KEMARUK mahu meLIHAT ANAKnya menjadik YB telah mengHERET pulak ANAK-ANAK TUN demi menutup 'KeMALUan'nya yang GAGAL menDIDIK Diyana..

"Saya cuba didik anak saya jadi Mukhriz‎, tetapi apabila dia sudah besar dia jadi Marina. Saya beri kebebasan kepada anak saya untuk memilih mana baik dan mana buruk. Dia sudah dewasa dan sudah boleh memikirkannya,"

Jadik, TIDAKkah kenyataan BANGANG MAK CIK Yammy ini sendiri jadik BUKTI dia GAGAL menDIDIK Diyana seperti yang diKATAkan oleh TUN? Walaupun MAK CIK Yammy cuba meMALUkan ANAK TUN iaitu Marina Mahathir, tetapi Marina bukanlah AHLI POLITIK, apatah lagi meRELAkan dirinya menjadik PERKAKAS POLITIK kepada DAP La'anatullah seperti Diyana? Malah, TUN sendiri TEGAS mengHALANG ANAK-ANAKnya menCEBURI POLITIK semasa dia berKUASA? Sedangkan, Diyana pulak terHEGEH-HEGEH menjadik S/U POLITIK BAPAK Lim yang diketahui UMUM memBINA DINASTI Lim di dalam PARTI DAP La'anatullah?


TIDAK SALAH untuk UMNO memBELA UMAT Melayu/ISLAM kerana itu memang menjadi ASAS kepada perJUANGan UMNO.. Maka, TIDAK SALAHlah untuk UMNO menubuhkan MARA, UiTM dan apa-apa lagi INSTITUSI demi kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM kerana itu ialah HAK yang perlu diLAKSANAkan oleh UMNO selagi UMAT Melayu/ISLAM menyokongnya? Malah, HAK ini telah pun diJAMIN dalam PERLEMBAGAAN NEGARA? Jadik, apabila ANAK MAK CIK Yammy si Diyana ini memandai-mandai mengHINA HAK dan kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM yang diJAGA oleh UMNO, TIDAKkah itu BUKTI MAK CIK Yammy tak TAHU jaga ANAK?

Memang LUMRAH untuk DAP La'anatullah menentang UMNO kerana sejak dulu lagi DAP La'anatullah ini TIDAK sesekali akan berKOMPROMI dengan HAK dan kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM selagi KIASU dan keTUANan 'AH-Beng' TIDAK diTEGAKkan di NEGARA ini.. Sebagai AHLI UMNO dan jugak PERKASA, tentunya MAK CIK Yammy sedia MAKLUM tetang perkara ini.. Jadik, jika si Diyana memilih untuk MENENTANG perkara ini, memang MAK CIK Yammy ini tak TAHU menDIDIK ANAKlah? Lainlah kalau si Diyana ini KATA dia akan tetap menJAGA HAK dan kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM walaupun atas 'PLATFORM' DAP La'anatullah?  

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO
BODOHnya si Diyana ANAK MAK CIK Yammy ini ialah pasal dia terlalu GHAIRAH untuk menJAGA keJAHATan Bapak LIM yang MENENTANG segala perkara pasal HAK dan kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM? PERANGAI macam 'CHINA DOLL' yang diBELA dek TAIKUN-TAIKUN 'AH-Beng' demi memuaskan NAFSU SEKS aje?


RESMI si 'CHINA DOLL', kalau peMILIKnya, KATA apa saja, dia akan 'HANGGUK' dan 'KANGKANG' seLUAS-LUASnya walaupun sebelum ini ianya kePERCAYAan IBU BAPAnya sendiri.. Jika si Diyana ini sebegitu 'HANGGUK' kepada 'BAPAK' Lim yang langsung tak ada perTALIan DARAH dengannya, apakah STATUS MAK CIK Yammy sendiri seperti 'IBU AYAM' yang sanggup 'GADAIkan' ANAKnya kepada TAIKUN seperti 'BAPAK Lim' ini macam 'NYONYA-Beng' ZAMAN British?

Wallahualam..   

3 comments:

Anonymous said...

Dyana masih Melayu Islam untuk jadi pemimpin..

Habis, nak suruh undi pendatang Cinabeng Keristian tu ke?

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Melayu/ISLAM macam Diyana berLAMBAK dalam UMNO.. Tak payah berSUSAH-payah nak UNDI untuk DAP La'anatullah..

Diyana lebih HINA kerana diKAWAL oleh penDATANG CinaBENG KRISTIAN berBANDING CinaBENG KRISTIAN yang terTAKLUK kepada PPEMIMPIN Melayu ISLAM dalam BN?\

Jadik RBA 11:50, pergi BELAJAR samapi HABIS dulu nkat Taiwan ye.. KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

Tukang Dok Peghati said...
This comment has been removed by the author.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS