DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, May 23, 2014

To MCA - Why UMNO members are so 'AGGRESIVE'? Because they are not a COWARD like you!

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Seperti yang diJANGKA, KATA-KATA pengHINAan terhadap UMNO oleh ADUN 'PARIA' DAP La'anatullah itu seBENARnya diSOKONG secara 'BerHALUS' oleh SEKUTU UMNO sendiri iaitu MCA.. Dengan menyembunyikan keBIADABan ADUN 'PARIA' terSEBUT yang jelas menyalah-GUNAkan sidang DUN untuk mengHINA PARTI lawan, MCA secara berLEBIH-LEBIHan mengambil kesempatan untuk menyalahkan UMNO pulak? Anda boleh BACA sendiri KOMEN PEMIMPIN MCA ini?


"The actions of the Penang Umno Youth members who displayed blatant defiance by breaking into the sanctity of the Penang State Legislative Assembly must be severely admonished. I urge Umno to take disciplinary action against these troublemakers to show vigilance and ensure that similar incidents will not be repeated.

These troublemakers had attempted to paralyse proceedings in the state legislative assembly, and in so doing, had violated the democratic process.
Hence, their actions must be deeply criticised. The methods by these hooligans have caused the public to be disgusted with Umno," ~ NAIB PRESIDEN MCA Chew Mei Fun"Pemuda MCA mengutuk keras ancaman oleh Pemuda Umno Wilayah Persekutuan untuk membakar ibu pejabat DAP, tindakan yang boleh mencederakan dan memakan korban nyawa. Kami gesa Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin untuk kawal dan tenangkan anggotanya," ~ KETUA PEMUDA MCA Chong Sin Woon"Tindakan barbarik dan ganas oleh ahli Umno dan Pemuda Umno hanya akan membuat pengundi menolak BN, selaku ahli komponen parti, MCA dan Gerakan selalu terdedah kepada kerosakan nama baik apabila turut dikecam dan dikrtitik oleh pengundi. Bahkan, masih ada pemimpin Umno dan Pemuda Umno masih bertanya mengapa orang Cina tidak menyokong MCA. 

Jika pemimpin Umno masih mahu bertanya kenapa pengundi tidak menyokong BN, mereka harus perhatikan apa yang dibuat oleh ahlinya. Jika Umno mahu kepercayaan pengundi dan menyokong, mereka harus mendisiplinkan dahulu ahlinya," ~ TIMBALAN PENGERUSI MCA Pulau Pinang Tan Teik Cheng

Antara keTIGA-TIGA KOMEN di atas, kita ingin menyatakan bahawa KOMEN paling BODOH ialah KOMEN TIMBALAN PENGERUSI MCA Pulau Pinang.. Tatkala MCA menjadi PENGECUT untuk mengABAIkan PRK PARLIMEN Bukit Gelugor yang sepatutnya mereka TANDINGi, sepatutnya MCA menunjuk kepada diri sendiri apakah SIKAP PENGECUT mereka sedemikian memBANTU menambah SOKONGan KAUM 'AH-Beng' kepada MCA?Kita jugak ingin berTANYA kepada MCA, apakah KAUM 'AH-Beng' yang SOKONG DAP La'anatullah itu begitu MULIA hinggakan MCA sendiri terpaksa AKUR? Sedangkan DAP La'anatullah itu sendiri meRUPAkan PUNCA kepada segala keROSAKkan yang berLAKU di NEGARA ini? MCA BUTA atau saja aje pilih BULU?

1) DAP La'anatullah yang memBUKA BANYAK RUMAH URUT HARAM, JUDI dan keGIATan MAKSIAT di Selangor dan Pulau Pinang..

2) DAP La'anatullah jugak yang mengANJURkan pengHINAan terhadap KeSULTANan Melayu walaupun ianya telah terMAKTUB dalam PERLEMBAGAAN..

3) DAP La'anatullah jugak yang mengHINA ISLAM dan menJALANkan AGENDA KRISTIANIsasi 'EVANGELIST' terhadap UMAT Melayu/ISLAM..

4) DAP La'anatullah jugak yang ENGGAN menerima SISTEM penDIDIKan NEGARA untuk BERSATU berSAMA-SAMA KAUM BUMIPUTRA lain sebaliknya masih nak berKIBLATkan NEGARA BENUA 'PANDA' mereka..

Sudah tentu JUTAan UMAT Melayu/ISLAM bukan sebegitu MUDAH untuk diJUAL MARUAH dan HARGA diri mereka kepada DAP La'anatullah dan mereka yang menyokongnya seperti para 'MALAUN' dan BAHLOL di bawah ini.. 'SORRY' la..
Malah, daripada 3.5 JUTA orang AHLI UMNO pun tak sampai 0.01% yang seDAYUS 'BOSS' Pemuda UMNO tuh.. Bukan SEMUA 3.5 JUTA orang AHLI UMNO itu boleh diBELI MARUAH mereka dengan WANG RINGGIT TAIKUN 'AH-Beng' itu.. Jadik, MCA sendiri yang patut MALU dan meLIHAT sendiri setakat manakah mereka berMARUAH untuk menjadik sebahagian ahli KELUARGA BN itu sendiri..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Orang Melayu akan tolak BN bukan kerana salah UMNO tapi kerana orang Melayu dah tahu dengan jelas bahawa MCA dan Gerakan sebenarnya memang bersekongkol dengan DAP untuk menjatuhkan UMNO.

Anonymous said...

Habis kan dayusnya TPM suruh pengundi Melayu menyokong Gerakan kat Teluk Intan Dan MCA kat Kajang dahulu?

Kau mewakili siapa? UMNO ke, Melayu ke atau blogger biol sendiri jer atau Menyamar sebagai RBA untuk menghacurkan BN?

No make sense.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS