DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, May 20, 2014

Diyana SOFIA ialah PRODUK 'DEFECT' oleh UMNO yang UMNO sendiri patut URUSkan..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Diyana SOFIA sebenarnya 'CIPTAan' UMNO sendiri.. DiLAHIRkan dalam keluarga UMNO, diDIDIK di UiTM yang diBINA oleh DASAR-DASAR Kerajaan UMNO/BN.. Bukan SEMUA 'CIPTAan' UMNO ini SEMPURNA.. BANYAK jugak yang 'DEFECT' dan akhirnya menJATUHkan REPUTASI UMNO sendiri.. Mereka yang di dalam PKR ialah BUKTI 'CIPTAan' UMNO yang 'DEFECT'.. Diyana pulak 'CIPTAan' UMNO yang 'DEFECT' tetapi berjaya diCURI oleh DAP La'anatullah untuk jadik bahan 'REVERSE Engineering' mereka terhadap UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Jadik? SALAH siapakah sebenarnya yang menCIPTA 'DEFECT' ini berTERUSan?

SEMUA sedia maklum bahawa DAP La'anatullah terlalu RASIS dan patut diNYAHkan saja dari NEGARA ini.. Segala FAHAMan seperti ZIONIS, FASIS, APARTHEID dan KOMUNISme SEMUAnya ada dalam DAP La'anatullah.. Namun demikian, keBODOHan UMNO sendiri yang memejamkan MATA terhadap apa yang DAP La'anatullah LAKUkan ternyata mengANCAM UMAT Melayu/ISLAM.. Bukankah UMNO sendiri yang cuba berSAING dengan DAP La'anatullah dan PKR untuk menjadik LIBERAL dan seterusnya memBUKA luas RUANG bagi ANCAMan terhadap UMAT Melayu/ISLAM sendiri? INGAT balik semasa REJIM TUN Dollah?


Kita SEMUA sedia maklum DAP La'anatullah ini UMPAMA 'KONGSI GELAP' yang berDAFTAR sebagai perTUBUHan yang SAH.. DAP La'anatullah TIDAK ada SUMBANGan yang SIGNIFIKAN pun kepada NEGARA kalau diBANDINGkan dengan UMNO/BN.. Bukankah 'KONGSI GELAP' itu berFUNGSI dengan memerah hasil KERINGAT orang lain? Begitu jugaklah dengan DAP La'anatullah.. Mereka meLETAKkan CALON mereka bukan untuk berKHIDMAT pun sebaliknya sebagai 'TEMPELan' untuk menyalahkan orang lain dan menDAPAT ELAUN sebagai YB sampai ke MATI! KHIDMAT mereka kepada RAKYAT? Ada? MENYAMUN jugak..


Apa yang Diyana SOFIA ini boleh LAKUkan untuk RAKYAT di Teluk Intan? Bukankah dia sekadar 'TEMPELan' seperti mana Ariff Sabri dan RAMAI lagi YB DAP La'anatullah yang langsung takde FUNGSI selain mencari SALAH orang? Diyana SOFIA ini yang telah di'REVERSE Engineering' oleh BAPAK Lim menjadik penentang UMNO cuba memPERLEKEHkan UiTM sebagai MODAL POLITIKnya walaupun dia memejamkan MATA terhadap keRASISan INSTITUSI yang diBELA oleh Dong JIAO Zhong yang jelas menyalahi PERLEMBAGAAN NEGARA? UiTM yang diSERANG tetapi UEC yang takde KAITAN dengan NEGARA diBELA pulak?

BAPAK Lim cuba menyerang UMNO dengan mengatakan Diyana SOFIA ini BUKTI DAP La'anatullah TIDAK RASIS.. MALANGnya, sudah 2 KALI pemilihan CEC DAP La'anatullah berlangsung, di manakah dia WAKIL UMAT Melayu/ISLAM di sana?Apakah DAP La'anatullah masih berMODALkan Zairil KHIR yang langsung TIDAK ada DNA allahyarham DATUK Khir JOHARI pun? Agaknya kalau mana-mana PEMIMPIN UMNO ada memBELA anak HARAM pun DAP La'anatullah akan ambil dan jadikkannya ala-ala Zairil KHIR dan Diyana SOFIA demi memperBODOHkan UMAT Melayu/ISLAM? Asal BUMI Malaysia ini di'AH-Beng'kan, apa pun boleh!

Seperti yang kita SEBUT di awal tadi, Diyana SOFEA ini hanyalah PRODUK UMNO yang 'DEFECT'.. Kalau pengeluarnya ASALnya BIJAK, mereka akan mengARAHkan pihak yang memBELInya (RAKYAT) memBUANG atau diGANTIkan dengan PRODUK yang lebih BAIK.. TAKTIK DAP La'anatullah mengGUNAkan Diyana ini SAMAlah dengan KAUM 'AH-Beng' yang menJUAL USB Drive di Jalan Pasar yang KONONnya ada 'STORAGE' sampai 100GB walhal seBENARnya cuma 1GB aje.. Itu pun RAMAI UMAT Melayu/ISLAM yang boleh terPEDAYA dengan TAKTIK sebegini.. TIDAKkah ini menunjukkan LEMAHnya JATI diri kita sendiri?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS