DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 25, 2014

Akibat DS Najib meLIBERALkan KONSEP WASATIYYAH menyebabkan UMAT Melayu/ISLAM diHINA saban hari..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasa-rasa anda, apakah DS Najib sebagai PM ini diHORMATi? DS jika terBACA BLOG ini patut TAHU bahawa DS sebenarnya sudah TIDAK diHORMATi lagi..

1) 3 JUTA AHLI-AHLI UMNO berapa KERAT yang masih SETIA dan HORMATkan DS Najib? Apakah SOKONGan di dalam UMNO boleh diNILAI dengan beberapa KERAT yang HADIR secara 'BerBAYAR' pada setiap kali PAU?


2) Pemuda UMNO HORMATkan DS Najib? Apabila 'BOSS' Pemuda UMNO yang menjadi 'IKON POLITIK WANG' bagi seBAHAGIAN BESAR RAKYAT di NEGARA ini sering menyebarkan GAMBAR sebegini dalam TWITTER, ianya sekaligus menimbulkan rasa MELUAT kepada JUTAan RAKYAT di NEGARA ini.. MengAMPU hanyalah BUDAYA yang sesuai pada zaman KOLONIAL sahaja..


3) Apakah para MENTERI KABINET DS Najib memang mengHORMATinya? RAMAI para MENTERI terlalu SYOK sendiri dan sering memBELAKANGi DS Najib.. Malah, ada yang terang-terang berBOHONG dan membuat DS Najib keLIHATan BODOH pun masih DS Najib KEKALkan.. Ye la.. Kalau SALAH perKIRAan, maunye AWAL pulak PRU-14 nanti..


4) Apakah KOMPONEN BN yang lain HORMATkan DS Najib sebagai PM, KETUA BN dan PEMIMPIN KOMPONEN terBESAR BN iaitu UMNO? Mungkin DS Najib tak rasa sedemikian bila berDEPAN dengan mereka tetapi bila di belakang? Berapa RAMAI PEMIMPIN KOMPONEN BN yang KETAWAkan DS Najib daripada memBELAnya seperti dalam KES di bawah??


Kita TAHU memang payah untuk 'GAIN the RESPECT' tetapi SILAPnya DS Najib ialah terlalu memBERIkan MUKA kepada pemBUAT keSALAHan hinggakan ianya menjadi sukar untuk diperBAIKI.. KeSILAPan UTAMA DS Najib tentunya ialah peMANSUHkan ISA, ORDINAN Darurat dan bermacam lagi AKTA penCEGAHan kerana KONONnya ingin diLIHAT LIBERAL.. Akibatnya, DS Najib sendiri menjadi SATU-SATUnya PEMIMPIN UTAMA di NEGARA ini yang sering diHINA dan diCACI secara terBUKA.. Seterusnya, BANGSA DS Najib, AGAMA DS Najib dan apa yang DS Najib IKRAR untuk diPERTAHANkan sebagai PRESIDEN UMNO pulak diCACI!

DS Najib mungkin menDAKWA apa yang diLAKUkannya sebagai WASATIYYAH.. Namun demikian, DS Najib seBENARnya GAGAL meLAKSANAkan ISTILAH ini kerana TIDAK memahaminya.. WASATIYYAH bukan berMAKSUD 'SAMA RATA' sebaliknya berMAKSUD 'TOLAK ANSUR'.. Dengan KATA lain, 'TOLAK ANSUR' ini menyebabkan MAJORITI berALAH kepada MINORITI dalam beberapa perkara dan MINORITI pulak mengHORMATi MAJORITI dalam hal tersebut.. Sedangkan, 'SAMA RATA' pulak menyebabkan MAJORITI TIDAK mendapat apa yang sepatut mereka dapat dan MINORITI pulak menjadi TAMAK meRAMPAS HAK MAJORITI..

Sebab itulah mereka yang tak ada pengeTAHUan dalam ISLAM ini menafsirkan WASATIYYAH DS Najib itu sebagai LIBERAL.. Ini diBURUKkan lagi apabila DS Najib sendiri jugak berFAHAMan sedemikian.. Sebab itu jugaklah kenapa DS Najib mengambil 'PUNAH-Sihat' seperti PEMANDU untuk meLAKSANAkan apa yang diFAHAMinya sebagai WASATIYYAH sedangkan mereka memahaminya sebagai LIBERAL..


Perkara ini TIDAK akan berLAKU jika PMnya ialah TUN DR. Mahathir.. Kenapa? Bukan kerana kita ingin memBODEK beliau tetapi SIFAT TUN sendiri yang KUAT memBACA, sering memPELAJARi perkara BARU dan PATRIOTIK menyebabkan MUSTAHIL untuk berlaku sebarang SALAH TAFSIRan dalam AGENDA kerajaan beliau.. SIFAT ini TIDAK ada pada DS Najib.. Mungkin BUKU 'Blue OCEAN' pun ada 'SAMDOL' di dalam PEMANDU yang  KARANGkan SINOPSISnya untuknya?
  
Jadik? TIDAK HAIRANlah DS Najib bukan sahaja TIDAK diHORMATi, malah seperti yang kita KATAkan tadi, AGAMA, BANGSA dan segala apa perkara yang menjadi perSAMAan antara DS Najib dengan kita SEMUA jugak TIDAK lagi diHORMATi oleh orang lain.. Secara MUDAHnya, seperti perUMPAMAan berikut,

- Kalau DS Najib itu ISLAM, maka ISLAM itu TIDAK lagi diHORMATi

- Kalau DS Najib itu Melayu, maka Melayu itu TIDAK lagi diHORMATi

- Kalau DS Najib itu PEMIMPIN UMNO, maka UMNO itu TIDAK lagi diHORMATi

- Kalau DS Najib itu PEMIMPIN NEGARA, maka Malaysia TIDAK lagi diHORMATi

Sekarang ini kita LIHAT bagaimana ISLAM, Melayu dan Malaysia itu sendiri diperSENDAkan baik dari dalam mahu pun dari luar.. UMNO lagilah TIDAK ada sesiapa pun nak HORMAT kalau PEMIMPIN 'LIFE-Style' sebegini yang RAMAI..


Jika Melayu dan ISLAM TIDAK lagi diHORMATi, apakah INSTITUSI KeSULTANan Melayu dan PERLEMBAGAAN NEGARA kita akan diHORMATi? Maka sebab itulah kita meLIHAT segala macam pengHINAan berlaku terhadap UMAT Melayu/ISLAM yang menjadi MAJORITI di NEGARA ini.. Apakah DS Najib mampu mengUBAH ini SEMUA? TIDAK.. Mustahil SAMA sekali.. SIFAT 'SYOK Sendiri' dalam dirinya akan mengHALANG SEMUAnya.. Jika DS Najib IKHLAS ingin mengUBAH SEMUA ini demi keLANGSUNGan AGAMA, BANGSA dan NEGARAnya, BUANGlah segera para 'PUNAH-Sihat'nya.. Selagi mereka ini berLUMUT dalam kerajaan, HANCUR kita..

Wallahualam..

4 comments:

Anonymous said...

Ada yang hebohkan kononnya Najib suruh UMNO contohi ISIS, hancur imej wasatiyyah Najib.

Tengok Najib berani saman puak yang hebohkan tu atau tak.

Anonymous said...

Selagi Najib tidak letak jawatan,selagi itulah kita umat islam dan bangsa melayu akan sentiasa dihina oleh kaum lain dibumi sendiri. Setiap hari ada saja hinaan yang dibuat dan Najib buat tak tau aje.Sebab apa?Sebab bagi Najib undi bukan Melayu amat penting bagi dia kekal kuasa dan dia sanggup gadaikan maruah bangsa dan agama asalkan dapat undi bukan melayu.Dia hanya pentingkan diri sendiri dan isterinya yang gemuk itu yang sedang mengumpul kekayaan di luar jangkaan. Percayalah negara kita akan hancur begitu saja kerana Najib.

Anonymous said...

Anon - Wednesday, June 25, 2014 10:48:00 PM

Aku
Bukanlah seorang perwira
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini


Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Anonymous said...

Ah Jib Gor merupakan PM yang paling blur dan incompetent dalam sejarah negara. Musuh dalam selimut(MCA) pun dianggap kawan.

http://helenang.wordpress.com/2014/06/25/jogging-najib-and-umnos-memory-on-the-mca-treachery/

http://politikputramerdeka.blogspot.com/2014/06/just-fill-in-blank.html

Din Turtle dah mulakan gerakan Group Melayu Protes Najib. Mari kita beri sokongan :-

http://dinturtle.blogspot.com/2014/06/group-melayu-protes-najib-mohon.html

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS