DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 18, 2014

ANGKA-ANGKA dalam FB DS Najib yang langsung TIDAK menCERMINkan REALITI sebaliknya menambah rasa MELUAT..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HARI ini dalam FBnya, DS Najib telah mengatakan sebegini..


BANGGAnya DS Najib dengan ANGKA-ANGKA yang diNYATAkan itu.. TINGGInya CITA-CITA DS Najib untuk TAHUN 2020 walaupun dia belum pernah diUJI dengan ZAMAN keMELESETan EKONOMI seperti mana TUN DR. Mahathir yang pernah mengHADAPinya seBANYAK 2 kali? Apakah NILAI ANGKA-ANGKA terSEBUT pada kita SEMUA, UMAT Melayu/ISLAM? BeERTIkah ANGKA-ANGKA terSEBUT kepada kita SEMUA tatkala kita diHINA sebegini di TANAH AIR kita sendiri dengan DS Najib sendiri buat-buat tak NAMPAK kerana ingin diLIHAT LIBERAL?Apakah ANGKA-ANGKA dari FBnya tadi masih memBERIkan MAKNA kepada kita UMAT Melayu/ISLAM jika DS Najib sendiri KECUT nak memPERTAHANkan AGAMAnya sendiri? 


Kalau 'BOSS' BESAR seperti DS Najib pun KECUT dalam SOAL begini, maka tak HAIRANlah kalau KELILING dia pun PENUH dengan PENIPU dan PUAKA peMUSNAH UMAT macam dia nih..Apakah diSEBABkan keTAKSUBan DS Najib dan penCACAI UTAMAnya seperti di atas terhadap 'AGAMA LIBERAL'nya itu maka dia seakan-akan berLUMBA dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS seperti 'MALAUN' ini untuk berTANDING siapa lebih LIBERAL?


Itu pengHINAan terhadap apa yang kita UMAT Melayu/ISLAM PERCAYAkan dalam pengangan AGAMA kita.. Apakah masih ada MAKNA lagi ANGKA-ANGKA yang diSEBUTkan oleh DS Najib dalam FBnya tadi tatkala mereka yang seAGAMA dengannya diHINA sedemikian rupa? Itu bab AGAMA.. Bagaimana pulak kalau kita KATAkan ANGKA-ANGKA yang diSEBUT dalam FB DS Najib tadi langsung TIDAK menCERMINkan REALITI sebenar sebaliknya menunjukkan keBONGOKkan DS Najib sendiri yang begitu MUDAH menelan bulat-bulat ANGKA-ANGKA yang kita yakin datangnya daripada pada PUNAH-Sihat berOTAK LIBERALnya? Mana mungkin ANGKA-ANGKA tadi menyebabkan MUSIBAH sebegini terjadi di NEGARA ini?
Takkanlah REALITI sebegini pun DS Najib masih tak NAMPAK? Dari mana datangnya ANGKA-ANGKA dalam FBnya tadi? Apakah TIDAK mustahil bahawa DS Najib sendiri telah diKELENTONG oleh mereka yang diPERCAYAinya sendiri? Apakah DS Najib masih lagi diHORMATi kalau SEKUTUnya sendiri BERANI memPERLEKEHkan keWIBAWAan dia secara TERANG-TERANGan seperti ini?Walhal, SEMUA maklum bahawa SEKUTU DS Najib dan UMNO itu langsung tak mahu memBELA DS Najib apabila DS Najib dan PARTInya sendiri diHINA sebegini? SEKUTU yang SAMA masih diajak DS Najib untuk menyertai KABINET walaupun KALAH pada PRK DUN Kajang dan PENGECUT nak berTANDING pada PRK PARLIMEN Bukit Gelugor? Masih WARAS lagi ke DS Najib nih? Jadik,  di mana keWAJARan untuk kita sebagai UMAT Melayu/ISLAM nak PERCAYA kepada ANGKA-ANGKA yang dinyatakan oleh DS Najib dalam FBnya di atas itu ialah sesuatu yang berMANFAAT kepada kita?


Aduyaaiii.. UMNO oh UMNO.. Dalam UMNO LAHIRnya peJUANG AGAMA, BANGSA dan NEGARA, dalam UMNO jugaklah meLAHIRkan SPESIS berOTAK LIBERAL yang menjadik pengKHIANAT kepada segala-agalanya..


Wallahualam..

2 comments:

maae said...

righto man...the damned so called muslims.... trinity anybody ?

Anonymous said...

conSULTAN main main kan dia pun tak sedar lagi

http://www.google.com.sg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-gFSspQeAHyc%2FUdQv3TNNzOI%2FAAAAAAABhBE%2Fe1XzUsmtnCg%2Fs470%2F993604_190097227819140_1248672534_n.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fgreenboc.blogspot.com%2F2013%2F07%2Fgambar-berbicara-kebetulan-atau.html&h=241&w=470&tbnid=qauPK1vhSnA2EM%3A&zoom=1&docid=eQ6e2IYFpkzGnM&ei=a3UCVKjbIsHi8AXchYL4Ag&tbm=isch&ved=0CB0QMygDMAM&iact=rc&uact=3&dur=755&page=1&start=0&ndsp=15

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS