DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 09, 2015

MISTIK NUSANTARA - KISAH pasal MAKHLUK 'PenDAMPING' yang meLEKAT pada setiap PM kita sebelum dan sekarang..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Terus TERANG KATAlah, kita PERCAYA semakin RAMAI RAKYAT di NEGARA ini langsung TIDAK PEDULI pun dengan KEPUTUSAN KES 'MenjUBOR' pada HARI Selasa ini.. RAKYAT meRASAkan mereka TIDAK perlu pun terIKAT dengan seseorang yang terlalu BURUK MORALnya lagi berNAFSU 'RAKUS' walaupun dah TUA dan terlalu mengAMALkan NEPOTISME.. NEGARA kita ini bukan Filipina yang terBUKTI pernah memilih seorang peLAKON FILEM yang KORUP sebagai PRESIDEN.. Oleh itu, jika kita mahu MAJU, kita perlu ABAIkan orang sebegini..


Namun demikian, kita patut jugak memBERITAHU bahawa PEMIMPIN selepas PM ke-4 yang menerajui NEGARA pada HARI ini jugak RAMAI yang 'HAMPEH'.. Mereka seBENARnya GAGAL mengendalikan URUSAN NEGARA ini ke LANDASAN seperti yang diGARISkan dalam WAWASAN 2020.. Mereka GAGAL mengawal MASALAH dalam NEGARA dan menambahkan pulak MASALAH terSEBUT dengan pengHAPUSan AKTA-AKTA perLINDUNGan seperti ISA dan ORDINAN DARURAT.. Selain itu, mereka jugak memBUKAK RUANG seLUAS-LUASnya untuk MUSUH-MUSUH ISLAM mengHINA AGAMA yang terMAKTUB di dalam PERLEMBAGAAN sejak NEGARA ini WUJUD lagi.. 


2 orang PM selepas PM ke-4 daripada UMNO/BN menyaksikan mereka seakan tak TAHU nak bawak ke mana HALATUJU NEGARA ini.. Masing-masing dengan AGENDA SYOK sendiri mereka.. Seorang PM TIDAK KISAH pun bila MENANTUnya menJUAL NAMAnya untuk mengejar keKUASAan di dalam kerajaan walaupun dia ASALnya hanyalah seorang yang TIDAK ada peKERJAan TETAP.. PM selepasnya pulak TIDAK KISAH pun BINInya diKAITkan dengan segala URUSAN kerajaan walaupun dia TAHU CERITA-CERITA sedemikian bakal meROSAKkan kerajaan dan jugak PARTInya sendiri.. Namun begitu, mereka berDUA ini ada perSAMAan yang UNIK..


Apa yang UNIKnya dengan mereka sebagai PM? UNIKnya mereka kerana ada memBELA 'PenDAMPING' semasa mereka berJAWATAN PM.. IRONInya pulak, 'PenDAMPING' mereka ini memPUNYAi NAMA yang berASASkan satu KAUM yang selalu meLALAK KONONnya mereka diTINDAS di NEGARA ini.. Walaupun SEMUA TAHU bahawa KAUM ini tak pernahnya KENYANG-KENYANG sejak MERDEKA..


'PenDAMPING' kepada para PM ini diKATAkan begitu BEBAS mengGUNAkan NAMA kerajaan untuk URUSAN mereka.. Malah, kita diFAHAMkan URUSAN mereka ini memang dikeTAHUi oleh para PM tadi tetapi selalu diDIAMkan.. Apa KATA kalau kita mengenali 'PenDAMPING' yang diBELA oleh PM ke-5 dahulu..


HE!HE!HE!.. Jika anda PUTAR BALIK sedikit MEMORI anda 10 TAHUN dahulu, anda pasti INGAT betapa NAMA orang ini pernah menjadik BAHAN 'HENTAMan' oleh para juruBLOG pada MASA itu.. Orang ini berSAMA-SAMA dengan ANAK dan MENANTU PM pada MASA itu diKATAkan mengatur segala URUSAN kerajaan hinggakan ada KABINET yang diLANTIK pun macam takde PERANAN.. Apakah 'BENCANA' yang di bawak oleh 'PenDAMPING' ini kepada PM ke-5? Apa lagi kalau KEPUTUSAN PRU-12 yang menyaksikan UMNO/BN HILANG 5 NEGERI sekaligus? Mungkin MANTAN MB Terengganu atau MENTERI PenDIDIKan 2 sekarang iaitu DS Idris Jusoh ada 'HISTORY'nya?


Apa pun, jika anda mahu memBACA CERITA-CERITA lama pasal 'PemDAMPING' kepada PM ke-5 ini, anda boleh aje RUJUK kepada BLOG seperti ini.. ->KLIK<-

Itu ialah 'PenDAMPING' kepada PM ke-5.. Bagaimana pulak dengan PM ke-6? Siapakah yang menjadik 'PenDAMPING'nya pulak? Haa.. DiKATAkan inilah dia..


HE!HE!HE! Apakah pulak KONTROVERSI pasal 'PenDAMPING' PM ke-6 ini? MODUS-Operandi dia 2X5 aje dengan 'PenDAMPING' PM ke-5 sebelumnya.. Cuma kalau bab SERAKAH nih dia NAMPAKnya diKATAkan lebih DAHSYAT lagi.. 


Itulah yang menjadik ISU HANGAT sekarang.. Sebagai RUJUKan, anda boleh aje SEMAK kat BLOG ini untuk mengeTAHUi lebih LANJUT pasal dia ini.. ->KLIK<-

HE!HE!HE! BAIK 'PenDAMPING' kepada PM ke-5 atau pun 'PenDAMPING' kepada PM ke-6, NAMA mereka ini berASAL daripada NAMA yang sering diGUNAkan oleh KAUM yang TIDAK pernah KENYANG di NEGARA ini.. Entah kenapa agaknya para PM tadi sering mengGUNAkan 'PenDAMPING' berNAMA sedemikian, kita pun tak TAHU.. Nak KATA bagi menDAPATkan lebih UNDI daripada KAUM yang TIDAK KENYANG tadi, makin KALAH pada PRU, ada la.. Yang NYATAnya, UMNO sudah TIDAK RELEVAN kerana ANGKARA 'PenDAMPING' yang diBELA oleh para PM kita ini!

IRONInya, UMNO sekarang ini meLAHIRkan PM-PM yang tak YAKIN dengan diri sendiri untuk mengURUSkan NEGARA hingga memerlukan para 'PenDAMPING' daripada KAUM yang diNYATAkan.. Nak KATA macam mana pasal kalau ada PAU untuk pemilihan sekalipun, dah tentu 'PenDAMPING' ini TABUR DUIT untuk memastikan TUAN mereka ini TIDAK diGANGGU dan TUAN mereka diKELILINGi oleh mereka yang LEMAH OTAK di dalam PARTI seperti dia ini.. KAH!KAH!KAH!


Takpe.. BODEKlah sePUAS-PUASnya.. Kita akan TULIS satu 'POSTING' untuk orang UMNO yang macam kat atas tuh BESOK.. Buat MASA ini kita GELAK dulu!

Wallahualam..     

2 comments:

Anonymous said...

Fitnah ni...

Berdosa...

Abdul Jalaini Abdul Jalil said...

Assalam tuan

Mohon di copy paste ke blog saya...TQ

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS