DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, February 21, 2015

Jika anda terlalu TAKJUB dengan KES MAHKAMAH pemBUNUHan MODEL Mongolia, takkanlah kena PERCAYA kat orang ni kot?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SeMALAM kita ada berJUMPA dengan 'DETECTIVE Conan' berTANYAkan pasal 2 KES MAHKAMAH yang menjadik TUMPUan RAKYAT seluruh NEGARA ketika ini..


SATU daripada KES MAHKAMAH itu sudah pun diPUTUSkan iaitu berKAITAN dengan KES 'MenJUBOR' KETUA UMUM (KETUM) PKR.. Menurut 'DETECTIVE Conan', KES 'MenJUBOR' itu sudah TIDAK perlu diPERTIKAIkan KEPUTUSANnya pasal yang meng'KANTOI'kannya di MAHKAMAH ialah si KETUM sendiri.. Ye la.. Kan SEMUA ini berPUNCA daripada si KETUM jugak?


1) DNA tak nak KASI

2) BerSUMPAH pun tak MAHU

3) MemBUAT kenyataan dari KANDANG terTUDUH bukannya KANDANG SAKSI

4) Penangguhan KES entah BERAPA RATUS KALI

5) BUKTI CCTV menunjukkan dia berada pada MASA dan tempat keJADIan

6) KeGAGALan segala macam PAKAR yang di bawaknya ke MAHKAMAH untuk meNAFIkan KETUM ini memang 'SAKIT BELAKANG'

7) KeGAGALan memBAWAkan BUKTI bagi menunjukkan WUJUDnya KONSPIRASI seperti yang diNYATAkan oleh si KETUM seLAIN 'SALAKan HANJENG' daripada 'RED Bean ARMY' yang TAKUT UNDI Melayu/ISLAM kembali kepada UMNO/BN..

Menurut 'DETECTIVE Conan', HAKIM NEGARA mana pun akan mengGELENG kepala meLIHAT keDUNGUan si KETUM ini memBELA dirinya sendiri.. Sekarang ini para 'MACAI'nya yang menyimpan DANA si KETUM ini di luar NEGARA cuba menyogok pulak SALAH seorang SAKSI dalam KES MAHKAMAH ini bagi CUBAan meWUJUDkan TEORI KONSPIRASI yang diNYATAkannya.. 


IRONInya, SAKSI ini patut memBUAT LAPORan POLIS supaya SIASATan dapat diLAKUkan bagi menDEDAHkan siapakah PETUALANG yang begitu mengHINA SISTEM MAHKAMAH kita ini.. 


Malah, secara TIDAK langsung mungkin terDEDAH tentang SUMBER DANA dari luar NEGARA bagi menJALANkan AKTIVITI SUBVERSIF ini yang GAGAL diKESAN oleh PIHAK berKUASA kita sejak sekian LAMA..

SATU lagi KES MAHKAMAH yang menarik PERHATIAN 'DETECTIVE Conan' ialah tentang pemBUNUHan seorang MODEL Mongolia oleh 2 orang AHLI UTK PDRM 8 TAHUN dahulu.. KES ini menjadik PERHATIAN kerana ianya cuba diKAITkan oleh seseorang dengan kePIMPINan terTINGGI NEGARA pada HARI ini.. Menariknya KES ini ialah selain menyaksikan pemBUNUHan seseorang, pemBUNUHan itu jugak cuba diKAITkan dengan POLITIK dalam NEGARA.. Walaupun sudah jelas 2 orang AHLI UTK itu yang memBUNUH berDASARkan BUKTI-BUKTI sedia ada, MOTIF mereka meLAKUkannya masih TIDAK dikeTAHUi.. Inilah yang masih menjadik MISTERI..

Namun begitu, 'DETECTIVE Conan' menyatakan bahawa adalah LUCU untuk mereka yang berMINAT meLAKUkan CSI bagi KES ini berGANTUNG kepada 'SPY Johnny English' kat bawah ini bagi menDAPATkan penJELASan terkini daripada peSALAH yang sudah pun diSABITkan dengan HUKUMan MATI oleh MAHKAMAH terTINGGI di NEGARA ini..


BerGULING-GULING 'DETECTIVE Conan' KETAWA meLIHAT RAMAI juruBLOG dan mereka yang KONON-KONONnya cuba menCARI keBENARan memPERCAYAi apa yang cuba diUSAHAkan oleh 'SPY Johnny English' ini yang 'BACKGROUND'nya sudah LAMA dikeTAHUi UMUM.. Ini jugak meNAMPAKkan betapa 'DESPERATE' mereka untuk mengaitkan KES pemBUNUHan ini dengan kePIMPINan NEGARA..

Menurut 'DETECTIVE Conan' lagi, RAMAI di kalangan mereka yang memBUAT KECOH ini terMASUK daripada juruBLOG yang KONON-KONONnya nak menCARI keBENARan terLUPA bahawa INDIVIDU yang cuba diKENAkan oleh 'SPY Johnny English' iaitu BINI kepada kePIMPINan terTINGGI NEGARA sudah pun diPANGGIL untuk memBERIkan keterangan kepada POLIS sebelum ini.. Tak BACA ke yang ini? ->KLIK<-


HE!HE!HE! Patutlah 'SPY Johnny English' itu dahulu cuma LAYAK KERJA sebagai penolak TROLI kat 'AIRPORT' aje.. Sesuaila dengan keLAYAKkan dia tuh.. Inilah antara perkara PELIK di kalangan Lebai-Lebai PAS sekarang.. Punyalah RAMAI yang ada PhD, yang tak SEKOLAH jugak yang jadik PEMIMPIN? 


Kita TAHU kenapa 'SPY Johnny English' tadi berIYA-IYA nak menSENSASIkan KES ini.. Almaklumlah, TAHUN ini kan ada pemilihan PAS? Paling KURANG pun 'SPY Johnny English' tadi memerlukan DANA untuk berTANDING paling LEKEH pun sebagai NAIB PRESIDEN PAS.. Sebab itulah dengan menSENSASIkan KES ini dengan SKRIP yang diREKAnya sendiri, seKURANG-KURANGnya adala kot DANA yang mengALIR daripada DAP La'anatullah atau pun PKR.. Almaklumlah, takat ini ajelah keCERDIKkan yang mampu dia TUNJUKkan kepada Lebai-Lebai PAS lain yang JAUH lebih LAYAK daripadanya.. Nak BANDINGkan dengan TOKOH yang lain, MALU pulak!


Kita taklah meNAFIkan masih BANYAK perkara yang belum terJAWAB dalam KES pemBUNUHan MODEL Mongolia oleh 2 orang UTK tadi.. Namun demikian, itu TIDAK berMAKNA kita boleh memPERCAYAi sewenang-wenangnya SKRIP yang diREKA oleh orang macam 'SPY Johnny English' tadi.. Paling KURANG pun BIARlah daripada seseorang yang ada INTEGRITI, berILMU dan seLAYAKnya.. Ini kalau takat 'SPY Johnny English' yang memang UMUM dah TAHU orang yang TIDAK berOTAK dan meRELAkan dirinya menjadi PERKAKAS kepada keGIATan SUBVERSIF PKR dan DAP La'anatullah, ada ke patut? OTAK tuh kenalah ada dan ianya berFUNGSI..

Menurut 'DETECTIVE Conan', seKURANG-KURANGnya jika nak menimbulkan keRAGUan sekalipun terhadap INDIVIDU yang cuba diKENAkan oleh mereka, 'SPY Johnny English' tadi patutlah meLAKUkan sebegini.. Err.. BERANI ke? 


Sedangkan KETUM PKR tadi pun ENGGAN meLAKUkannya untuk KES 'MenJUBOR' yang dia HADAPi? MANGSA dia BERANI pulak? Patutlah dia asyik 'KANTOI' aje dalam MAHKAMAH..


HE!HE!HE! 'SPY Johnny English' tadi seKURANG-KURANGnya cubalah LAKUkan perkara yang SAMA bagi meRAIH kePERCAYAan UMUM.. Lagi pun, bukankah dia tuh meWAKILi PAS yang sering mengatakan mereka lebih ISLAM berBANDING orang ISLAM lain? Takkanlah 'SPY Johnny English' tadi tak BERANI BUAT kot?


PKR dan DAP La'anatullah memang tak KISAH pun untuk meLAKUkan keGIATan SUBVERSIF sebegini hingga meLIBATkan perTUMPAHan DARAH demi POLITIK mereka.. LUPAkah kita dengan KES keMATIan TBH? Sampai sekarang TIDAK diDEDAHkan setakat mana SIASATan terhadap pengLIBATan DAP La'anatullah yang cuba diSEMBUNYIkan dengan memPOLITIKkan keMATIan MENDIANG.. Apakah yang cuba diSEMBUNYIkan oleh DAP La'anatullah yang jugak MAJIKAN kepada MENDIANG agaknya? Ada tak sesiapa meLAKUkan SIASATan terhadap perKAITAN ini atau diDIAMkan kerana begitu KEMARUK nakkan UNDI KAUM tertentu yang memang takkan UNDI UMNO/BN?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Ini bukan filem siap buat skrip bodoh. Kematian Altantuya dan cara penyempurnaan kematian juga sangat pelik.
Apabila Koperal Sirul dan Inspektor Azilah disabitkan kemahkamah atas tuduhan membunuh dan dijatuhi hukuman mati itu namanya balasan hukuman setimpal dengan dosa jenayah yang mereka lakukan.
Kes pembunuhan altantuya tiada kaitan dengan arahan pihak atasan. UTK adalah pasukan terlatih, dan berdepan dengan tugas berat semasa menjayakan misi pembenterasan penjenayah berbahaya.Ketangkasan anggota UTK juga berperanan melindungi keselamatan VVIP.
Memang Sirul dan Azilah adalah dari UTK, tetapi Altantuya bukan seorang penjenayah.Altantuya tidak menyerang Razak Baginda.Dan kehadiran Altantuya juga ditemani oleh seorang teman baik.
Persoalan berapa lama Altantuya berada dibawah kawalan Sirul dan Azilah?
Lihat tarikh kematiannya, dengan merujuk pertuduhan mahkamah dan bandingkan perbezaan hari dari tarikh ketika mula-mula Altantuya ditahan oleh mereka?
Kenapa Altantuya perlu diletupkan?
Adakah ini SOP pasukan UTK?
Pandangan dan buah fikir hati saya, perbuatan dua malaun ini adalah atas perbuatan keji menurut kuasa perintah syaitan dihati mereka.
Apa pula perkara yang telah mereka lakukan terhadap altantuya semasa masih hidup dan berada dibawah kawalan mereka?
Utk memang bertindak mengikut arahan tetapi arahan yang dikelurkan adalah arahan menurut kod perintah!!!!
Semasa zaman Anwar Ibrahim jadi timbalan PM pun berapa ramai pengawal utk yang melindunginya? Anwar Ibrahim tak tahu langsung kerana ini tugasan PDRM.... so itu pasallah Ai boleh kantoi kerana VVIP ini sentiasa difollow atau diawasi setiap masa. So begitu juga Pm, takkan dia tahu berapa ramai yang 'mengintip'mengawasi pergerakannya kerana tugasan menjaga keselamatan VVIP adalah tugasan paling mencabar dan berisiko.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS