DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, February 04, 2015

Mungkin ada TOK NUJUM dalam KPDNKK mengHARAPkan pemBORONG KAUM 'AH-Beng' akan TURUNkan HARGA BARANG semasa GST?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! NAMPAKnya kenyataan DS Ismail Sabri telah menimbulkan 'KePANASan' kepada KAUM 'AH-Beng' tanpa mengira PARTI.. MCA yang sepatutnya cuba kena memahami ISU seBENAR tanpa perlu meLIHAT kepada UNSUR perKAUMan telah memilih untuk meLAKUkan seBALIKnya.. MCA sebuah PARTI KOMPONEN BN yang TAKUT untuk menempelak DAP La'anatullah apabila PENGERUSI BN diHINA sebegini..


Malah MCA jugak TAKUT untuk berTANDING di PRK PARLIMEN Bukit Gelugor dahulu kerana GERUNkan SOKONGan KAUM 'AH-Beng' yang TIDAK memihak kepada mereka..


Sudah tentu TIDAK ada sesiapa pun dalam DUNIA ini mengHARAPkan MCA mampu memujuk KAUM 'AH-Beng' menurunkan HARGA BARANG.. MCA walaupun KONONnya memPUNYAi keANGGOTAan KAUM 'AH-Beng' yang RAMAI tetapi meRUPAkan PARTI yang paling LEMAH dalam BN.. Malah, MCA seperti KERBAU yang diTARIK HIDUNG oleh DAP La'anatullah dalam ISU yang meLIBATkan ke'RASIS'san dan ke'KIASU'an KAUM 'AH-Beng' ini.. Jadik? Apakah agaknya peranan MCA dalam kerajaan seLAMA ini ye?

HE!HE!HE! RASIS diGUNAkan untuk meLABELkan mana-mana PEMIMPIN Melayu/ISLAM yang memBANTAH kepada penyelewengan dan jugak KERJA-KERJA MUDARAT yang diLAKUkan oleh KAUM 'AH-Beng'.. Ianya SAMAlah sepertimana ZIONIS Israel yang meLABELkan KAUM Palestin sebagai pengGANAS walaupun mereka yang memBUNUH ANAK-ANAK Palestin terlebih dahulu.. Dalam KONTEKS ini, kenapa PARTI-PARTI yang KONONnya memperJUANGkan Melayu/ISLAM seperti UMNO dan PAS TAKUT untuk diLABELkan sedemikian demi memperTAHANkan kePENTINGan Melayu/ISLAM sendiri?


Dalam KONTEKS HARGA BARANG TIDAK diTURUNkan seLARI dengan penurunan HARGA minyak, kita sepatutnya boleh mengawal perkara ini.. Malah, TIDAK keterlaluan untuk mengatakan bahawa kerajaan yang GAGAL mengawal perkara ini patut diGANTIkan kerana terlalu MENAGIHkan SOKONGan sebelah PIHAK seMATA-MATA.. Siapakah yang menCIPTA FORMULA: HARGA minyak NAIK = HARGA BARANG NAIK? 


FORMULA sedemikian terjadik kerana kerajaan sendiri memBENARkan MONOPOLI dalam PASARan oleh pemBORONG KAUM 'AH-Beng' sejak berDEKAD LAMAnya.. Sudah begitu LAMA perkara ini berLAKU dan diSEDARi UMUM tetapi HARAM TIDAK ada langsung USAHA daripada kerajaan untuk memBANTERAS perkara ini.. Usahkan pemBORONG BARANG MAKANan, BAHAN lain untuk INDUSTRI, pemBINAan, perUBATan hinggakan kepada BARANG PEJABAT SEMUAnya diKUASAi oleh mereka.. Lebih BURUK apabila mereka ini memPUNYAi HUBUNG-KAIT dengan kePIMPINan POLITIK di dalam UMNO dan PAS yang menguasai NEGARA dan NEGERI.. Inilah dia BALA yang kita kena TERIMA..

Bukan TIDAK ada USAHAWAN Melayu cuba memecahkan MONOPOLI perKAUMan ini..


MALANGnya, yang mengHANCURkan USAHA orang seperti ini ialah PEMIMPIN UMNO dan PAS jugak? Apakah anda LUPA bagaimana INDIVIDU di atas diLABELkan sebegitu BURUK oleh PEMIMPIN UMNO, PKR dan PAS sendiri? Sedangkan PEMIMPIN UMNO dan PKR pulak MUDAH diBELI untuk menguasai TANAH di kawasan BANDAR manakala PEMIMPIN PAS pulak sanggup mengGADAIkan beRIBU HEKTAR TANAH di Hulu Kelantan kepada mereka ini? 


Jadik? Bolehkah RAKYAT yang sedang terTINDAS akibat keNAIKkan HARGA BARANG ini mengHARAPkan kerajaan yang diKUASAi oleh PEMIMPIN Melayu/ISLAM sebegini TURUN memPERJUANGkan kePENTINGan mereka? Jangan HARAPlah.. Lagi TERUK nanti adala..

KPDNKK MENTERInya seorang Melayu/ISLAM.. Namun begitu, dia pun tak mampu dan 'LEMBEK' untuk menDESAK penurunan HARGA BARANG seLARI dengan HARGA minyak.. 


Apatah lagi untuk KSU dan BUDAK-BUDAK PTD di keMENTERIannya mengUSAHAkan sesuatu yang BERNAS demi kePENTINGan RAKYAT.. Err.. Nih karang kalau kita SEBUT bab BUDAK-BUDAK PTD ni kang ada yang 'HANGIN' pulak nanti kang.. KAH!KAH!KAH!


Kalau sekarang HARGA BARANG diKAITkan dengan keNAIKkan HARGA minyak sebelum ini, agak-agak bila GST diperKENALkan 2 BULAN lagi apakah anda menJANGKA HARGA sekarang akan diTURUNkan? Atau mungkinkah HARGA BARANG sekarang seBENARnya sedang diKAWAL oleh pemBORONG KAUM 'AH-Beng' untuk 2 BULAN bagi menyalahkan kerajaan pulak apabila GST diKUAT-KUASAkan nanti? TANDA-TANDA ke arah itu dah ada.. TINGGAL KPDNKK dan BUDAK-BUDAK PTD nih bukak MATA ke TIDAK.. Takkan nak SURUH KASTAM masuk KEDAI suruh TURUNkan HARGA TEH tarik kot? HE!HE!HE!

Wallahualam..

4 comments:

Anonymous said...

SOLIDARITI untuk Datuk Seri Ismail Sabri.
arjuna waspada
changkat lobak.

Anonymous said...

Cinabeng haramjadah....bangsa kuat penipu!!!!

Anonymous said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. KEBERANIAN YAB DS Ismail Sabri kita! Dahlah supermarket/kedai si PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS asyik MENDISKRIMINASI produk BUMIPUTERA Islam/Melayu - sampai kita tak boleh tegur lansung KEDAJALAN ni - dasar si puak BINATANG BUAS yg. amat TAMAK!

Tengok juga di mana lori-lori dan bas-bas boleh bebas "zig-zag" kat lorong-lorong laju terutamanya di lebuhraya, melebihi had laju sampai disyaki punca utama penyebab kemalangan jlnraya yg. amat BUAS, yg. disyaki asyik MENGORBANkan majoriti mangsa disyaki dari umat Islam/Melayu; hampir harian!

Kerana Kem-amat-BANGANG yg. diterajui si MCacing-KEPARAT tu tak dak buat undg-undg amat KETAT utk. memastikan lori/bas hanya di lorong perlahan - kerana disyaki takut menyebabkan ’KERUGIAN‘ pd. PEMILIK/PENGUSAHA Industri TAMAK bas-bas/lori-lori - yg. di- MONOPOLI siapa? Kita boleh agak! Biaq rakyat terutamanya umat Islam/Melayu, terus MERANA akibat KEBUASAN lori-lori/bas-bas-LAJU-amat BUAS yg. seolah mengamalkan "laws of the jungle"!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Sy. asing BARAT pun ada yg. sama KEDAJALANnya!

Ada graduan baru kerja mengadu kat aku, punyalah 'tension' nak kerja kat sy. asing BARAT - kerana MENDISKRIMINASI graduan BUMIPUTERA Islam/Melayu utk. peringkat atasan! Pekerja Islam/Melayu kebanyakan - jadi 'KULI' bawahan sbg. pencuci cthnya! Tengok saja kebanyakan kedai-kedai dlm. LRT - pekerja asing yg. Bukan Islam dari Myanmar mahupun pengawal keselamatan Myanmar makin MENGGANTIkan pekerja BUMIPUTERA!

Inilah realiti BUMI ISLAM; pusaka nenek moyang kita ni - kita, BUMIPUTERA Islam/Melayu makin diperlakukan spt. KULI pd. kaum PENDATANG tempatan dan asing!

Nek Tempoyak.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS