DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, December 26, 2009

Pemimpin POLITIK Melayu sekarang hampir semuanya kena genggam 'TELOQ' dan mudah diperkotak-katikkan!


ASSAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Jika anda BANGSA Melayu, anda seharusnya merasakan bahawa BANGSA anda adalah dalam kedudukan KECEMASAN atau 'RED ALERT' akibat ancaman terhadap KREDIBILITI bangsa anda semakin menjadi-jadi.. Bangsa Melayu kalau kita LIHAT hari ini bukan sahaja 'HANYUT' dengan HIBURAN tanpa batasan, malah bangsa Melayu semakin terpengaruh dengan HASUTAN dari pihak luar untuk mengHINA diri mereka sendiri..

Bangsa Melayu terpaksa mengakui bahawa SELEPAS berakhirnya pemerintahan 4 Perdana Menteri terdahulu, bangsa Melayu semakin kurang PEMIMPIN yang berWIBAWA seperti Dato Onn, Tunku Abdul Rahman, Tun Razak, Tun Dr. Ismail, Tun Ghaffar, arwah Dato' Harun Idris, arwah Syed Jaafar Albar, Tun Hussein Onn, Dr. Burhanuddin Al Helmy atau Syed Hussein Al Attas..

Selepas Tun Dr. Mahathir bersara, hampir tiada pemimpin Melayu baik dari UMNO mahu pun dari PAS yang setanding dengan beliau -> DIHORMATI oleh KAWAN dan LAWAN..

Yang ada cuma ahli-ahli POLITIK Melayu yang berNAFSU besar, sanggup memperBODOHkan rakyat, LIAR, mengumpul harta secara TAMAK, tidak prihatin dengan NASIB rakyat dan GEMAR mencari PUBLISITI murahan.. Tok sah dok kira la parti apa pun, baik UMNO mahu pun PAS, semuanya 2X5 sahaja.. Mereka sanggup melakukan apa sahaja termasuk mengGADAIkan negara, menjual BANGSA dan meLACURkan agama sendiri demi mengejar cita-cita PERIBADI..

DEWASA ini hampir TIDAK ada pemimpin POLITIK Melayu yang sanggup mempertahankan hak-hak bangsanya yang sebenarnya sudah pun termaktub dalam Perlembagaan Negara.. Baik dari UMNO mahu pun PAS, kita dapat melihat GELAGAT para pemimpin ini seolah-olah PENAKUT untuk berhadapan dengan si 'PIGGY' dan parti RACISTnya (UMNO) atau pun ada pulak yang bersekutu dengan mereka ini (PAS)..

KeSUDAHannya, mereka hanya sekadar menjadi 'ALAT MAINAN' atau 'TOY' kepada si 'PIGGY' yang bersungguh-sungguh untuk menjalankan agenda POLITIK parti RACISTnya untuk menjadikan negara ini SAMA seperti negara 'GRAND MASTER'nya di selatan Johor.. Jangan terkejut dalam jangka masa 10 atau 20 tahun lagi, bangsa Melayu akan HILANG segala-galanya di tanah air ini dan menjadi rakyat kepada sebuah REPUBLIK baru..

CUBA kita lihat dalam UMNO:-

-> Apabila anak Pengerusi Parti RACIST memanggil PM kita sebagai 'MURDERER' dalam Dewan Rakyat pada sesi perbahasa bulan Mei lalu, ahli-ahli UMNO dilihat takde perasaan nak menzahirkan keMARAHan pun?
http://www.themalaysianinsider.com/index.php/malaysia/20207-gobind-accuses-najib-of-murder-and-gets-thrown-out

-> Apabila beberapa orang Melayu di Shah Alam masuk mahkamah kerana menZAHIRkan perasaan tidak PUAS hati mereka terhadap isu pembinaan KUIL berhampiran kediaman mereka, langsung tidak ada sebarang bentuk pembelaan daripada UMNO dan PAS? Walhal masa tu ada 'mangkuk' yang mempersoalkan tentang suara azan 5 kali sehari?

-> Apabila BEKAS PM Melayu seperti Tun Mahathir diFITNAH oleh si 'PIGGY' baru-baru ini.. Hampir tiada orang UMNO yang tampil membela beliau? Sedangkan Tun adalah bekas Presiden UMNO dan masih menjadi ahli UMNO no.1?

-> Dengan memBIARkan PESALAH POLITIK WANG berleluasa dalam parti, UMNO sebenarnya menDEDAHkan parti mereka sendiri kepada segala bentuk SERANGAN KEMUSNAHAN oleh lawan mereka sendiri dari parti RACIST..

-> Apabila kuasa Sultan-Sultan Melayu, bahasa Melayu dan peruntukan pembinaan masjid dipersoalkan oleh parti RACIST, sekali lagi hampir tiada RESPON yang diZAHIRkan daripada UMNO dan PAS?

Kalau dalam PAS pulak:-

-> JIJIK benar melihat Lebai dan USTAZAH Jahiliyyah dalam PAS beriya-iya nak mengikut kehendak parti RACIST untuk membina kandang-kandang BABI di Selangor dan Perak..

-> Lebai dan USTAZAH Jahiliyyah dalam PAS turut bersama-sama parti RACIST ketika membela seorang MP yang BERSEKEDUDUKAN dengan 'JANTAN BUKAN MUHRIM'nya.. Apa jenis JAHIL entah?

-> Apabila MP-MP Parti RACIST sewenang-wenangnya mempermainkan AYAT-AYAT SUCI AL Quran sedangkan mereka tidak pun berIMAN dengannya, Lebai dan USTAZAH Jahiliyyah dalam PAS bukan main GILA lagi membela mereka?

-> Presiden PAS pernah membuat AMANAT mengatakan HARAM bekerjasama dengan KAFIR pada tahun 1983 dahulu.. Sekarang dah TELAN LUDAH balik agaknya? Sama jugaklah dengan Pok Nik yang mengatakan kononnya UMNO menolak Islam.. Habis? Kerjasama dengan orang yang tak nak dengar AZAN dalam parti RACIST tu apa kejadahnya?

BAIK pemimpin POLITIK Melayu dalam UMNO mahupun PAS, mereka sebenarnya telah dipegang 'TELOQ' oleh si 'PIGGY' dan parti RACISTnya.. Pemimpin Melayu dalam UMNO habis dengan segala masalah SKANDAL, RASUAH POLITIK WANG dan NEPOTISME.. Si 'Piggy' hanya perlu mengHASUT rakyat dan menimbulkan perasaan BENCI rakyat terhadap UMNO kerana para pemimpin POLITIK Melayu dalam UMNO pun MALAS nak 'MEMBERSIHKAN' parti mereka!

Dalam PAS pulak, sekali lagi si 'PIGGY' telah memegang 'TELOQ' Lebai dan USTAZAH Jahiliyyah dengan segala bentuk 'PENAJAAN', kemudian Lebai dan USTAZAH Jahiliyyah ini terpaksalah IKUT segala kehendak si 'PIGGY' ini.. Kalau tak ikut atau melawan, hilang 'PENAJAAN' nanti macam mana nak MENANG pilihanraya?

Bagaimana dengan PKR? Lagila SUKA si 'PIGGY' memperalatkan Melayu dalam PKR.. Lupakah anda bahawa peguam OKU dari parti RACIST ini adalah peguam BELA kepada Penasihat PKR? Sudah tentu banyak 'FAIL-FAIL SULIT' tentang Penasihat PKR dalam genggamannya.. Dengan kata lain, Penasihat PKR hanya mampu jadik 'PUPPET' kalau tak mau 'LOBANG PECAH' dek parti RACIST tersebut..

BUKTI jelas para Pemimpin Melayu dalam UMNO atau PAS sudah dipegang 'TELOQ' oleh si 'PIGGY' dan parti RACISTnya ialah apabila kedatangan 'GRAND MASTER' dari pulau selatan Johor diberikan sambutan LUAR BIASA mengalahkan sambut Malaikat turun dari langit!

Ada lagikah pemimpin Melayu yang masih kuat JATI DIRInya, berwibawa, berwawasan dan BIJAK berPOLITIK seperti Tun Mahathir dan para pemimpin Melayu terdahulu?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS