DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 22, 2009

Why this 'PIGGY' thinks that he is a better leader than Tun Mahathir for Malaysia?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sengaja diTULIS tajuk dalam Bahasa Inggeris kerana orang yang DIMAKSUDkan bukannya TAHU pun berBAHASA Melayu dengan BAIK.. Malah, bukan RAHSIA lagi dia antara orang yang tidak mahu Bahasa Melayu KEKAL sebagai Bahasa Kebangsaan walaupun itu semua SUDAH pun TERMAKTUB dalam Perlembagaan Negara ini sejak lama dahulu!

Perkataan 'PIGGY' sengaja dipilih kerana dia mewakili PUAK-PUAK RACIST yang enggan mengIKTIRAF orang Melayu sebagai penduduk ASAL di negara ini, keberatan dengan Islam sebagai agama RASMI malah BUKANkah wakil dari PARTI RACISTnya ini yang telah memperSOALkan tentang peruntukan Kerajaan Pusat untuk pembinaan MASJID baru-baru ini? Oleh kerana 'haiwan tersebut' adalah SENSITIF dan pada pemahaman puak RACIST ini kalau disebut oleh orang Islam akan dianggap 'PERKAUMAN', maka kita UBAHlah sikit kepada 'PIGGY'..

Kali ini tanpa BUKTI yang SAHIH, dia cuba 'MENCADANG KEPADA PM SEKARANG' untuk menubuhkan satu suruhanjaya kononnya Tun Dr. Mahathir semasa beliau menjadi Perdana Menteri telah 'MENGHANGUSKAN' sebanyak RM100 bilion sepanjang 22 tahun beliau menJAWAT jawatan sebagai Perdana Menteri.. 'PIGGY' ini mencadangkan sedemikian kerana MERUJUK kepada buku tulisan Barry Wain -> ‘Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times’

SEBALIKnya Tun Dr. Mahathir dengan MUDAH menCABAR kerajaan supaya menubuhkan suruhunjaya yang diMAKSUDkan dan SEDIA untuk bekerjasama dengan sebarang SIASATAN yang akan diJALANkan.. Malah, beliau mendesak agar segala bukti-bukti pembayaran dan akaun sepanjang tahun 1981 hingga sekarang diDEDAHkan disamping menegaskan siasatan tidak semestinya tertumpu semasa beliau menjawat jawatan sebagai PM sahaja.. Malah beliau meminta skop siasatan turut meliputi PM selepasnya.. ADA BERANI?

http://chedet.co.cc/chedetblog/2009/12/form-royal-probe-on-dr-ms-squa.html

Kita TIDAK tahu apa jawapan PM sekarang.. Mungkin sekali lagi beliau akan diDESAK 'PIGGY' dan KONCO-KONCOnya kononnya atas nama '1 MALAYSIA' seperti yang sering mereka lakukan untuk 'MEMBELASAH' mana-mana Melayu! Kita jugak TAHU bahawa UMNO memang BACUL untuk mempertahankan pemimpin mereka sendiri kerana sangat TAKUT diTUDUH sebagai RACIST! Sebab itulah Tun Mahathir pun tak MAHU pun UMNO membela beliau sangat..

Namun, kita sebagai orang Melayu seharusnya FAHAM akan maksud TERSIRAT 'PIGGY' yang cuba mendesak PM menubuhkan suruhanjaya.. TIDAK lain kerana beliau ingin menunjukkan bahawa kepimpinan Melayu tidak kira seCEMERLANG mana pun adalah berkaitan dengan RASUAH! Pada MASA yang sama, 'PIGGY' cuba menyembunyikan FAKTA:-

1) Kerajaan PR di Selangor sekarang ini penuh dengan AKTIVITI 'UNDERWORLD' yang dikaitkan dengan parti RACIST pimpinan beliau..

2) 'PIGGY' lupa bahawa kepimpinan parti RACISTnya sendiri dipenuhi dengan KRONISME! Siapakah KM Pulau Pinang? Siapakah ADUN Kota Laksamana, Melaka? Bukankah mereka pemimpin dan ahli parlimen parti RACISTnya? Bukankah mereka adalah ANAK dan MENANTU 'PIGGY' sendiri?

3) APAkah JASA 'PIGGY' kepada negara ini? Apakah sumbangan 'PIGGY' kepada kaum Melayu, kaumnya sendiri dan kaum-kaum lain? Adakah 'PIGGY' beranggapan bahawa UNDI yang diperolehinya dalam PRU12 lepas kerana RAKYAT khususnya orang Melayu inginkan dia sebagai PEMIMPIN?

4) BERSIHkan parti RACISTnya itu? Bagaimana parti RACISTnya menyokong seorang YB ADUN Bukit Lanjan yang 'BERSEKEDUDUKAN' dengan LELAKI bukan SUAMInya dikatakan BERSIH?

5) Lupakah kita dengan PENYELEWENGAN status TANAH di Pulau Pinang dan Selangor yang diKAITkan dengan ahli-ahli PARTI RACIST ini hinggakan ada tunjuk perasaan oleh rakyat setempat?

Kegiatan RACIST si 'PIGGY' ini sebenarnya MUDAH sahaja untuk diPATAHkan.. Namun, oleh kerana UMNO sekarang ini 'MENYIMPAN' pesalah POLITIK WANG dalam parti, kot mana sekali pun UMNO tetap nampak BURUK!

INGAT! 'PIGGY' INI BUKAN SETIA PUN KEPADA TANAH AIR INI.. SEBAB ITULAH 'PIGGY' CENDERUNG MENJAJA BAHAN TANPA BUKTI SEPERTI MENJAJA CERITA DARI BUKU ‘Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times’ YANG PENULISNYA 'BERSEMBUNYI' DI SINGAPORK!

Malay should WAKE-UP against this 'PIGGY'! PAS and UMNO is no more reliable since they also have their own 'PENYELEWENGAN' cases among them!

Wallahualam..

2 comments:

Dal said...

Salam Tuan

"Why this 'PIGGY' thinks that he is a better leader than Tun Mahathir for Malaysia?" ... ini semua bermula sejak Anuar Durhaka mencari sokongan merampas negara. .... juga sejak Anuar Durhaka menarik kuda PAS untuk tunggangan of this 'PIGGY' son of Little Emperor of that Little Kingdom.

Mengesan bahawa Kuda PAS itu mempunyai pengikut fanatik (sanggup berbaring depan kereta raja) dan PKR adalah terdiri dari gerombolan maha-membenci-umno, 'PIGGY' mengatur langkah menggunakan Melayu untuk memerangi Melayu. PIGGY lets the Malays to fight his war against anything Malays .... especially against the DYMM Raja-raja Melayu.

Well of course PKR, thinking it is the boss, obliges. And PAS, falsely believing that it is fighting the cause if Islam, agrees to shelve its Islamic struggles, joins the camp, leaving most of its muslim brothers behind.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tepat sekali.. STRATEGI Melayu membenci Melayu..

Apabila ahli-ahli POLITIK Melayu yang BODOH dalam PAS dan UMNO taksub kepada kepentingan masing-masing, sekelip mata sahaja orang Melayu di negara ini akan menjadi PENGEMIS di tanah air sendiri!

Apakah kita masih mahu BELUM mahu belajar?

Sekiranya mahu berPOLITIK sekali pun, PASTIkanlah hak-hak Melayu, agama Islam, bahasa Melayu dan kedaulatan raja-raja Melayu dipertahankan!

BODOH!!!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS