DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, December 12, 2009

Perkara terang-terang TERMAKTUB dalam Perlembagaan Negara cuba dicabar pun kerajaan & UMNO masih buat BODO?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Semua MAKLUM bahawa fahaman KOMUNIS adalah satu-satunya fahaman yang menolak fahaman keagamaan dan bersikap lebih kepada kebendaan atau materialis.. Atas dasar itulah fahaman KOMUNIS tidak pernah meletakkan kepercayaan kepada Tuhan.. Malah mereka yang berfahaman KOMUNIS seboleh-bolehnya akan menghancurkan kepercayaan terhadap Tuhan dengan apa cara sekali pun.. Di Malaysia yang rakyatnya berbilang kaum dan agama, bukan ASING lagi idealisme KOMUNIS yang meresap ke dalam sebuah PARTI RACIST kaum pendatang yang seboleh-bolehnya cuba menafikan hak-hak orang Melayu dan agama Islam di negara ini..

Dalam KONTEKS Malaysia yang berbilang agama, puak yang berfahaman KOMUNIS ini tidak habis-habis cuba MELAGA-LAGAkan umat Islam dengan penganut agama-agama lain.. Agama Islam menjadi bahan PROVOKASI mereka kerana di rantau ini hanya Malaysia sahaja yang berani meletakkan Islam sebagai agama rasmi, mengadakan sistem Mahkamah Syariah dan menyemarakkan sistem kewangan Islam berasaskan Syariah.. Perkembangan ini sangat ditakuti oleh penganut KOMUNIS dalam PARTI RACIST tersebut kerana Islam yang berkembang akan menyekat pengaruh mereka untuk menguasai NEGARA ini..

Bukan perkara yang BARU jika ada antara penganut KOMUNISME dalam PARTI RACIST tersebut mempersoalkan tentang ketidak-seimbangan peruntukan kerajaan terhadap pembinaan MASJID berbanding dengan rumah ibadat agama lain.. Perkara ini sepatutnya tidak perlu pun menjadi ISU kerana Islam memang diishtiharkan sebagai agama rasmi negara ini.. Malah, dalam PERLEMBAGAAN NEGARA ini, semua Sultan-Sultan menjadi Ketua Agama Islam di negeri masing-masing sementara negeri-negeri yang tidak bersultan, YDP Agong menjadi Ketua Agama Islam.. Namun, ISU ini dibangkitkan dengan tujuan untuk membangkitkan KEBENCIAN terhadap Islam disamping secara tersiratnya sebagai cubaan untuk menyuntik fahaman KOMUNIS yang dianutinya..

Usaha penganut KOMUNIS dari PARTI RACIST tersebut menjadi lebih MUDAH kerana terdapat seorang pemimpin PAS yang sebenarnya nampak macam orang berfahaman FREEMASON, tapi diterima sebagai pemimpin oleh Lebai PAS yang TAKSUB nak kuasa.. Pemimpin tersebut seringkali mengeluarkan kenyataan yang kebanyakkannya tidak menyebelahi Islam tapi oleh kerana ramai Lebai PAS ni sebenarnya jahil agama sendiri, maka berapa KERAT aje yang memBANTAH pemimpin PAS tersebut..


http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1211&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm


BILA DIKATA LEBAI PAS NI JAHIL DAN BODOH AGAMA SENDIRI, TAHU PULAK MARAH?

-------------------------------------------------------------------------------

Satu lagi bentuk cubaan untuk mempertikaikan perkara yang sudah terMAKTUB dalam PERLEMBAGAAN NEGARA ialah apabila seorang peguam benggali OKU yang menjadi peguam kepada PELIWAT TERMASYHUR NEGARA cuba meminta kerajaan menimbang meminda Perlembagaan bagi menjadikan bahasa Inggeris sebagai bahasa rasmi kedua di negara ini.. Benggali OKU ini menyatakan sedemikian kerana TAK PUAS HATI sebab Mahkamah Rayuan menolak rayuan PELIWAT TERMASYHUR NEGARA tadi, dalam kes saman malu terhadap Tun Dr. Mahathir Mohamad berikutan memorandum rayuan yang dikemukakan adalah dalam bahasa Inggeris!


http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1211&pub=utusan_malaysia&sec=Parlimen&pg=pa_03.htm&arc=hive


Benggali OKU ini jugak sebenarnya berjawatan pengerusi dalam PARTI RACIST yang ramai penganut KOMUNISME tadi.. Oleh itu, memang kita TIDAK heranlah jika banyak permintaan bukan-bukan seperti ini disuarakan.. OBJEKTIF mereka adalah SAMA!


NAMUN, KITA HERAN DI MANA SUARA 'PAK-PAK JANGGUT' PEJUANG BAHASA MELAYU YANG BERDEMONSTRASI MENOLAK PPSMI DAHULU DALAM ISU INI?


Apa pun, kita TIDAK heran semakin banyak desakan-desakan MENGARUT seperti ini akan dikeluarkan dari masa ke semasa.. Ini kerana kerajaan sendiri yang memberikan RUANG seluas-luasnya untuk tujuan seperti ini melalui KONSEP 1 MALAYSIA..

Sebelum ini BLOG ini pernah menyatakan bahawa KERAJAAN TIDAK PERNAH BERTINDAK TERHADAP PENGANUT KOMINISME DALAM PARTI RACIST INI YANG MENYALAH-TAFSIRKAN KONSEP 1 MALAYSIA UNTUK MEMBUAT BERMACAM-MACAM TUNTUTAN MENGARUT..

Namun, oleh kerana para pemimpin kerajaan kita (dibaca jugak sebagai pemimpin UMNO yang 'MENGKAGUMI' Singapork) adalah terdiri daripada mereka yang suka PUBLISITI MURAHAN dan MENG'GLAMOUR'kan diri sendiri, maka segala tuntutan yang menyalahi PERLEMBAGAAN NEGARA dan 'MENYAKITI' hati orang Melayu ini dipandang SEPI atau pakat buat BODO aje la...........

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

apa nak heran dia orang semua tu sahabat pas- pas trpaksa tolak melayu/islam sprtimana kehendak dap.gapena(gabungan penulis nyanyuk) pula pula nak tolak bahasa inggeris
lantak pi la..pada malayu
unperfectstone53

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS