DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, December 25, 2009

Si 'PIGGY' sangat TAKUT jika orang Melayu memilikki semangat nasionalisme seperti Tun Mahathir


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Selamat Menyambut Hari KRISMAS kepada mereka yang beragama Kristian..

Kali INI kita ingin jelaskan kenapa si 'PIGGY' dari sebuah PARTI RACIST di negara ini begitu GALAK menyerang kepimpinan Melayu KHUSUSnya kepimpinan Tun Dr. Mahathir sebelum ini.. Agak-agak andalah, kenapa si 'PIGGY' ini berbuat demikian?

Seperti yang kita TAHU, PARTI RACIST pimpinannya adalah sebuah parti yang berakar-umbi daripada parti yang memerintah Singapura.. PARTI itulah yang menyebabkan Almarhum Tunku Abdul Rahman mengeluarkan Singapura dari Persekutuan Malaysia kerana mereka 'TIDAK BIASA DENGAN PEMERINTAHAN MELAYU' di negara ini..

Anda patut LIHAT sendiri bagaimana kepimpinan parti tersebut begitu MENGUASAI negara kecil itu dalam segenap SEKTOR.. Habis semua diBOLOTnya atas nama pegangan 'KIASUISME' yang dianutinya turun-temurun.. Kalau kat Malaysia, pasti si 'PIGGY' ini pasti akan mengatakan KRONISME, NEPOTISME dan sebagainya.. Namun, bila dia sendiri BUAT, tak apa pulak?

Sejarah ASAL pulau Singapura diUBAH mengikut selera mereka.. Malah, jika di negara ini pembangkang seperti 'PIGGY' begitu BEBAS memFITNAH dan berBOHONG terhadap kepimpinan negara ini, JANGAN harap si 'PIGGY' yang dimaksudkan boleh melakukan perkara yang sama terhadap kepimpinan parti pemerintah di Singapura!

Si 'PIGGY' sangat KHUATIR jika orang Melayu bersatu mempertahankan HAK-HAK mereka mengikut apa yang sudah TERMAKTUB dalam Perlembagaan Negara ini..Jika ini berlaku, boleh dikatakan si 'PIGGY' ini GAGAL untuk menjadikan Malaysia seperti Singapura seperti apa yang dikehendaki oleh 'GRAND MASTER'nya..

Kita IMBAS balik keGAGALan si 'PIGGY' untuk masuk Parlimen pada tahun 1999 bersama rakan baiknya, si Peguam OKU.. Itu sebenarnya perkara yang amat meMALUkan dan menJATUHkan MARUAH si 'PIGGY'.. Malah, pada masa itulah dia terpaksa TELAN AIR LIUR melihat pihak kerajaan dan ketua pembangkang adalah MELAYU! Untuk itu, dia sengaja buat KACAU terhadap Lebai PAS untuk meLEMAHkan mereka dan memberikannya peluang kembali ke Parlimen pada tahun 2004.. Oleh kerana Lebai PAS ni bukan CERDIK sangat, akhirnya dia berjaya..

Si 'PIGGY' hanya boleh BERJAYA jika ada ahli-ahli POLITIK Melayu sendiri mengKHIANATI hak-hak orang Melayu seperti yang telah pun terMAKTUB dalam Perlembagaan Negara ini.. Kalau kita TELITI betul-betul, baik UMNO mahu pun PAS, semuanya 2X5 dalam bab mengKHIANATI Melayu mengikut kehendak si 'PIGGY' ini.. Ini kerana merekalah yang 'MEMBUKA RUANG' kepada si 'PIGGY' ini dengan mengikut buta-buta apa kehendak PARTI RACISTnya..

-> Bukankah UMNO bawah PM ke-5 yang mengamalkan 'KETERBUKAAN' melampau hinggakan si 'PIGGY' ini BEBAS menjalankan agendanya?

-> Bukankah UMNO berDIAM diri bila si 'PIGGY' dan parti RACISTnya menggunakan slogan 1 MALAYSIA untuk mengHENTAM orang Melayu?

-> Bukankah UMNO berDIAM diri bila si 'PIGGY' menuduh pemimpin-pemimpin Melayu tertentu RASUAH sesuka hatinya sedangkan bila ada ahli parti RACISTnya kena CEKUP dengan SPRM, boleh pulak si 'PIGGY' ini mengatakan UMNO yang jadik dalangnya?

-> Bukankah UMNO dan PAS sama-sama berdiam diri bila parti RACIST ini mempersoalkan perkara-perkara yang sudah pun terMAKTUB dalam Perlembagaan Negara seperti Bahasa Melayu, Agama Islam dan Sultan-Sultan Melayu?

-> Bukankah Presiden PAS dahulu pernah mengeluarkan AMANAT yang mengHARAMkan kerjasama UMNO dengan orang bukan Islam dalam BN? Bagaimana pulak kerjasama PAS dengan si 'PIGGY' dan parti RACISTnya ini pulak? HALAL WAL TOYYIBA?

-> Bukankah Lebai dan USTAZAH PAS yang JAHIL sibuk nak mengGALAKkan pembukaan kandang-kadang BABI di Selangor dan Perak?

-> Bukankah Lebai dan USTAZAH PAS yang JAHIL yang memandai-mandai bagi gelaran 'KHALIFAH' kepada anak si 'PIGGY'? 'KHALIFAH' tuh dah 'POTONG' le BELUM?

-> Bukankah Lebai dan USTAZAH PAS yang JAHIL mengGALAKkan pemimpin parti RACIST mempermainkan ayat suci Al Quran sewenang-wenangnya sedangkan mereka tidak pun berIMAN dengannya?

Sebab itulah si 'PIGGY' begitu bermaharajalela kerana semuanya berpunca daripada keDUNGUan ahli-ahli POLITIK Melayu dalam UMNO dan PAS!

Si 'PIGGY' cuma TAKUTkan satu perkara sahaja.. Iaitu kebangkitan NASIONALISME Melayu dalam mempertahankan hak-hak mereka.. Sebab itulah si 'PIGGY' begitu BERUSAHA nak memBURUK-BURUKkan kepimpinan terdahulu yang cemerlang seperti kepimpinan Tun Mahathir kerana sifat NASIONALISME Melayu yang ada pada Tun Mahathir akan menjadi penghalang kepada cita-cita si 'PIGGY'..

Masalahnya, adakah UMNO dan PAS yang sepatutnya mewakili Melayu memilikki sifat seperti apa yang Tun Mahathir milikki? Sedangkan kedatangan 'GRAND MASTER' Lee Kuan Yew ke Malaysia pun kita lihat pemimpin UMNO dan PAS begitu TERHEGEH-HEGEH menyambutnya?

Generasi MUDA Melayu harus diberi kesedaran tentang perkara ini.. Bukan untuk mencetuskan keKACAUan, sebaliknya untuk mendidik mereka agar mempertahankan hak-hak mereka yang DAH tak seBANYAK mana pun sekarang ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS