DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, April 22, 2010

BN perlu mengatasi dua FAKTOR ini jika ingin menang BESAR di Hulu Selangor..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

MASA SEMAKIN SUNTUK....

Adakah rakyat Hulu Selangor sudah menetapkan pendirian? Adakah POLA pengundian memihak kepada BN atau PR? Adakah orang Hulu Selangor akan meRELAkan bukan orang tempatan menjadi WAKIL mereka semata-mata kerana hendak memenuhi NAFSU SERAKAH Penasihat PKR? Adakah orang Hulu Selangor yakin wakil yang mereka PILIH akan memahami kehendak mereka dan mampu mewakili SEMUA?

Gambaran yang diBERIkan seolah-olah akan ada KEJUTAN yang bakal berlaku.. Secara TRADISInya, Hulu Selangor adalah kawasan BN.. TIDAK ada sebab untuk TIDAK memBIARkan BN merampas kembali Hulu Selangor.. Namun, masih ada satu dua FAKTOR yang boleh diKATAkan tidak 'FAVOURABLE' kepada BN.. Ini adalah faktor selama INI yang jadik punca keKALAHan BN pada PRU 2008.. Jika faktor INI dapat diatasi dalam masa kurang 48 JAM sebelum pembuangan UNDI, nescaya BN akan menang BESAR di Hulu Selangor..

Faktor yang ingin kita KATAkan adalah faktor UNDI kaum bukan Melayu.. Kita telah sebut beberapa hari sebelum INI bahawa orang bukan Melayu khususnya kaum Cina dan India telah diracun HABIS-HABISan oleh para KUFFAR LAKNATULLAH dalam PKR dan DAP agar membenci UMNO atau mana-mana calon BN yang KONONnya menjadi proksi UMNO.. Mereka akan diLABELkan sebagai menjadi BALACI kepada UMNO atau lebih tepat lagi kepada orang Melayu.. INIlah satu bentuk BUDAYA yang dibawa oleh PKR dan DAP yang sebenarnya akan mengancam kuasa POLITIK Melayu tidak lama lagi jika tiada USAHA untuk memBANTERASnya..

BUDAYA ini timbul selepas mereka menyedari semakin ramai orang Melayu meninggalkan PKR.. Malah, KUFFAR LAKNATULLAH ini tidak segan memainkan ISU perkauman atau perbezaan ADAT RESAM hingga ada cium tangan orang yang lebih TUA atau pemimpin pun diperSOALkan dan jadik bahan PROVOKASI kempen.. Itu baru cium tangan, bukannya cium BONTOT pun? Samalah jika orang India menyentuh kaki orang yang lebih TUA walaupun bukan keturunan India sebagai tanda pengHORMATan.. Sebab itu mereka INI adalah KUFFAR LAKNATULLAH kerana mereka bukannya mengHASUT kerana sayangkan BUDAYA mereka sebaliknya orang yang mengHASUT ini bukannya ada BUDAYA pun! Nak kata India, dah jadik KRISTIAN?

Apa pun, HASUTAN ini akan berkesan terhadap terhadap golongan MUDA bukan Melayu yang KONONnya cuba memperjuangkan kesamarataan.. Perjuangan yang diINISIATIFkan oleh DAP sejak sekian LAMA ini sebenarnya berjaya mengHAKIS tentang sejarah pengorbanan orang Melayu yang meRELAkan kaum bukan Melayu turut sama menjadi sebahagian warganegara.. Tambah pulak, komponen BN seperti MCA, MIC dan Gerakan hanya berDIAM diri apabila DAP memainkan ISU sebegini untuk mengGOYAH kesatuan BN sedangkan MCA, MIC dan Gerakanlah yang menerima PADAH dalam arena POLITIK kerana diTOLAK oleh mereka ini.. Untuk itu, jika MIC ikhlas ingin wakil mereka MENANG, sila perBETULkan tanggapan sebegini yang WUJUD dalam pemikiran generasi MUDA anda!

Satu lagi FAKTOR yang menggusarkan adalah faktor POLA pengundia generasi MUDA Melayu.. Kalau dulu, orang tua-tua sering meNASIHATkan anak-anak mereka agar mencontohi RESAM padi, semakin TUA semakin berisi walaupun tunduk.. Sekarang ini, nampaknya dah anak-anak muda Melayu ini ikut RESAM buluh pulak.. Semakin tua, semakin TEGAK dan semakin KOSONG.. Ini jugak bukan FAKTOR yang 'FAVOURABLE' kepada BN khususnya UMNO.. Ini kerana UMNO dilihat semakin kurang sokongan generasi MUDA Melayu.. UMNO terpaksa bergantung kepada sokongan golongan muda 'ARTIFICIAL' yang KONONnya mengaku Melayu tetapi tak pernah sekolah pun kat bumi Malaysia ini? Malah, cara dia NAMAkan anak pun bukan cara atau ikut adat resam Melayu.. Dahla dia TAK MALU mengotorkan UMNO dengan BUDAYA POLITIK WANG?

Golongan muda Melayu merasa JELAK melihat golongan muda 'ARTIFICIAL' Melayu ini menguasai UMNO.. Nampak sangat mereka hanya mahukan KUASA, bukannya IKHLAS mahu membantu bangsa mereka sendiri.. Kita TAHU golongan muda 'ARTIFICIAL' ini di'IMPORT' dari luar UMNO dan bukannya berasal dari UMNO pun.. Malah tidak mustahil pun untuk kitakan golongan muda 'ARTIFICIAL' INI adalah HASIL persekongkolan golongan yang masih 'SAYANG'kan Penasihat PKR dalam UMNO.. Namun, yang NYATAnya UMNO masih GAGAL meraih sokongan golongan muda yang 'PIOR' Melayu kerana WUJUDnya golongan muda 'ARTIFICIAL' ini dalam UMNO..

INI dia faktor yang mampu mengGUGAT sokongan terhadap BN pada saat-sat akhir.. Faktor KAUM dan faktor generasi MUDA Melayu.. Jika kesemua KOMPONEN BN sepakat mahu mengatasi masalah INI tanpa ada POLEMIK berunsurkan POLITIK, nescaya BN akan MENANG bukan sahaja di Hulu Selangor, malah di mana-mana sahaja.. SOALnya, mampukah mereka berbuat demikian pada saat-saat akhir INI?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

apa yg risau sgt. dr m telah dijaja kesini kemari. pastilah berjuta juta rakyat yg terkenang budi baik dr mahatir menyelematkan kroni2 dan anak2nya pasti akan menyokong umno dan bn kan.
tunggulah menang kalah kerana dr mahathir. kalau bn menang bermaksud rakyat ok dengannya, kalau bn kalah bermaksud rakyat benci dia

Anonymous said...

terbukti BN menang maka hanjeng mcm ko tidak laku lagi...

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS