DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, April 20, 2010

Ketua Penerangan PKR kata Dr. Halili bukan CALON yang BAIK -> Kaki TONGGANG, penJUBOR dan berSEKEDUDUKAN tuh baik pulak?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Nampak sangat Ketua Penerangan PKR ni dah mengGELABAH.. Dia mengGELABAH apabila Dr. Halili Rahmat, bekas calon PKR sebanyak 2 kali PRU dan jugak bekas doktor peribadi Penasihat PKR sendiri telah mengishtiharkan KELUAR dari PKR dan menyertai UMNO.. Untuk 'COVER' dirinya yang telah mengGELABAH tuh, dia pun kenyataan KONONnya Dr. Halili bukanlah calon yang BAIK.. Satu kenyataan yang ternyata BODOH dan pasti akan menikam BALIK diri sendiri.. Ingatkan peguam BAR COUNCIL ni bijak-bijak, RUPAnya ada jugak kategori BAHLOL! KAH!KAH!KAH!

http://www.bernama.com.my/bernama/v5/bm/newsindex.php?id=491627

Cuba bandingkan Dr. Halili dengan calon PKR Zaid Ibrahim:-

1) Dr. Halili adalah anak tempatan Hulu Selangor dan menetap di Hulu Yam Baru sedangkan Zaid adalah calon PAYUNG TERJUN?

2) Dr. Halili pernah dua KALI menjadi calon PKR untuk Parlimen Hulu Selangor dan DUN Batang Kali sedangkan Zaid tuh orang Hulu Selangor pun TAK kenal?

3) Dr. Halili yang dua kali dicalonkan tidak PERNAH pun diKAITkan dengan aktiviti TIDAK berMORAL seperti minum ARAK dan JUDI lumba KUDA tetapi bagaimana pulak dengan Zaid?

4) Dr. Halili tidak pernah pun kedengaran MELOBI untuk jadik calon pada PRK kali INI tetapi kain RENTANG melobi Zaid Ibrahim dah NAIK sebaik saja SPR ishtihar keKOSONGan kerusi Hulu Selangor?

5) Dr, Halili dan bersama PKR sejak tahun 1999 lagi, sedangkan bila pulak Zaid mula menjadi ahli PKR? RASAnya Ketua Penerangan PKR pun masa tuh belum lagi jadik ahli PKR!

OLEH itu, janganlah cuba-cuba memperBODOHkan orang sangat.. Tambah pulak Hulu Selangor adalah kampung halaman dia sendiri.. Cubaan memperBODOHkan pengundi Hulu Selangor seperti yang dilakukan oleh Ketua Penerangan PKR pasti akan mengurangkan peluang PKR itu sendiri untuk MENANG.. Kalau dah tahu DIRI tuh orang LUAR, buatlah cara orang luar.. Jangan jadik JALANG atau SUNDAL macam kawan baiknya dari Bukit Lanjan tuh!

Selain kenyataan BODOH Ketua Penerangan PKR, seorang lagi yang turut SAMA membuat kenyataan BODOH adalah Naib Presidennya sendiri.. Kenyataannya berkenaan Dr. Halili ternyata BODOH apabila dia mengatakan Dr. Halili tidak dipilih mewakili PKR dalam pilihan raya kecil kerana beliau sendiri tidak berhubungan dengan penduduk tempatan selepas tewas pada pilihan raya umum 1999..

Bangang BENAR kenyataan ini.. Apakah Zaid Ibrahim calon PKR tuh selalu berHUBUNGan dengan penduduk tempatan Hulu Selangor sebelum dipilih jadik calon? Entah-entah, INI pertama KALI Zaid menjejakkan kaki ke Hulu Selangor.. Kalau bukan kerana dia jadik CALON PKR untuk PRK kali ini, tak adanya dia nak PIJAK kaki di Hulu Selangor tuh! Lebih BAIK layan TONGGANG sambil 'BETTING' kudanya kat Singapura berjaya menang 'RACE' atau tidak! KAH!KAH!KAH!

Mungkin Dr. Halili TIDAK begitu 'BAGUS' untuk parti POLITIK yang penuh dengan manusia TIDAK berMORAL seperti PKR.. Ye lah, orang seperti Dr. Halili tentu SUKAR untuk bergaul dengan orang yang ada KES 'menJUBOR' seperti Penasihat PKR, yang pernah TONGGANG seperti Zaid Ibrahim atau orang yang TIDAK malu berSEKEDUDUKAN dengan jantan Melayu macam ADUN Bukit Lanjan? Sudah tentu Dr. Halili tidak tahu apa TOPIK yang sesuai untuk jadik WADAH perbualan jika dia terpaksa bersua muka dengan mereka ini semua..

Kita percaya pengundi Hulu Selangor sebahagian BESARnya rasional.. Sedangkan pengundi DUN Manek Urai di Kelantan sebelum INI pun boleh bagi 'PUKULAN' kepada PAS kerana cuba memperBODOHkan mereka, takkanlah pengundi Hulu Selangor hanya menerima aje bila mereka diperBODOHkan sebegitu rupa oleh Ketua Penerangan PKR dan Naib Presidennya? Orang kata, kalau nak BODOHkan orang pun ada HADnya.. Ini telah pun terBUKTI apabila BN pun nyaris KALAH pada PRU 2008 kerana menantu PM masa tuh cuba nak memperBODOHkan rakyat! Kot nak kali nih giliran PKR nak merasa pulak, silakan..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS