DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, April 08, 2010

Penasihat PKR dan penghantar PASSPORTnya mainkan isu APCO, lenyap terus isu KES menJUBOR dan penDEDAHan 16 September..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

MP BN di Parlimen ternyata kurang BIJAK, mudah diperdayakan dan mementingkan DIRI sendiri.. INI kerana kita NAMPAK mereka langsung tidak SEDAR bagaimana mereka diperKOTAK-KATIKkan oleh PR hinggakan isu yang REMEH diperBESARkan dan diberikan PUBLISTI.. Adakah memang ini sebenarnya KUALITI ahli parlimen BN? Adakah mereka langsung tak MAMPU 'menyerang' pembangkang atau PR di Parlimen sebaliknya mereka merelakan diri sendiri dijadikan 'PUNCHING BAG'? MP BN di parlimen boleh diUMPAMAkan macam sekumpulan biri-biri yang jadi KELAM-kabut hanya kerana terlihat seekor anak SERIGALA yg masih kecil..

http://www.agendadaily.com/cms/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_1b63fcca-cabec5bb-154de0b0-d08a5a1a

Kita katakan sebegini kerana MP BN hanya menurut dan mengikut sahaja rentak PR dalam memBAHASkan sesuatu isu di Parlimen.. Cuba anda teliti isu APCO.. Adakah isu APCO itu dibangkitkan kerana ingin menjaga kepentingan RAKYAT atau sekadar TAKTIK pihak PR untuk mengalihkan isu lain yang 'MENAKUTKAN' mereka? Sedar atau TIDAK, isu APCO dibangkitkan hanya untuk menakut-nakutkan MP BN kononnya MP BN bersekongkol dengan Israel atau Yahudi sedangkan RAKYAT semua MAKLUM bahawa orang yang membangkitkan isu APCO ini sendiri iaitu Penasihat PKR jelas bersekongkol dengan Israel atau Yahudi di US?

-> Bukankah dia yang berKAWAN dengan PEMBUNUH rakyat Iraq iaitu Paul Wolfowitz dan ramai lagi di dalam Yayasan Future Foundation?

-> Bukankah KONCO-KONCO dia yang bertemu dengan Soros untuk mendapat pemBIAYAan bagi partinya?

-> Bukankah akhbar utama Israel The Jerusalem Post pernah menamakan dia sebagai PM baru Malaysia dalam akhbarnya?

-> Bukankah APCO sendiri sudah 2 kali membuat kenyataan menafikan penglibatan mereka dengan kerajaan Malaysia?

Namun semua FAKTA-fakta di atas seolah 'HILANG' akibat telatah MP BN sendiri yang GAGAL memanipulasikannya.. Malah, MP BN merasa SELESA mungkin kerana Menteri jaga Parlimen 'The HATCHET Man'telah memberikan JANJI MANISnya untuk menghadapkan ke kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen..

http://www.agendadaily.com/cmspreview/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_d3f0fc71-7f000010-1d956ad0-fff93f79

Namun itu langsung TIDAK menyekat Penasihat PKR dan konco-konconya di Parlimen untuk terus menggunakan ISU ini bagi mengaburi mata RAKYAT.. Malah, isu APCO ini telah berjaya meLENYAPkan terus tentang isu KES 'menJUBOR'nya dan isu pendedahan 16 September yang HANGAT diperkatakan sebelum ini.. Akhirnya isu-isu HANGAT yang dibawa oleh MP BEBAS tadi jadi hambar diSEBABkan keBODOHan MP BN sendiri yang GAGAL meMANIPULASIkannya dan ralit dok LAYAN kelentong Penasihat PKR dan konco-koncnya..

Ada lagi satu PERKARA yang MP BN lupa berhubung isu APCO ini..

Sebelum INI MP BN dari Rembau, si PESALAH POLITIK WANG turut sama memBAHASkan isu APCO ini dengan menDAKWA Penasihat PKR turut bersekongkol dengan APCO dan mempunyai hubungan dengannya.. Dakwaannya ini diBALAS oleh Penasihat PKR dengan mengatakan bahawa PESALAH POLITIK WANG turut bersubahat dengan APCO melalui penglibatan rakannya dalam Ethos Consultant yang mengaturkan satu 'government agreements' dengan Setiausaha Akhbar PM sendiri..

http://www.theedgemalaysia.com/political-news/162687-anwar-apco-pact-witnessed-by-pms-aide.html

Jika anda TELITI, ini merupakan satu SKRIP terancang yang telah diATUR dan direncanakan sebegitu BAIK sekali untuk memperdayakan Perdana Menteri dan kepimpinannya.. Selebihnya SILAlah fikir sendiri..

-> Kita TAHU hubungan Israel dan Yahudi dengan Penasihat PKR..

-> Kita TAHU hubungan PESALAH POLITIK WANG dengan Ethos Consultant..

-> Kita TAHU perkaitan Ethos Consultant dengan Kerajaan Malaysia bawah PM ke-5..

-> Kita TAHU dan AMAT TAHU hubungan Penasihat PKR dengan PESALAH POLITIK WANG melalui penghantaran PASSPORTnya..


Yang mungkin TIDAK TAHU atau TAK NAK AMBIK TAHU ialah PM kita dan barisan kepimpinannya serta MP-MP BN/UMNO.. Mungkin mereka berasa SELESA dengan segala bentuk PUJIAN, SLOGAN dan BODEKkan.. Senang CERITAlah -> KALAU ORANG TU SEBELUM INI BOLEH MEMPERDAYAKAN PAK MERTUANYA, APAKAH DIA TAK BOLEH PULAK MEMPERDAYAKAN PM YANG LANGSUNG TAK ADA HUBUNGAN DENGANNYA?

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

HANYA MEREKA YG BERDARAH KELING DAN DIPENUHI DENGAN DNA PARPUKARI JAMBAN AKAN TERGAMAK MEMBERI GAMBARAN YG BEGITU TIDAK TEPAT DAN TIDAK ADIL SAMA SEKALI KPD YAB TN HAJI KHAIRY JAMALUDDIN

DNA SPECIS NI ASALNYA DARI MALABAR INDIA. MEREKA TU PANDAI MELAKUKAN HAL DAN MENCIPTA PELBAGAI MASALAH DAN KEMUNDIANNYA MENGHADIAHKAN MASALAH TERSEBUT SEBAGAI 'PELURU HIDUP' KEPADA PENGGANTI MASING MASING.

AKAN TETAPI MUNGKIN ADA PENDEDAHAN YG LEBIH BESAR KELAK. MUNGKIN JUGA SI PENAUNG KELUARGA MALABAR NI AKAN DIKENALI SEBAGAI BAPA BANGKRAP MALAYSIA

TUNGGU DAN LIHAT

ENGKAU TAK TAO
AKU YANG TAO

UMNO ADALAH ANWAR
ANWAR ADALAH UMNO
DUA DUA HARUS BERTAUBAT

Detguaq said...

Jauh sekali Anon meroyang ala B A B I Gila. kj tu kacukan apa???

B A B I sendiri berdarah asalnya apa?
yennadey!!! anon yang buta hati! pandai tak boleh pakai, bodoh tak boleh ajar!

Buat penyendal gigi bolehlah!

Anonymous said...

Memang benar apa yg ditulis Tuan Peghati. Saya sependapat dgn Tuan.

Manusia yg Jernih Hatinya, Niat Baik, Sihat Fikirannya & Yakin kpd Allah & Rasulnya mampu mengaitkan menyimpulkan sesuatu peristiwa dgn sebabnya.

Hebat sungguh cabaran Najib & Muhyidin. Saya faham mereka di kelilingi MP2 keldai pilihan Dol & Kitol Jamaludin.

Paling malang sekali manusia pencacai angkat taik Haji Kitol Jamaludin. Ada Hati tapi bau bangkai. Ada Otak tapi brand keldai...lebih baik mati dari menyemak di dunia.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS