DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 08, 2010

Duit KOHILAL kena SONGLAP tapi Lebai PAS kata 'terSILAP pengiraan pelaburan'? Bodo MATEMATIK ke?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah KATA banyak kali.. Lebai PAS nih tak kurang jugak HEBATnya dalam bab 'SONGLAP-menyonglap' nih.. Cuba anda bagi diorang nih DUIT, kejap je DUIT anda akan hilang TAK ketahuan dan akhirnya HANGUS entah ke mana.. Kira OK jugakla kalau anda diJANJIkan syurga ke, pahala ke apa ke apabila anda memberikan DUIT kepada mereka.. Itu pun kalau anda YAKIN anda benar-benar menDAPATnya.. Yang SEDIHnya tuh, ada jugak DUIT dah HANGUS dikerjakan dek Lebai-Lebai PAS nih tapi HARAM takde pun TIKET ke syurga? KAH!KAH!KAH!

Apabila ada pihak mahukan penjelasan tentang ke MANA hilang duit RM45 juta wang KOHILAL, para Lebai PAS pandai pulak berDALIH dengan mengatakan KONONnya berlaku 'Silap Pengurusan'? Aik? Takkan begitu kot? Ingatkan Lebai-Lebai PAS nih bijak-bijak belaka? Kalau BAB keLEMAHan orang lain, bukan main lagi nak jadik 'CHAMPION'? Alih-alih bab keLEMAHan sendiri, pakat buat TAK tahu aje walaupun duit KOHILAL RM45 juta adalah milik 20 ribu ahlinya PAS sendiri? MALANG betulle sesiapa yang jadik ahli PAS? Duit HANGUS kena SONGLAP dek Lebai! KAH!KAH!KAH!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0608&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm

Kita HAIRAN kenapa Lebai PAS seolah-olah TIDAK berusaha untuk memberi penjelasan ke mana HILANGnya duit RM45 juta itu.. Macam perkara BIASA aje pada mereka dengan keHILANGan sebanyak itu.. Mungkin dah BIASA buat kot.. Almaklumlah, siapa kata Lebai PAS nih tak mengejar keDUNIAan? Kekadang tu lebih TERUK daripada orang yang diLABELkan mereka sebagai sekular, KUFUR dan sebagainya.. Kalau mengikut Islam, Lebai PAS patut memberikan penjelasan ke mana LESAPnya duit pelaburan RM45 juta seJUJUR-jujurnya.. Malah, semua patut TAHU ke mana duit KOHILAL dilaburkan hingga lesap RM45 juta? Patutnya ada 'SURUHANJAYA DIRAJA' atau 'KERTAS PUTIH' untuk kes ini! KAH!KAH!KAH!

Ini bukan pertama KALI kes Lebai PAS lesapkan DUIT kemudian buat TAK tahu aje.. Jika anda masih ingat kes DERMA untuk balu-balu Memalu dahulu, LENYAP tanpa kesan jugak? Sampaikan Si Mat Sabu dikejar dek balu-balu Memali ke kereta Mercedesnya kerana mereka MARAH duit DERMA lesap entah ke mana.. Bagaimana pulak dengan DERMA Jihad, Tabung Serambi Mekah dan sebagainya? Adakah semua DUIT-duit ini sampai kepada golongan SASAR atau lesap dalam poket para Lebai PAS dengan alasan 'GUNA untuk perjuangan PARTI'? KAH!KAH!KAH!

Lebai PAS memang LEMAH dan BODOH bab pengurusan tetapi mereka enggan mengakuinya.. Sebab itulah anda lihat di Kelantan dan Kedah bagaimana Kerajaan Negeri seolah-olah lepas TANGAN dan membiarkan agenda pembangunan untuk RAKYAT dilakukan oleh Kerajaan Pusat.. Khususnya di Kelantan, anda boleh lihat sendiri bagaimana keGAGALan Lebai PAS menguruskan perkhidmatan bekalan AIR dan konsesi BALAK negeri.. Akhirnya duit lesap berJUTA-juta RM, Lebai PAS makin KEMBONG PEROT, rakyat dok kurus melidi macam tu jugak.. Lepas tuh SALAHkan orang lain.. MUDAH sangat hidup diorang..

Ahli-ahli PAS sebenarnya beruntung pasal Lebai PAS kalau SONGLAP duit pun cuma takat juta-juta RM aje.. Itu pun kalau ada penDEDAHan.. Yang masih simpan dalam LACI masih banyak lagi.. Sebab itulah jangan terpedaya dengan IMEJ atau penampilan Lebai PAS yang KONONnya naik kereta kecik atau motor aje jumpa RAKYAT tetapi rumah masing-masing BESAR macam istana.. Belum masuk lagi bab Lebai-Lebai PAS yang ada rumah di negeri-negeri LAIN pasal takut RAKYAT tahu mereka sebenarnya MEWAH! Ye la.. Mana ada ahli POLITIK yang nak hidup dalam rumah BESAR reban ayam kan? HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

Husein Sastro said...

Wah...itu yang membodoi orang bodo, nanti dosa besar sekali tu.... dimata Allah..
Rawatlah orang bodo asal jujur, dari pada rawat orang pandai banyak akal suka rugikan orang lain.....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS