DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, June 14, 2010

Lebih BAIK tengok gelagat LEMBU sekandang daripada menghadiri MUKTAMAR Lebai-Lebai itu....


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Adalah LUMRAH jika kita menghadapi mana-mana perhimpunan TAHUNAN parti POLITIK, apa yang kita akan DENGAR adalah kata-kata MERAPU, menghasut dan memperBODOHkan para hadirin.. Walau apa pun NAMA perhimpunan tersebut samada Perhimpunan Agung UMNO, Konvensyen PKR atau MUKTAMAR PAS, semuanya bergantung kepada keBIJAKsanaan pemimpin mengendalikan parti masing-masing.. Kalau pemimpin parti BODOH, maka perhimpunan TAHUNAN parti tersebut pun akan keLIHATan BODOH dan mereka yang menghadirinya pun diLIHAT bodoh seMACAM le..

Kali INI, MUKTAMAR PAS telah 'mengHIDANGkan' kepada kita isu-isu yang KITA tak tahu samada nak memperBODOHkan hadirin ATAU sengaja nak TUNJUK bahawasanya pemimpin mereka memang BODOH:-

1)Pas akan terus berdemonstrasi untuk manipulasi 'mood' rakyat

Antar SEBAB kita hilang rasa HORMAT dengan Lebai PAS adalah kerana mereka BEGITU menyanjung pemimpin yang jelas BODOH dan menjadi pemimpin PARTI bukan kerana dia TAU buat KERJA, sebaliknya kerana pandai berCAKAP kosong.. Seorang pemimpin PAS yang 'DILANTIK' (Pasal dia nih dulu berTANDING Timbalan Presiden tetapi KALAH - nak JAGA air MUKA dia maka Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pun bagilah dia JAWATAN)telah mengatakan Pas akan terus mengadakan demonstrasi jalanan untuk memainkan 'mood' rakyat supaya membenci BN sehingga ke pilihan raya umum ke-13 akan datang..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0613&pub=utusan_malaysia&sec=Terkini&pg=bt_10.htm&arc=hive

Hanya orang BODOH atau BAHLOL (perkataan Penasihat PKR) yang akan mengatakan sedemikian.. Dia menyangka RAKYAT dah tak ada kerja hingga asyik nak berDEMONSTRASI macam di Thailand? Apakah dia INGAT 'mood' RAKYAT memang SUKA dengan demonstrasi tanpa SEBAB? Apakah dia INI yang sering kali 'terBUANG' dari mana-mana kawasan PILIHANRAYA menganggap LAYAK bercakap bagi pihak RAKYAT? KONONnya BN dikatakan mengamalkan RASUAH tetapi KITA tak LUPA kisah DIA nih dikejar dek balu-balu Memali pasal kes LESAPnya duit Tabung Memali? Jadik, adakah seseorang yang pernah diKEJAR seperti INI dan pernah jugak diCEKUP berKHALWAT seperti DIA nih layak bercakap sedemikian RUPA?

2)Nik Aziz tegur perwakilan persenda PM

Antara KARAKTER menarik untuk diperhatikan dalam Muktamar PAS sudah tentu Pok Nik 'ALAHISSALAM'.. Kali INI Pok Nik 'ALAIHISSALAM' telah menegur menegur sikap perwakilan Muktamar Tahunan parti itu yang mengejek Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor kerana ia bertentangan dengan ajaran Islam.. Katanya, "Saya dengar semalam daripada perwakilan guna perkataan-perkataan yang... hendak seronok bolehlah, tetapi menyakitkan hati tidak usahlah guna.. Ada sebut semalam, Rosmah suami Najib, apa perkataan itu.. "Najib semestinya lelaki, kenapa kita kata perempuan suami Najib, hendak seronok boleh tapi menyakitkan hati.. "Kalau menyakitkan hati apa jadinya, seronok tapi dendam sampai akhir. Tutuplah perkara macam itu,"

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0614&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_11.htm

Syabas kita UCAPkan kepada Pok Nik 'ALAHISSALAM' kerana TEGURANnya itu.. CUMA kita masih INGAT lagi tentang DOA PECAH PERUT oleh Pok Nik sendiri terhadap DS Najib.. Kita jugak TIDAK lupa tentang beRATUS kali solat HAJAT yang diadakan KONONnya nak mintak Allah SWT turunkan BALA kepada para pemimpin UMNO.. Kita jugak TAK lupa bagaimana Pok Nik pernah mengatakan Tun Mahathir TAK tahu baca Al QURAN kemudian menarik BALIK dengan mengatakan "Ambo terTIDOR".. Kita jugak TAK lupa tentang SIKAP Pok Nik 'ALAHISSALAM' yang berDIAM diri apabila Lebai-Lebai PAS memFITNAH Tun Mahathir sebagai FIRAUN, tengok VIDEO lucah dengan CUCUnya dan pengHINAan terhadapnya dalam buku 'SHIT'.. Kita memperINGATkan balik bukan kerana DENDAM tetapi kerana betapa LUNYAInya ingatan Pok Nik nih.. HE!HE!HE!

Banyak LAGI perkara-perkara BODOH yang diTUNJUKkan oleh Lebai-Lebai PAS semasa MUKTAMAR mereka.. MALASlah nak memperkatakan.. Buat APA nak memperkatakan tentang perkara yang jelas memaparkan keBODOHan mereka demi mengejar keKUASAan POLITIK? Sebagai perumpamaan, ADALAH LEBIH BAIK TENGOK GELAGAT LEMBU SEKANDANG DARIPADA MENGHADIRI MUKTAMAR LEBAI-LEBAI INI.. Nak lagi SERONOK, mungkin lembu sekandang itu kita boleh pakaikan dengan serban, JUBAH, kopiah, TASBIH dan sebagainya.. HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

waqasch98 said...

Here you have to write yourself something good as per topic where you are giving comments and as per assignment ... at least 1 to 2 lines longer ... You must have to write your assignment URL anywhere while posting your ad. It can be Assignment Main URL: or any Assignment Inner Page... URL ( http://www.translation.pk/urdu-translation.html ):

Regards,
M.Waqas Anwar-9470
http://www.translation.pk

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS