DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 15, 2010

Pemimpin No.1 Pakatan Pembangkang - Bukan TAK MAHU tapi memang TAK LAYAK pun!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tak tahulah betapa RAMAI yang kena 'KENCING' kali ini tetapi kalau diFIKIRkan tentang Lebai-Lebai PAS nih bukannya CERDIK mana pun, maka KITA taklah hairan sangat kalau diorang terTIPU.. Dah BANYAK kali kita katakan, sePANDAI mana pun seseorang itu, kalau masuk PAS aje AUTOMATIK mereka akan jadik lebih BODOH berbanding dengan orang yang sememangnya BODOH.. Oleh itu kita TANYA sekali lagi, BETUL ke anda rasa Pok Nik 'ALAIHISSALAM' tidak mahu jadi orang no.1 pakatan pembangkang kerana merasakan Penasihat PKR lebih LAYAK? HE!HE!HE!

Kalau ikut kenyataan MEDIA, Pok Nik 'ALAHISSALAM' mengatakan "Saya tak mahu jadi orang nombor satu, walaupun ada orang yang mencadangkan saya begitu. Dari dulu lagi saya sentiasa menyebut orang paling layak ialah Anwar sebab dialah orang yang telah lalui tahap peperiksaan (ujian) fizikal dan mental.. Kalau orang lantik saya, saya akan beri pada dia.." Pok Nik jugak mengatakan Penasihat PKR juga lulus daripada segi MORAL! KAH!KAH!KAH!

http://www.bernama.com/bernama/v5/bm/newspolitic.php?id=505692

Mungkin pakar-pakar KESIHATAN patut buat imbasan MRI kat otak Pok Nik.. Almaklumlah, pada USIA sebegini ditambah pulak dengan KURANGnya penggunaan OTAK dalam melakukan kerja seharian sebagai MB selama 20 TAHUN lebih, sudah tentu ada FAKTOR kesihatan yang patut diberi pertimbangan untuk orang TUA nih.. HE!HE!HE!

Kita terINGIN sangat nak TAHU apakah yang diMAKSUDkan dengan 'UJIAN' yang telah dilalui oleh Penasihat PKR seperti yang dimaksudkan oleh Pok Nik? Ya, memang Penasihat PKR pernah masuk JEL Sungai Buloh, tetapi itu ATAS keSALAHannya 'menJUBOR' orang? Dia diBEBASkan bukan kerana dia TIDAK berSALAH, sebaliknya kerana keSILAPan remeh semasa pengHAKIMan sedangkan 3 Hakim Mahkamah Rayuan SEPAKAT mengatakan Penasihat PKR memang terlibat dengan AKTIVITI 'menJUBOR'? Malah, SEL penjara Penasihat PKR di Sungai Buloh JAUH lebih ISTIMEWA berbanding sel PENJARA orang yang melakukan keSALAHan setimpal dengannya? Jauh benar kalau NAK banding dengan Mandela!

Untuk kes 'menJUBOR' kali KEDUA pulak, dia BEBAS menangguhkan tarikh perBICARAan hingga boleh dijadikan REKOD dalam Malaysia Book Of Record! Dia jugak BEBAS melakukan keSALAHan mengHINA mahkamah secara TERBUKA dengan memperSOALkan kesnya yang masih dalam perBICARAan dalam ceramah-ceramah POLITIKnya sedangkan orang yang di'MANGSA'inya langsung TIDAK diberikan peluang sedemikian RUPA? Sebab itulah diSARANkan Pok Nik menjalani ujian MRI.. Hanya orang yang ADA masalah OTAK sahaja mengatakan 'KEISTIMEWAAN' sebegini sebagai 'UJIAN'..

BerHUBUNG dengan penolakkan Pok Nik 'ALAHISSALAM' untuk jadi orang no.1 pakatan pembangkang, TERUS-terang katalah, Pok Nik memang TAK LAYAK pun! Nak TAHU kenapa? Adakah Pok Nik meRASAkan dia akan diTERIMA oleh kepimpinan parti KIASU RACIST La'anatullah (pinjam ISTILAH YB Zul Kulim) jika dia dilantik sebagai orang no.1 pakatan pembangkang? Adakah kepimpinan parti KIASU RACIST La'anatullah berBESAR hati meRELAkan Pok Nik menjadi KETUA mereka sedangkan mereka TAHU orang TUA nih sebenarnya GAGAL sebagai MB di Kelantan? Adakah mereka sanggup jadik PENGIKUT kepada Pok Nik? HE!HE!HE!

Untuk menjadik orang no.1 pakatan pembangkang, anda seHARUSnya meRELAkan diri anda 'diPERKUDAkan' oleh kepimpinan parti KIASU RACIST La'anatullah tersebut.. Kepimpinan parti KIASU RACIST La'anatullah INI pun TAHU mereka kena JAGA HATI penyokong mereka.. Dah TENTU mereka TAK RELA diketuai oleh pemimpin semacam Pok Nik.. NAYA aje kena PELANGKUNG dengan penyokong sendiri.. Jika nak berKETUAkan pemimpin Melayu sekalipun, DAH tentu mereka akan ambil seseorang yang diKENALi dan mempunyai banyak 'CABLE' dalam dan luar negara.. Jika pemimpin Melayu ITU ada masalah, lagilah mereka SUKA pasal mereka pasti akan 'memperKUDAkan' pemimpin Melayu tersebut ikut kehendak mereka!

Lebai-Lebai PAS yang meRASAkan KONONnya Pok Nik nih berSIFAT rendah DIRI, 'LOW PROFILE'atau sebagainya patut TANYA balik kepada DIA:- Kenapa dia ENGGAN lepaskan jawatan MB Kelantan walaupun terBUKTI dia GAGAL dan sekadar tau MAKAN GAJI BUTA? Itu tak KIRA lagi KRONISME anak-BERANAKnya dalam PMBK dan Kerajaan Negeri.. Kalau NAK samakan dengan Ghandi pun KENA ingat jugakla Ghandi tuh JALAN kaki aje mana NAIK Mercedes! HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

Wake UP! said...

Nik Aziz ni cara cakap macam orang ada sakit mental.

Patutlah dia sokong Anwar si mental tu sangat.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS