DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, June 18, 2010

Perangai KOMUNIS dan KIASU parti RACIST La'natullah terserlah untuk menjadikan Malaysia negara KOMUNIS versi BARU..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Dengan merujuk kepada NEGARA jiran kita yang KIASU di selatan tanah air, adalah semakin JELAS bahawa parti 'RACIST' La'anatullah di NEGARA kita semakin BERANI cuba memporak-perandakan NEGARA ini dan berusaha untuk menJADIkan negara ini seperti NEGARA jiran kita yang KIASU di selatan tanah air di BAWAH satu REJIM.. Kita KATAkan sedemikian kerana perSAMAan ketara antara mereka adalah mereka suka MENYAMAN mana-mana pihak yang dianggap MUSUH POLITIK mereka.. Kali INI, dua bekas ADUN mereka yang keluar dari parti akan diSAMAN kononnya mereka telah melanggar KONTRAK..

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/6/17/nation/6489304&sec=nation

Kita TIDAK tahu BENAR atau TIDAK wujudnya KONTRAK sedemikian.. Namun, dalam sistem DEMOKRASI, jika meLOMPAT parti dikatakan mengKHIANATI demokrasi, adakah WUJUDnya kontrak sedemikian TIDAK dianggap melanggar DEMOKRASI? Jika wakil rakyat keluar menjadi ADUN BEBAS kerana partinya GAGAL memberikan 'SUPPORT' untuk dia berkhidmat kepada rakyat di kawasannya, adakah ITU bertentangan dengan DEMOKRASI? Dalam KES sedemikian, MUSTAHIL seseorang wakil rakyat DAPAT memberikan KHIDMAT jika parti POLITIK 'RACIST' La'anatullah INI lebih sibuk berPOLITIK dan kerja mereka DOK salahkan orang LAIN aje tapi DIRI sendiri tak tahu buat KERJA?

Cuba anda RUJUK balik sejarah Parti KOMUNIS Malaya(PKM) 40 tahun dahulu.. Bukankah mana-mana ahli PKM yang meninggalkan parti akan diTEMBAK, diSEKSA dan diBUNUH walaupun mereka seBANGSA atau mempunyai hubungan keKELUARGAan? Dalam dunia MODEN, sudah tentu IDEOLOGI ini tidak boleh dipakai dalam sebuah negara DEMOKRASI, namun TINDAK-tanduk mereka masih SAMA -> dalam bentuk SAMAN-menyaman pulaklah.. INI sekaligus memBUKTIkan parti POLITIK 'RACIST' La'anatullah INI merupakan WARISAN TURUN-TEMURUN PKM yang telah memBUNUH banyak RAKYAT negara INI khususnya orang Melayu!

Selain itu, mereka JUGAK menJALANkan kegiatan SUBVERSIF dengan masuk ke IPT dan mengHASUT para pelajar kita dengan FITNAH yang TIDAK dipastikan keBENARannya.. Ini jugak SAMA dengan TAKTIK yang diGUNAkan untuk mengGERAKkan demonstrasi pelajar semasa ZAMAN almarhum PM Tun Razak dahulu.. Para pelajar semasa itu diHASUT dengan cerita KONONnya ada orang mati KEBULURAN di Baling dan banyak lagi cerita BOHONG.. Kali INI pulak mereka mengHASUT para pelajar KONONnya berlaku keTIDAK-SAMArataan antara KAUM dan AGAMA di negara INI.. Hasutan INI mereka lebih diTUJUkan kepada pelajar Melayu dalam BIDANG pengajian SAINS POLITIK agar suatu hari nanti mereka akan mengundi parti POLITIK 'RACIST' La'anatullah INI..

Akhirnya akan LAHIRlah satu bentuk GENERASI yang tidak berSYUKUR dan tidak berterima-kasih kepada kerajaan yang telah menyediakan segala macam keperluan untuk mereka menuntut ILMU.. Para pelajar yang diHASUT ini akan diAJAR untuk meLUPAkan segala bentuk bantuan seperti PINJAMAN pelajaran, prasarana IPT, buku-buku BANTUAN dan segala bentuk kemudahan yang telah kerajaan berikan.. Apabila ada pilihanraya, para PELAJAR ini akan diUSUNG bersama-sama bagi berKEMPEN dan berPOLITIK hingga lupa pelajaran.. Malah para pelajar INI akan di'BACK-UP' oleh parti POLITIK 'RACIST' La'anatullah INI jika diambil tindakkan oleh pihak IPT..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0618&pub=utusan_malaysia&sec=Mahkamah&pg=ma_06.htm&arc=hive

KITA tak tahu apa akan JADIK dengan mereka INI.. Dah la belajar SAINS POLITIK, kursus yang langsung tak membantu memMAJUkan NEGARA! Kot belajar Sains NUKLEAR ke, Bio-Teknologi ke atau Teknologi NANO ke boleh jugak menyumbang kepada NEGARA! Yang RUGInya adalah NEGARA jugak dalam bentuk sumber MODAL INSAN.. Kita tak TAHU jenis MAK-bapak mereka INI, namun jika mereka TIDAK berSETUJU dengan anak-anak mereka, adalah diGALAKkan memBANTAI anak-anak seperti INI dengan batang BESI atau KELULI bersama dengan pengHASUT dari parti POLITIK 'RACIST' La'anatullah INI .. Pelajar OKU pun mampu menyumbang kepada NEGARA, yang BAHLOL sihat walafiat macam ni pulak menyusahkan orang? JENIS pelajar macam ni lah sek-sok NANTI yang disukai oleh Penasihat PKR sebagai MANGSA aktiviti 'menJUBOR'nya!

Kita WAJAR mengucapkan JUTAAN terima KASIH kepada Menteri Pengajian TINGGI yang hanya memBIARkan sahaja keadaan seperti INI berlaku.. Malah, ucapan yang SAMA jugak patut diTUJUkan kepada banyak Menteri lain seperti Menteri Dalam Negeri dan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang mana para Menteri INI adalah WARISAN Menteri-Menteri daripada PM sebelumnya yang GAMBAR TIDOnya tersebar serata DUNIA.. Kita SARANkan para Menteri INI terus buat BONGOK dan bersama-sama mengHANCURkan negara INI secara tidak langsung bersama-sama parti POLITIK 'RACIST' La'anatullah INI..

Wallahualam..

1 comment:

Wake UP! said...

Keganasan DAP iaitu parti PKM versi baru tidak patut dibiarkan berleluasa.

Kalau mereka suka menyaman, kerajaan pun patut menyaman mereka.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS