DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, November 03, 2010

Apakah pegangan agama Lebai PAS yang memBIARkan si KAFIR mengKAFIRkan orang Islam lain?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Betapa MUDAHnya orang ISLAM di negara ini diKAFIRkan oleh orang KAFIR sendiri? Takrifan untuk orang ISLAM menjadi KAFIR di Malaysia sangat MUDAH.. Jika anda TIDAK bersekongkol dengan Lebai PAS dan anda diKAFIRkan oleh sekutu KAFIR mereka DAP La'anatullah, maka secara AUTOMATIKnya anda sudah jatuh KAFIR dan dikira keluar daripada ISLAM.. Walaupun anda mengamalkan semua 5 Rukun Islam dan percayakan 6 Rukun Iman, anda tetap dikira KAFIR kerana telah diKAFIRkan oleh KAFIR DAP La'anatullah kerana mereka SEKUTU Lebai PAS yang menganggap diri mereka lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain..

Menurut laporan, DAP La'anatullah telah sewenang-wenangnya mengKAFIRkan orang Islam terutamanya penyokong UMNO semasa mereka berKEMPEN di DUN Galas..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1103&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_06.htm

Pendedahan mengenai perkara itu dibuat Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam yang mendakwa perbuatan Kit Siang itu berlaku di hadapan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa berceramah di Rancangan Pemulihan Tanah (RPT) Kesedar Sungai Terah, Gua Musang.. Dengan KATA lain, 3 juta ahli UMNO sedah pun diKAFIRkan oleh si KAFIR.. Bagaimana pulak dengan berjuta-juta PENGUNDI Islam yang mengundi UMNO dalam PRU sebelumnya? TIDAKkan mereka jugak jatuh KAFIR jika menurut HUKUM yang dikeluarkan oleh si KAFIR yang 'BERAK TAK BASUH' ini?

Kita telah TEGASkan sebelum ini betapa BAHAYAnya DAP La'anatullah ini bukan sahaja kepada umat Islam malah kepada keseluruhan bangsa Melayu di negara INI.. Lupakah anda semua bagaimana rejim Yahudi di Israel sering melaga-lagakan umat Islam Palestin sesama sendiri hingga mereka ENGGAN bersatu-padu walaupun demi negara mereka? STRATEGI yang samalah diguna pakai oleh DAP La'anatullah di negara INI.. Apakah Lebai PAS seperti Pok Nik 'ALAHISSALAM' yang dah banyak kali masuk ICU beranggapan bahawasanya DAP La'anatullah ini mampu menjaga KEBAJIKAN umat Islam sepeas Pok Nik 'bermastautin di dalam TANAH' kelak?

Pemikiran POLITIK Lebai PAS jugak hanya WUJUD di negara INI.. Ada 1.8 bilion umat islam di seluruh DUNIA.. Lebai-Lebai PAS yang cuma beratus ribu orang tu tidak pun sampai 0.01 peratus daripada keseluruhan umat ISLAM di dunia ini.. HAKIKATnya, keMUSNAHan yang bakal dibawa oleh Lebai PAS sangat DAHSYAT kerana cuma Lebai PAS sahaja yang sanggup bersekongkol dengan KAFIR La'anatullah dan mengGALAKkan si KAFIR yang sudah KAFIR sejak azali itu mengKAFIRkan orang Islam lain! DUN Galas terlampau KECIL untuk menjadi medan KAFIR mengKAFIRkan orang Islam lain.. Apatah lagi untuk Lebai PAS menjadi JAHILIYYAH bersorak-sorai melihat si KAFIR La'anatullah mengKAFIRkan orang Islam lain..

- PERNAHkah kita melihat PM Israel Benjamin Netanyahu berdiri di sebelah PM Palestin Mahmoud Abbas mengKAFIRkan umat Islam HAMAS?

- PERNAHkah kita melihat mantan Presiden US George HW Bush berdiri di sebelah Hameed Karzai mengKAFIRkan umat Islam TALIBAN?

Rasanya TAK perlu pun kita merujuk Al Quran atau pun mana-mana KITAB untuk memBENARkan perbuatan yang jelas SALAH dan di luar keWARASan manusia yang beragama.. Pernah ke kita terdengar atau terbaca seorang penyembah TUNGGUL berdiri di samping seorang bukan penyembah TUNGGUL mengKAFIRkan seorang penyembah TUNGGUL lain? Seorang Kristian sudah tentu tidak akan mengKAFIRkan seorang Kristian yang lain di hadapan seorang bukan Kristian.. Begitu JUGAKlah dengan apa-apa agama sekali pun.. Dengan KATA lain, Lebai PAS telah melakukan sesuatu yang bukan sahaja terkeluar daripada KONTEKS agama Islam, malah terkeluar TERUS daripada KONTEKS manusia yang berAGAMA!

Memadaikah sahaja dengan membuat laporan POLIS terhadap pemimpin DAP La'anatullah tersebut? Sebagai orang ISLAM dan sebagai sebuah penduduk sebuah negara yang meletakkan Islam sebagai agama RASMI dalam Perlembagaan Negara, adakah kejadian tersebut boleh diselesaikan dengan laporan POLIS? Adakah menCUKUPi dengan bantahan KERAS Mufti Perak atau suara-suara 'PENGECUT' mufti-mufti negeri LAIN? Adakah memadai dengan 'AMARAN KERAS' oleh Menteri KDN? Perbuatan tersebut dilakukan di hadapan khalayak RAMAI dan sudah tentunya di hadapan umat Islam.. Adakah setakat itu sahaja yang TINDAKKAN yang termampu oleh pihak berkuasa?

Sebelum ini pun dah diDEDAHkan bagaimana Pengerusi DAP membuat laporan POLIS terhadap Sultan Muhammad V.. Kali ini Lebai PAS telah meletakkan diri mereka sebagai penDERHAKA, bukan sahaja kepada para Sultan, malah kepada agama ISLAM itu sendiri!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS