DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, November 01, 2010

Why Kelantanese should chase out DAP from their state!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kelantan merupakan negeri di Malaysia yang mempunyai penduduk Melayu majoriti sehingga 95%.. Malah, Kelantan yang digelar oleh banyak majalah 'TRAVEL' sebagai "The Cradle of Malay Culture" seharusnya berBANGGA dengan gelaran tersebut.. Jika anda bertemu individu keturunan Cina, India dan Thai di Kelantan, anda akan terKEJUT jika mendapati mereka mampu bertutur Bahasa Melayu loghat Kelantan dengan FASIH.. Jauh lebih BAIK daripada sesetengah pemimpin DAP di Ipoh, Klang, KL atau Pulau Pinang.. Dah le KURANG AJAR, tak RETI BAHASA pulak tuh!

Oleh itu, rakyat Kelantan seharusnya SEDAR bahawa DAP adalah merupakan ANCAMAN kepada jatidiri dan nilai-nilai BUDAYA rakyat negeri ini.. Pembawaan BUDAYA POLITIK DAP akan meMUSNAHkan sama sekali nilai-nilai ukhuwah dan perpaduan antara kaum di Kelantan.. DAP sebenarnya hanya mahu menunjukkan bagaimana mereka berjaya memperKUDAkan kepimpinan sebuah negeri yang MAJORITInya Melayu.. Jika rakyat Kelantan berjaya diTUNDUKkan, ini akan menjadi PENANDA ARAS kepada mereka bagaimana hendak menaklukki seluruh umat Melayu di negara INI..

DAP adalah sesuatu yang ASING di dan tidak diTERIMA di negeri ini.. Pendokong kuat DAP terdiri daripada kaum Cina pun sukar untuk menerima BUDAYA POLITIK KIASU dan RASIS yang dibawa oleh mereka di negeri INI.. Orang Melayu lagilah.. Apa jasa DAP kepada orang Melayu? Kalau Lebai PAS yang memerintah negeri Kelantan lebih 20 tahun pun GAGAL hatta untuk bina sebuah MASJID, apa pulak JASA sebuah parti RASIS yang terBUKTI begitu ASING dan gaya mereka berPOLITIK jelas seperti mana gaya KOMUNIS menyebarkan DAKYAH mereka pada zaman DARURAT dahulu?

Kali INI semasa PRK DUN Galas, mereka telah memBAWA isu yang bukan kena mengena dengan isu rakyat tempatan hinggakan menCETUSkan perGADUHan..

http://www.agendadaily.com/cmspreview/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_346e4040-7f000010-1d956ad0-59002517

APA gunanya memBAWA isu seorang Cina yang dikatakan MATI terBUNUH di Plaza Masalam, Shah Alam ke sebuah kawasan DUN yang langsung tak ada KAITAN? Tujuan mereka hanyalah untuk memecah-belahkan masyarakat di DUN Galas dan cuba memperBODOHkan rakyat Kelantan agar berSIMPATI dengan mereka.. Jika rakyat Kelantan berSIMPATI, sekaligus mereka akan mengatakan Melayu Kelantan juga berSIMPATI dengan perjuangan DAP! Kita HAIRAN Menteri KDN memandang REMEH perkara ini sedangkan KES ini masih lagi dibicarakan di MAHKAMAH dan tuduhan mengHINA MAHKAMAH boleh diambil terhadap mereka yang terbabit..

DOSA DAP terhadap rakyat Kelantan yang paling BESAR ialah apabila Pengerusi DAP pernah membuat REPOT POLIS terhadap Tengku Faris Petra (Sultan Muhammad V)
http://www.malaysianbar.org.my/legal/general_news/karpal_lodges_reports_against_website_kelantan_prince.html

Semasa itu, Pengerusi DAP tersebut mengatakan KONONnya Tengku Faris telah mengHASUT orang Melayu dalam ucapannya di PWTC yang meminta orang Melayu bersatu dan mempertahankan HAK mereka.. Wah! Wah! Tengku Faris dikatakan mengHASUT sampai sanggup buat repot POLIS.. Bagaimana pulak dengan DAP yang kali ini mengHASUT dan mengHINA MAHKAMAH sekaligus di DUN Galas?

Bagaimana BALACI DAP paling terkemuka iaitu Pok Nik 'ALAIHISSALAM' cuba nak SEMBUNYIkan perkara INI? Sudahlah Pok Nik dan Lebai PAS sebelum ini telah diMALUkan oleh Pengerusi DAP berhubung kenyataan tentang Negara ISLAM dan HUKUM HUDUD? Bagaimana pulak Pok Nik boleh bersekongkol dengan DAP di DUN Galas yang jelas telah mengHINA dan meMALUkan KDYMM Sultan Muhammad V seperti yang diNYATAkan? Jelas sekali Pok Nik telah mengHINA seluruh rakyat Kelantan dalam perkara INI.. Wajarlah rakyat Kelantan berTINDAK mengHALAU DAP dari seluruh negeri Kelantan seperti yang diSARANkan!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS