DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, September 15, 2014

Kita TIDAK boleh jadik MODERAT kalau kita TIDAK menJAHANAMkan NEGARA kita sendiri??


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita PELIK dengan Kerajaan DS Najib akhir-akhir ini.. PELIK kerana seolah-olah DS Najib dah HILANG KAWALannya sebagai PM.. Ini kerana dah RAMAI mereka yang meRASAkan mereka LAYAK berCAKAP bagi PIHAK DS Najib dan kerajaan.. Sedangkan mereka bukan yang diPILIH oleh RAKYAT menerusi PRU sebaliknya hanya diLANTIK oleh DS Najib untuk memBANTUnya? Atau apakah SKOP TUGAS mereka ini turut meRANGKUMi sebagai juruCAKAP PM dan kerajaan sekaligus? 


Ya.. Kita memang PELIK dengan orang di dalam TWITTER di atas.. Siapakah dia tuh? Apakah dia PEMIMPIN yang diPILIH menerusi PRU? Apakah DS Najib terlalu LEMAH hinggakan orang ini BEBAS berLAGAK seolah-olah kerajaan pada HARI ini langsung tak boleh berGERAK tanpanya? Apakah dia ini 'RASPUTIN' dalam kerajaan pada HARI ini?


Kita jugak PELIK bagaimana orang ini boleh diSERAPkan sebegitu MUDAH ke dalam Kerajaan UMNO/BN.. Apakah JASAnya sebelum ini kepada kerajaan atau NEGARA? Setakat yang kita TAHU, pengLIBATannya berMULA apabila dia jadik 'BOSS' MAS yang KONONnya untuk memulihkan MAS daripada keRUGIan dulu.. HASILnya, HABIS segala ASET MAS diJUAL bagi menampung keRUGIan MAS, sedangkan MAS tetap RUGI jugak pada TAHUN-TAHUN berikutnya? Dengan KATA lain, dia hanya BIJAK bab 'TEMPORARY SOLUTION', bukannya untuk mencari penyelesaian JANGKA panjang.. Itu pun diPUJI hingga jadik MENTERI?


Apabila DS Najib sendiri menubuhkan PEMANDU sebagai 'PUNAH-Sihat'nya, dia pun diLANTIK sebagai 'BOSS' PEMANDU.. Apa yang ISTIMEWAnya PEMANDU ini? Yang NYATAnya, BANYAK keBURUKkan daripada keBAIKkan.. Sejak NEGARA kita MERDEKA 57 TAHUN dulu, boleh diKATAkan keSEMUA PM diNASIHATi oleh para MENTERI KABINET atau pun penjawat AWAM yang diLANTIK.. TIDAK perlu pun untuk seorang PM menubuhkan atau mengUPAH mana-mana PIHAK untuk meNASIHATkannya melainkan jika PM terSEBUT tersangat-sangatlah BENGAP.. Sebaliknya, itu yang berlaku terhadap 2 orang PM yang terkemudian HARI ini..

Kali ini, ada sesuatu yang TIDAK kena pada kenyataan orang terSEBUT pasal peMANSUHan AKTA HASUTAN.. Kita PELIK kerana dia menyebutkan sebegini,

"Malaysia must continue to pursue the path of moderation. Constructive criticism (or) dissent should be allowed, as long as it does not create a serious fault-line in the social fabric of our society," ->KLIK<-

- Apakah kita TIDAK MODERAT jika TIDAK meMANSUHkan AKTA HASUTAN?

- Apakah kita TIDAK MODERAT jika ISA, ORDINAN DARURAT dan AKTA-AKTA penCEGAHan lain TIDAK diMANSUHkan?

- Apakah kita TIDAK MODERAT jika ingin mengekalkan PERLEMBAGAAN NEGARA yang dah WUJUD sejak 57 TAHUN dan terBUKTI BERJAYA menjaga keAMANan?

Orang ini seBENARnya boleh diKIRA sebagai BUMIPUTERA.. Namun begitu, dia beriya-iya dalam bab peMANSUHan segala AKTA penCEGAHan ini yang jugak meLINDUNGi kePENTINGan KAUM Melayu/BUMIPUTERA? Kenapa agaknya? Kita SYAK mungkin dia berKATA sedemikian kerana AGAMA yang diANUTinya itu.. Bukan RAHSIA lagi WUJUD PUAK peLAMPAU KRISTIAN 'EVANGELIST' yang sering cuba untuk mengHAPUSkan PERLEMBAGAAN NEGARA dengan ALASAN KONONnya HAK ASASI manusia, TIDAK MODERAT dan keBEBASan berSUARA..


KLIP YOUTube di atas adalah KLIP yang terSEBAR semasa PRU-13 lalu.. Dah berBELAS KALI PRU diadakan, inilah pertama KALI WUJUDnya KLIP sedemikian? Kenapa WUJUDnya USAHA sebegini bukannya dari dalam NEGARA ini sebaliknya nun JAUH di Israel sana? Apakah kePENTINGan PUAK peLAMPAU KRISTIAN 'EVANGELIST' ini terhadap NEGARA kita yang 63% ialah UMAT ISLAM? PELIK bukan? IRONInya, tiada pulak TINDAK balas Kerajaan DS Najib atau PEMANDU? 

PERLEMBAGAAN NEGARA mengandungi perLINDUNGan terhadap AGAMA ISLAM, KAUM Melayu/BUMIPUTERA, INSTITUSI KeSULTANan Melayu dan lain-lain.. Jika AKTA penCEGAHan yang meLINDUNGi ini SEMUA diMANSUHkan hanya kerana ALASAN TIDAK MODERAT, apa lagi yang tinggal? IRONInya, para PEMIMPIN UMNO sendiri ada yang MAHUkan AKTA-AKTA sebegini diMANSUHkan dengan mengGUNAkan ALASAN TIDAK MODERAT ini? Mungkin AKSI sebegini yang diKATAkan MODERAT?
Apakah UMAT Melayu/ISLAM boleh mengHARAPkan PEMIMPIN UMNO seperti di atas untuk menJAGA kePENTINGan mereka di NEGARA ini? Apa lagi yang UMNO perlu HAPUSkan agar KONONnya keLIHATan lebih MODERAT lagi LIBERAL? PAS pulak GAGAL memBUKTIkan mereka mampu menJAGA kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM.. Kalau dah SOLAT pun nak berJEMAAH berSAMA-SAMA KAMBING?


Kita sebagai UMAT Melayu/ISLAM sedang diANCAM.. Yang mengANCAM kita bukan sahaja PUAK Kristian 'EVANGELIST' dari luar seperti Israel di atas.. Yang paling menakutkan ialah mereka dah pun menyusup MASUK ke dalam UMNO dan jugak PAS.. Sebab itulah RAMAI GAGAL memBEZAkan samada mereka ini sedang diMODERATkan atau sedang diJAHILIYYAHkan oleh UMNO dan PAS ini! 

Wallahualam..
   

1 comment:

Anonymous said...

Kahkahkah.....Walaupun posting ini sangat kelakar tapi mesej yang ingin disampaikan sangat berkesan.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS